شنبه ۲۳ مهر ۱۴۰۱ - ۱۱:۴۶
ایران کشوری است که با شنیدن ندای اسلام آن را پذیرفت

رجبی دوانی، رییس بنیاد ایرانشناسی گفت: ایران کشوری است که با شنیدن ندای اسلام آن را پذیرفت و به عنوان کانونی برای اهل بیت عصمت و طهارت در آمد. همچنین سلسله صفویه با پذیرش و گسترش آئین تشیع خدمات ارزشمندی به جهان اسلام و ایران ارائه داشتند.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایرات(ایبنا)، بنیاد ایران‌‌شناسی به مناسبت هفته وحدت و سالروز میلاد با سعادت پیامبر اعظم و امام صادق (ع) ویژه برنامه‌‌ای برگزار کرد. در این مراسم که با حضور دکتر رجبی دوانی، رییس بنیاد ایرانشناسی، دکتر کلهر، مشاور عالی محترم ریاست بنیاد، دکتر نجفی، ریاست پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی و مدیران و همکاران بنیاد ایران‌‌شناسی همراه بود، رجبی‌دوانی ضمن تشکر از دست‌‌اندرکاران برپایی مراسم، برگزاری این جشن‌‌ها را موجب ترویج شعائر اسلامی و تقویت روحیه و افزایش صمیمیت میان همکاران قلمداد کرد.

وی پیرامون عظمت پیامبر اسلام به حدیث قدسی «لولاک لما خلقت الافلاک» اشاره کرده و چنین بیان کردند که حضرت علی (ع) به عنوان دومین شخص پر عظمت در جهان، وجود مقدس خود را بنده‌‌ای از بندگان آن حضرت معرفی می‌‌کنند.

رییس بنیاد ایرانشناسی در زمینه شرایط رسالت پیامبران چنین اظهار داشت که بشر در سیر تاریخ همواره در مسیر درک و فهم بوده است و پیامبران مناسب درک و فهم زمانه، رسالت خود را ابلاغ می‌‌کردند. بدین ترتیب با توجه به تغییر دانسته‌‌ها از شرایط اجتماعی و اعتقادی پیامبران جدید رسالت خود را به بیان مناسب آن دوره زمانی ابلاغ کرده‌‌اند. این درحالی است که با ابلاغ آئین اسلام به عنوان جامع‌‌ترین آئین الهی که تمامی زوایای جوامع انسانی را در تمام اعصار کفایت می‌‌کند، نزول وحی به پایان رسید و حضرت محمد (ع) به عنوان خاتم پیامبران مبعوث شد اما تضمین سعادت بشر در پیروی از ولایت و امامت است.

وی در ذکر صفت «رحمت للعالمین» برای پیامبر اسلام از مرحوم پدر، چنین ابراز کردند که برای اتفاقات زمان ولادت پیامبر اسلام روایت‌‌هایی نقل شده که عمده‌‌ آنها در ایران به وقوع پیوسته است. به عنوان مثال خشک شدن دریاچه ساوه با صفت «رحمت للعالمین» برای پیامبر اسلام در تعارض است. این روایت‌‌ها سندیت تاریخی ندارند و مدرک معتبری برای آن وجود ندارد.

رییس بنیاد ایرانشناسی گفت: ایران کشوری است که با شنیدن ندای اسلام آن را پذیرفت و به عنوان کانونی برای اهل بیت عصمت و طهارت در آمد. همچنین سلسله صفویه با پذیرش و گسترش آئین تشیع خدمات ارزشمندی به جهان اسلام و ایران ارائه داشتند. ایران به عنوان بزرگترین پایگاه اهل بیت (ع) شناخته می‌‌شود و در خصوص ۳۱۳ یار امام مهدی (ع) ذکر کرده‌‌اند که کل آن‌‌ها از ایرانیان هستند و ۵۰ نفر آنها خانم هستند.

وی در ادامه ضمن تبریک مجدد برای ولادت امام صادق (ع)، دلیل آنکه مذهب تشیع را مذهب جعفری می‌‌نامند، موقعیت زمانی دانست که با توجه به جنگ قدرت میان بنی امیه و بنی عباس فراهم آورد و باعث غفلت خلفا از این امام شد. امام صادق (ع) این فرصت را که در اختیار هیچ کدام از ائمه قبلی و بعدی قرار نداشت مغتنم دانستند و بسیاری از احکام فقهی و شرعی اسلام و تشیع را ترویج دادند. بیشترین حجم احادیث فقهی روایت شده مربوط به این امام همام است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها