چهارشنبه ۲۸ دی ۱۴۰۱ - ۱۴:۳۲
پیوند میان هنر‌های نمایشی و تجسمی محقق می‌شود

کتاب «پارادایم هنری» در پی جست‌­و­جو و فهم پیوند میان هنرهای نمایشی و هنرهای تجسمی است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)؛ هژیر فتحی: هنرمندان همیشه در طی زمان برای خلق یک اثر تحت­‌تاثیر عوامل خارجی و چهارچوب‌های جوامع بوده‌­اند و این چهارچوب­‌ها همیشه بر هویت اثر و ایدئولوژی هنرمندان تاثیرگذار بوده است. پارادایم در لغت به معنای الگوواره و چهارچوبی است که در بطن یک جامعه شکل می­‌گیرد و رفته رفته بخشی از هویت جامعه می­‌شود. پارادایم­‌ها بر تمامی ارکان محتوایی از هنر تا سنت جامعه اثرگذار هستند. تولیدات هنری از گذشته درگیر پاردایم­‌ها بوده بعضی از هنرمندان با کنار گذاشتن پارادایم‌ها به هنرمندان هنجارشکن معروف می‌­شدند و بعضی دگر همیشه در چهارچوب حرکت می­‌کردند؛ این تغییر پارادایم معمولا از طرف جوامع و مردم مورد تکفیر قرار می‌­گرفت ولی عموما بعد از سال­های طولانی تکریم جای تکفیر را گرفت و تغییر پارادایم‌­ها را حرکتی شجاعانه نامیدند. صرفا پارادایم­ها الگو­های ذهنی هستند و هیچکس نمی‌­تواند بر درست بودن یا نبودن آن تاکید کند زیرا در روند گذشت زمان همیشه دستمایه تغییر است.
اوجوال آرورا درباره همین موضوع کتابی با عنوان «پارادایم هنری» نگاشته که در آن به کلیت پارادایم، پارادایم شیفت و تاریخچه ان در 5 فصل کوتاه پرداخته است.

در مقدمه کتاب آمده است:
«این کتاب در پی جست­‌و­جو و فهم پیوند میان هنرهای نمایشی و هنرهای تجسمی(فرم­های آوایی، انتزاعی و بصری) است.
به سبب گستردگی اطلاعات و پژوهش‌های موجود، مرزی میان اشکال هنری منتخب از قبیل موسیقی و معماری کشیده شده است.

موسیقی در اینجا به لرزش­‌هایی سازمان یافته یا فرکانس­‌های قابل شنیدن اشاره دارد که به گوش انشان خوشایند هستند و معماری نه تنها به عنوان ایده‌ه­ای ظریف از یک ساختمان قابل درک است، بلکه بسیاری از اشیا بصری که در کنار هم قرار گرفته و تشکیل قسمی کاربردی از معماری را می‌دهند، اشاره دارد.

مخلص کلام اینکه نشانه­‌هایی وجود دارند که بینشی جدید برای تماشای چیزهایی پیش روی انسان قرار می‌­دهند که به خودی خود در آنجا حضور دارند و تنها به نگاه تازه­ای برای دیده شدن نیازمندند.»
چاپ اول این کتاب در سال 1401 به ترجمه یگانه ترک­زاد توسط نشر گنجور صورت گرفته، کتاب «پارادایم هنری» در 26 صفحه به قیمت 500 هزار ریال روانه بازار نشر شده است.
 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها