به همت نشر پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی؛
کتاب «ورزش و تربیت بدنی بر اساس آموزههای قرآن و اهل بیت(ع)» منتشر شد
کتاب «ورزش و تربیت بدنی بر اساس آموزههای قرآن و اهل بیت(ع)» اثر حجت الاسلام والمسلمین محمد سحرخوان در 75 صفحه روانه بازار نشر شد.
پژوهشکده مذکور تلاش کرده است با پژوهشگران فرهیخته و بهرهگیری از آموزههای نورانی قرآن و اهل بیت(ع) و تدوین فرهنگنامه سبک زندگی، کاربردیترین اطلاعات موضوعات مرتبط با حوزههای گوناگون فردی، خانوادگی، اجتماعی و محیط زیست را در اختیار علاقهمندان قرار دهد.
در میان مدخلهای این فرهنگنامه، بعضی از موضوعات از ویژگیهای خاص فرهنگی برخوردار است و عموم افراد جامعه به صورت گسترده با آن سروکار دارند. از اینرو، به منظور ارتقا و تقویت سبک زندگی اسلامی، شایسته است آموزههای دینی مربوط به این گونه موضوعات علاوه بر ارائه در فرهنگنامه، به صورت کتابچههای مستقل نیز در اختیار علاقهمندان قرار میگیرد.
بر همین اساس، در اثر پیشرو شاخصه های مربوط به ورزش و تربیت بدنی در آموزه های قرآن و اهل بیت(ع) تهیه می شود و در اختیار علاقه مندان قرار میگیرد.
در این اثر، پس از مفهوم شناسی سبک زندگی اسلامی و مبانی و گستره سبک زندگی و مفهومشناسی، تاریخچه و اهمیت اهداف ورزش تبیین شده است. نویسنده، در ادامه این اثر، فواید ورزش (پرورش روح، طبیعت شناسی، خودسازی، نشاط و شادابی، نظیم و برنامه ریزی) را مورد بحث و بررسی قرار داده است.
«اقسام ورزش» از دیگر مباحث این اثر است که در این راستا به ورزش های شنا، اسب سواری، شترسواری، تیراندازی، شمشیربازی، کوه نوردی، پیاده روی، وزنه برداری، پرتاب نیزه اشاره شده و به آموزه های قرآن و اهل بیت(ع) در خصوص ورزش های مذکور اشاره شده است.
نویسنده در این اثر، به «آداب ورزش بر اساس آموزه های قرآن و اهل بیت(ع)» می پردازد که این آداب عبارتند از: حفظ و تداوم رشته ورزشی، میانه روی در ورزش، و پذیرش قانون مسابقه. سپس، «اخلاق ورزشکار بر اساس آموزه های قرآن و اهل بیت(ع)» اعم از مبارزه با هوای نفسانی، صداقت و راستی، عفو و گذشت، تواضع و فروتنی، میانه روی و بردباری تبیین شده است.
در پایان این اثر نیز به مباحثی همچون الگوهای ورزشی، ورزش کودکان، مسابقات ورزشی، ورزش های مضر و حرام، ورزش پهلوانی، ورزش پهلوانی و تشیع از نگاه اسلام پرداخته شده است.
نظر شما