دوشنبه ۱۶ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۰:۱۹
راه حل مبارزه با قاچاق کتاب فقط تصویب قوانین بازدارنده نیست

سیدعلی یزدی خواه، بهره گیری از فناوری های جدید و نظارت بر حسن اجرای قوانین برای پیشگیری از قاچاق کتاب را ضروری دانست و درعین حال بر توسعه اخلاق حرفه ای در بازار نشر تاکید کرد.

سید‌علی یزدی‌خواه، عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در گفت‌و‌گو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، با بیان این‌که در رصد کتاب‌های کپی یا محتواهایی که به سرقت می‌روند دچار ضعف هستیم، عنوان کرد: با این وجود امیدواریم از طریق توسعه فناوری از‌‌جمله فناوری «هوش مصنوعی» بتوانیم به رصد بهتر تخلفات در حوزه صنعت نشر بپردازیم؛ البته رسیدن به چنین پیشرفتی زمان می‌برد. 

یزدی‌خواه افزود: در بعضی موارد مجازات‌هایی برای جرایم تعیین شده است که بازدارنده نیست و موجب جسور شدن متخلفان و ارتکاب دوباره جرم می‌شود. 

وی تاکید کرد: اگر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در زمینه اصلاح قوانین حوزه نشر،  پیشنهادی به مجلس بیاورد با کمال میل آمادگی داریم موضوع را پیگیری کنیم و به نتیجه برسانیم.

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس یازدهم ادامه داد: علاوه بر لزوم افزایش نظارت بر اجرای قانون، یکی دیگر از اقداماتی که باید در راستای مبارزه با قاچاق کتاب و اجرای قانون کپی‌رایت انجام شود، توسعه اخلاق حرفه‌ای در میان اهالی صنعت نشر است. 
 
  
یزدی‌خواه درباره وضعیت عمومی صنعت نشر گفت: ممکن است به نظر برسد بازار نشر با توجه به تورم فزآینده و خارج شدن کتاب از سبد هزینه‌ بعضی خانوارها سقوط کرده است اما این‌گونه نیست. این صنعت از حیث هزینه‌های تمام‌شده نظیر چاپ، کاغذ، طراحی و ... هنوز توجیه اقتصادی دارد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها