در این آیین، غلامحسین حداد عادل، رییس فرهنگستان زبان و ادب فارسی از ذوالفقاری به عنوان مردی ارجمند یاد کرد و در سخنانی گفت: برایم سخت است در کنار ذوالفقاری باشم و خاموش باشد؛ چراکه در تمام ملاقاتهایمان با فهرستی از طرحها و پیشنهادها شرکت میکرد.
وی با اشاره به دوستی 35 ساله خود با ذوالفقاری عنوان کرد: زمانی که معاون وزارت آموزش و پرورش بودم در اواخر دهه 60 و اوایل دهه 70 از ذوالفقاری دعوت کردم که به عنوان کارشناس کتابهای ادبیات همکاری کند. همچنین به مدت 10 سال مدیرکل آموزش در فرهنگستان زبان و ادب فارسی بود.
حدادعادل گفت: باورکردن مرگ امثال ذوالفقاری را که بسیار پرکار بودهاند، ذهن برنمیتابد و حیرتانگیز است که تشییع پیکرش در سالروز تولدش مصادف شده است.
اهل نظر و عمل بود
رییس فرهنگستان زبان و ادب فارسی با بیان اینکه ذوالفقاری از معدود استادان زبان و ادبیات فارسی بود که هم به تحقیق و پژوهش و تدریس و نیز حضور در صحنههای اجرایی و مدیریتی علاقه داشت، عنوان کرد: ذوالفقاری مرد عمل و نظر بود و با دستگاههای مختلف از جمله آموزش و پرورش، وزارت علوم، فرهنگستان زبان و ادب فارسی، بنیاد سعدی، بنیاد نخبگان و انجمنهای علمی و ادبی مختلف ارتباط مستمر داشت. وی عضو هیات تحریریه چندین نشریه ادبی و صاحب بیش از 40 کتاب و 100 مقاله بود.
وی افزود: ذوالفقاری در حوزه ادبیات از دو جنبه یکی ادبیات عامه و دیگری آموزش و تالیف کتاب شاخص بود. همچنین از نظر اخلاقی بسیار مثبت، واقعبین و دور از حاشیه بود.
همچنین محسن ایمانی، رییس دانشکده ادبیات دانشگاه تربیت مدرس در سخنانی با بیان اینکه ذوالفقاری مصداق «سعدیا مرد نکونام نمیرد هرگز» است، گفت: ذوالفقاری به حقیقت دور از تعلقات مادی و بسیار مانوس با ادبیات بود. بسیار خوشسخن بود و امروز با اندوه بر فقدانش دریغ نمیگوییم« بر فرس تندرو/ هر که تو را دید گفت/ برگ گل سرخ را/ باد کجا میبرد...»
پایان بخش مراسم نیز اقامه نماز بر پیکر این استاد به امامت حجتالاسلام ساداتینیا، نماینده ولی فقیه در دانشگاه تربیت مدرس و سخنرانی غلامحسین غلامحسینزاده، عضو هیات علمی گروه ادبیات دانشگاه بود.
ذوالفقاری بیبدیل میماند
غلامحسینزاده بعد از اقامه نماز در سخنانش با تاکید بر اینکه ذوالفقاری نظیری نخواهد داشت، عنوان کرد: ذوالفقاری پرچمدار زبان و ادب عامه بود و تا سالها جانشینی برایش تربیت نخواهد شد که توانست با تحقیقات گسترده خود زبان و ادب عامه را که مغفول مانده بود سامان دهد. به همت وی گرایش ادب عامه برای نخستین بار در دانشگاه تربیت مدرس راهاندازی شد و نیز توانستیم نخستین نشریه تخصصی را در این حوزه تاسیس کنیم.
وی با بیان اینکه ذوالفقاری مرجع ادب عامه بود، افزود: ذوالفقاری در تمام عرصهها حضوری فعال داشت. در سه دوره عضو هیات مدیره استادان زبان و ادبیات فارسی بود. همچنین عضو هیات مدیره انجمن ویراستاری، عضو کارگروه زبان و ادب فارسی وزارت علوم بود. ذوالفقاری از نظر علمی، اجرایی و اخلاقی بیبدیل است و جانشین ندارد.
لازم به ذکر است که مراسم خاکسپاری زندهیاد حسن ذوالفقاری فردا، (21 تیرماه)، ساعت 18 در شهرستان دامغان، زادگاه وی برگزار خواهد شد.
نظر شما