سه‌شنبه ۲۸ تیر ۱۴۰۱ - ۱۹:۵۹
توحید همه ما را گرد هم جمع می‌کند/ تاکید بر فرهنگ گفت‌و‌گو

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بیان کرد: هدف از برگزاری چنین کنفرانس‌هایی دنبال کردن فرهنگ گفت‌وگو است و تلاش می‌کنیم با غنای نظری بیشتر، توفیقات علمی بیشتری داشته و کنفرانس‌های این چنینی را با کمیت و کیفیت بیشتری در آینده نزدیک دنبال کنیم.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، کنفرانس بین‌المللی مساله جانشینی پیامبران در ادیان توحیدی با مشارکت شخصیت ‌های فرهنگی و مذهبی، اقلیت‌های دینی، صاحب‌نظران حوزه و دانشگاه و اساتید مطالعات تطبیقی ادیان از دیگر کشورها امروز 28 تیرماه برگزار شد.

یاسر احمدوند معاون امور فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در سخنان خود در این کنفرانس بیان کرد: در ادیان ابراهیمی به‌طور ویژه حضرت ابراهیم مدنظر قرار گرفته است و انتقال جانشینی از سه روش و سه مسیر مطرح شده است. یک مسیر، مسیر «برکت» است که از حضرت ابراهیم آغاز می‌شود و خداوند در قرآن می‌گوید: ما به ابراهیم برکت دادیم و به نسل ابراهیم هم برکت خواهیم داد. درباره حضرت مسیح نیز قرآن در دو جا حضرت مسیح را با واژه «برکت» یاد کرده است.
 
احمدوند ادامه داد: بعضی اوقات جانشینی و انتقال از طریق مسیر «وراثت» است و گاهی انتقال و جانشینی از مسیر «وصایت» است. یعنی کسانی که از طریق وصی شدن جانشین می‌شوند. وصی به فردی گفته می‌شود که هدایت معنوی جامعه را به عهده دارد. البته در بعضی مواقع هدایت مادی و ظاهری هم مدنظر است.

معاون امور فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه اختلاف شیعه و سنی در ولایت است گفت: ولایت به رهبری امور باطنی جامعه تعبیر می‌شود و ما اگرچه بر سر این موضوع با برادران اهل سنت اختلاف داریم اما بین ما مودت و برادری وجود دارد و مهم‌ترین مساله برای ما ایجاد فرهنگ گفت‌و‌گو است که درحال رخ دادن است.

در ادامه وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به سخنرانی پرداخت و گفت: ما در ایران و در جمهوری اسلامی یک سابقه طولانی از ارتباطات و مودت میان مردمان ساکن در این جغرافیای فرهنگی داریم و در یک صبغه تاریخی چندهزار ساله ایران یک مکان امن برای حضور ادیان مختلف با کمترین چالش‌ها و یک همزیستی مسالمت‌آمیز بوده است.
 
اسماعیلی اظهار کرد: البته تاریخ گواه می‌دهد که ما سابقه خشونت و درگیری‌های درون دینی و برون‌ دینی را نیز داشته‌ایم و در حوزه اسلامی هم اتفاقات اینچنینی در تاریخ ما رخ داده است اما با تحمل و مدارا حل شده است.
 
او ادامه داد: زمان‌های بسیاری بوده است که ما در کشورمان میزبان کسانی بوده‌ایم که با آنها خوب رفتار نشده است. اما قانون جمهوری اسلامی ادیان ابراهیمی را به رسمیت شناخته و فضای کاری و تبلیغی آنها را نیز به رسمیت شناخته است. ما حتی برای این ادیان کرسی نمایندگی در مجلس شورای جمهوری اسلامی در نظر گرفته و آنها از تمامی امتیازاتی که یک نماینده مسلمان مثل حق نطق، حق نظارت و حق قانون‌گذاری و ... در مجلس دارد، برخوردار هستند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار کرد: این سند افتخار همه ما ایرانی‌هاست که به آن می‌بالیم و سیره و سلوک فرهنگ ایرانی خود را این‌گونه نشان می‌دهیم. آنچه همه ما را گرد هم جمع می‌کند موضوع توحید است. ما به همه ادیان قبل از اسلام، به همان شکلی که به بزرگان دینی خود احترام می‌گذاریم، احترام گذاشته و به همه آنها به دیده تکریم نگاه می‌کنیم.

او در انتهای سخنان خود هدف از برگزاری چنین کنفرانس‌هایی را دنبال کردن فرهنگ گفتگو دانست و افزود: تلاش می‌کنیم با غنای نظری بیشتر، توفیقات علمی بیشتری داشته و  کنفرانس‌های این چنینی را با کمیت و کیفیت بیشتری در آینده نزدیک دنبال کنیم.
 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها