صادق حیدرنیا گفت: از مهمترین دستاوردهای استادان و دانشجویان گروه ایرانشناسی در دانشکده شرقشناسی دانشگاه دولتی ایروان، تفاهم برای برگزاری دوسالانه کنگره ایرانشناسی ایروان با حمایت بنیاد اوراسیا بود. این بنیاد که با هدف توسعه کسب و کارهای خلاق و نوآور ایرانی در سطح منقطه تأسیس شده، در گام نخست حمایت خود را از برنامهها و فعالیتهای فرهنگی با رویکرد ایرانشناسی اعلام کرد.
در این نشست تازهترین آثار پژوهشی و انتشاراتی در حوزه مطالعات قفقاز ارائه شد و دکتر حامد کاظمزاده دانشآموخته دانشگاه ورشو گزارشی از کتاب ارامنه و روسیه اثر پژوهشگر فقید دکتر جورج بونوتیان که به تازگی از سوی انتشارات نگارستان اندیشه منتشر شده است، ارائه کرد. ایشان با اشاره به فعالیتهای مطبوعاتی در حوزۀ قفقاز شمارگان اخیر ماهنامه وطن یولی را که توسط جمعی از کنشگران آذری و ملی در ایران منتشر میشود به دانشجویان ایرانشناسی معرفی کرد. همچنین بخشهایی از یک گفتگوی تصویری که مدتی پیش از درگذشت ایشان ضبط شده بود برای دانشجویان و استادان گروه ایرانشناسی دانشگاه ایروان پخش شد. جورج بورنتیان از ارامنه ایران بود که در سال 1324 در اصفهان متولد شد و سپس تحصیلات خود را در تهران و آمریکا دنبال کرد و در طول زندگی خود بیش از 20 جلد کتاب درباره تاریخ ارامنه به نگارش درآورد.
در ادامه این نشست، صادق حیدرینیا، مدیر مؤسسه نگارستان اندیشه گزارش از مجموعه آموزشی «پرفا» ویژه آموزش زبان فارسی به غیر فارسی زبانان ارائه کرد و نقاط قوت این شیوه آموزشی را نسبت به سایر منابع آموزشی موجود توضیح داد. مجموعه کتابهای آموزشی «پرفا» که با تأیید وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و دانشگاه شهید بهشتی منتشر شده است، از روزآمدترین شیوههای آموزش زبان فارسی است که در حال حاضر در بیست کشور جهان تدریس میشود. وی به برنامههای پیش روی مؤسسه برای گسترش آموزش زبان فارسی در سراسر جهان اشاره کرد.
از مهمترین دستاوردهای این نشست که در آستانه سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی ایران در دانشگاه ایروان برگزار شد، تفاهم برای برگزاری دوسالانه کنگره ایرانشناسی ایروان با حمایت بنیاد اوراسیا بود. این بنیاد که با هدف توسعه کسب و کارهای خلاق و نوآور ایرانی در سطح منقطه تأسیس شده، در گام نخست حمایت خود را از برنامهها و فعالیتهای فرهنگی با رویکرد ایرانشناسی اعلام کرد. در این جلسه، استاد صاحبنام و برجسته پروفسور گورگن میلیکیان ابراز امیدواری کرد که همه پژوهشگران ایرانی و ارمنی در اقدامی مشترک بتوانند به پژوهشهای حوزه فرهنگی جهان ایرانی یاری رسانند.
دکتر وسکانیان رئیس گروه هم با استقبال از برگزاری این رویداد مشترک، عنوان داشت که ریاست دانشگاه از هربرنامه علمی و فرهنگی مشترکی با ایران استقبال خواهد کرد. در ادامه این نشست، برای برگزاری رویدادهای فرهنگی و مدرسههای تابستانی و زمستانی با موضوع ایرانشناسی و زبان فارسی گفتگو و تفاهم شد.
گروه ایرانشناسی دانشگاه ایروان با دارا بودن استادان و پژوهشگران جوانی همچون آرتیون تونویان، آهارون وارداریان، گاریک میثاقیان، گارنیک گورگیان نویدبخش آیندهای روشن برای رشته ایرانشناسی در ارمنستان است.
نظر شما