با تجلیل از نویسندگان و پژوهشگران حوزه تاریخنگاری انقلاب اسلامی؛
نخستین همایش بزرگداشت «روز تاریخنگاری انقلاب اسلامی» برگزار میشود
حجتالاسلام سعید فخرزاده، دبیر مجمع هماهنگی مراکز تاریخپژوهی و بانکهای اسنادی ایران (مهتاب)، از برگزاری نخستین مراسم بزرگداشت «روز تاریخ نگاری انقلاب اسلامی» خبر داد.
وی ادامه داد: بر همین اساس قرار است نخستین مراسم بزرگداشت «روز تاریخ نگاری انقلاب اسلامی» با تجلیل از نویسندگان و پژوهشگران حوزه تاریخ نگاری انقلاب اسلامی؛ روز شنبه 24 دی ماه، ساعت 9:30 در مرکز همایش های بینالمللی سازمان اسناد و کتابخانه ملّی (تالار قلم) برگزار شود. همچنین در بخش جانبی این برنامه، آثار پژوهشی مراکز اسنادی که با موضوع تاریخ نگاری انقلاب اسلامی تدوین و منتشرشدهاند، به نمایش گذاشته خواهد شد.
دبیر مجمع هماهنگی مراکز تاریخ پژوهی و بانک های اسنادی ایران (مهتاب)، درباره هدف از نامگذاری روز 25 دی به نام «روز تاریخ نگاری انقلاب اسلامی» در تقویم رسمی کشور بیان کرد: اهمیت تاریخ که شالوده اصلی فهم پدیدههای تاریخی را تشکیل میدهد؛ برکسی پوشیده نیست و نهضت بزرگ انقلاب اسلامی مردم ایران در طول سال ها مبارزه با حاکمیت مستبد با اتکاء به توان و باور خویش شکل گرفت. از همین رو، از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی در ایران به جریان تاریخنگاری انقلاب اسلامی توجه ویژهای شد و تاکنون بیش از دهها هزار کتاب، مقاله و پایان نامه در حوزه تاریخنگاری انقلاب به رشته تحریر درآمده است و مؤسسات و مراکزی در این حوزه شکل گرفته است. اما نیاز است مجموع این تلاش ها به شکل گستردهای در سطح جامعه بروز و ظهور پیدا کند. در همین راستا مراکز اسنادی در جهت توسعه فعالیت و کیفیت بخشی به جریان تاریخنگاری اسلامی فعالیتهایی را انجام دادهاند. یکی از این اقدامات به ثبت رساندن یک روز در تقویم رسمی کشور به نام «روز تاریخنگاری انقلاب اسلامی» است که پس از بررسیهای لازم، تاریخ صدور نامه حضرت امام خمینی (قدس سره) به حجتالاسلام سید حمید روحانی در 25 دی ماه سال 1367 برای تدوین تاریخ انقلاب اسلامی، مبنای نامگذاری این روز شد.
این کارشناس تاریخ شفاهی دفاع مقدس با اشاره به اینکه نامگذاری روزی به نام «روز تاریخ نگاری انقلاب اسلامی» کمک مهمی به تقویت موضوع تاریخ نگاری انقلاب اسلامی خواهد کرد؛ گفت: با ثبت رسمی روزی به نام تاریخ نگاری انقلاب اسلامی در تقویم کشور و عملیاتی کردن برنامه های مهم و مختلف پژوهشی، جریان تاریخ نگاری انقلاب اسلامی بیش از گذشته فرصت دیده شدن پیدا می کند. در این راستا ایدهها، نقدها و دغدغه های بسیاری درباره جریانهای گوناگون تاریخ نگاری انقلاب اسلامی مطرح می شود که زمینه رشد و توسعه جریان تاریخنگاری را فراهم خواهد کرد.
نخستین همایش بزرگداشت «روز تاریخنگاری انقلاب اسلامی» به همت مجمع هماهنگی مراکز تاریخپژوهی و بانکهای اسنادی ایران (مهتاب) و با تجلیل از نویسندگان و پژوهشگران حوزه تاریخنگاری انقلاب اسلامی، روز شنبه 24 دی ماه، ساعت 9:30 در مرکز همایشهای بینالمللی سازمان اسناد و کتابخانه ملّی (تالار قلم) و با حضور علاقهمندان و پژوهشگران این حوزه برگزار خواهد شد.
نظر شما