در نشست خبری صبح امروز عنوان شد؛
فروش 10 میلیارد تومانی تعاونی چاپخانهداران در سال 1400/بر تامین مواد اولیه داخلی تاکید داریم
مدیرعامل تعاونی چاپخانهداران با اشاره به آمار و ارقام فعالیتهای این تعاونی در سال جاری، گفت: تا اواسط اسفندماه 1400 رقم ناخالص فروش تعاونی حدود 10 میلیارد و 735 میلیون تومان به سهامداران و چاپخانهداران بوده است.
اعتمادمظاهری، با اشاره به رسالت تعاونیها در تشکلهای صنفی، گفت: یکی از رسالتهای تعاونیها، تعدیل قیمت بازار است. با توجه به توانایی و ظرفیتهای موجود در این مجموعهها، عملکرد هر یک از آنها در کنترل بازار اهمیت زیادی دارد.
وی به اصل 43 و 44 قانون اساسی اشاره کرد و افزود: تعاونیها بهعنوان بنگاههای اقتصادی، نقش مهمی در کنار اقتصاد دولتی و حتی بخش خصوصی دارند؛ بهعبارت دیگر مدیریت آنها به بازار کمک میکند. البته طی سالهای اخیر دولت حمایتهای زیادی از تعاونیها نداشته درحالیکه در دهه 60 دولت حمایتهای بسیار خوبی از فعالان این حوزه داشت و توانایی و ظرفیت بسیار خوبی نیز ایجاد شد.
وی با بیان اینکه کار تعاونیها، سود بُردن نیست، بلکه توزیع عادلانه و تاثیر در برنامههای تجاری اصناف است، عنوان کرد: تعاونی چاپخانهداران تهران از سال 1353 تاسیس شده است و اکنون 462 سهامدار دارد. اما بیش از 1000 واحد چاپی، ملزومات مورد نیاز خود را از این تعاونی تامین میکنند.
مظاهری همچنین به بحث مشکلات اقتصادی و بحث نقدینگی در این تعاونی اشاره کرد و گفت: تحریمها و نوسانات نرخ ارز معمولا در بخش خصوصی اثرات زیادی دارد و زمانی که ارز از 4 هزار تومان به 25 هزار تومان رسید تعاونی که معمولا سود کلانی از فعالیتهای خود نمیبرد با مشکلات زیادی روبهرو شد اما تلاش کرد این مشکلات را حل کند.
وی با بیان اینکه تلاش کردیم به تناسب تغییرات بازار، توان اقتصادی تعاونی را افزایش دهیم، توضیح داد: در این زمینه طی تعاملاتی که با یکی از شعب بانک ملی داشتیم تاکنون توانستیم حدود 5 میلیارد تومان اعتبار و تسهیلات بانکی دریافت کنیم که سقف آن در سرپرستی تا 8 میلیارد تومان هم میرسد.
مظاهری تاکید کرد: سود بازپرداخت اقساط بانکی این تسهیلات حدود 18 درصد است و از آنجایی که هیاتمدیره در دریافت وام حساس است، ابتدا جوانب مختلف این کار را بررسی و سپس به استفاده از اعتبارات بانکی اقدام کردیم.
وی با طرح این موضوع که خوشبختانه فعالیتهای تعاونی در سال جاری موفقیتآمیز بوده است، گفت: تا تاریخ 15 اسفندماه، رقم ناخالص فروش تعاونی حدود 10 میلیارد و 735 میلیون تومان بود که با احتساب رقم خالص رقمی معادل 10 میلیارد تومان بوده است.
به گفته مظاهری، اکنون بیش از 160 قلم کالا در تعاونی موجود است که بخشی از این اجناس شامل کالاهای داخلی و بخشی دیگر که کیفیت خوبی ندارد، اجناس خارجی وارداتی است اما تلاش میشود بیشتر از تولیدات داخلی استفاده شود.
وی با ذکر مثالی درباره روند کنترل قیمت مواد اولیه در بازار توضیح داد: بهعنوان مثال اگر با رصد بازار متوجه شویم که طی ماههای آتی در بخش مرکب افزایش قیمت خواهیم داشت، مرکب خریداری میکنیم و طی سه ماه با قیمت قبل به اعضا میفروشیم و اگرچه با مخالفتهایی روبرو میشویم اما بر اساس رسالت خود عمل میکنیم.
مظاهری یادآور شد: طی سالهای اخیر تلاش کردیم نیروهای انسانی مجموعه را کاهش دهیم اما توانستیم فرود و سود بالاتری نسبت به سالهای دیگر داشته باشیم و کیفیت کار خود را ارتقا دهیم.
وی با اشاره به بحث واردات الکل ایزوپروپیل توضیح داد: یکی از اقلامی که ما بهصورت تخصصی وارد کردیم، الکل بود که در روزهای ابتدایی کرونا با کمبود زیادی روبهرو شد، اما توانستیم با موجودی بازار قیمت الکل را در تعاونی برای چاپخانهداران کنترل کنیم.
به گفته مظاهری، در حالیکه هر لیتر الکل ایزوپروپیل در بازار آزاد به قیمت 80 هزار تومان خرید و فروش میشد اما این الکل را لیتری 19 هزار و 600 تومان به اعضای خود میفروختیم.
مظاهری همچنین درباره ورود به بحث تامین قطعات در تعاونی اشاره کرد و گفت: در این زمینه طی سال آینده برنامه داریم تا در تعامل با شرکتهای مختلف قطعات مورد نیاز چاپخانهها را نیز تامین و در اختیار آنها قرار دهیم.
وی در ادامه بر لزوم اطلاعرسانی تاکید کرد و گفت: توانستیم مجوز نشر ماهنامه «رسانه چاپ» را تمدید و با هدف اطلاعرسانی برای بخشهای مختلف صنعت چاپ اقدام کنیم.
به دنبال ایجاد تنش نیستیم
در بخش دیگری از این نشست غفاری، عنوان کرد: از سالها قبل در زمینه تامین مواد اولیه مصرفی چاپخانهها فعالیت کردیم و این فعالیت ادامه دارد. جای تعجب داشت که در اتحادیه چاپخانهداران کارگروه ملزومات و مواد اولیه تشکیل شد. این اقدام از نظر حقوقی، صحیح نیست زیرا اتحادیهها از انجام فعالیتهای صنفی منع شدهاند و اگر هم اعضا قصد انجام کار اقتصادی دارند باید یک تعاونی تشکیل دهند.
وی با بیان اینکه البته شکلگیری این کارگروه با مخالفت برخی اعضا همراه بود، گفت: البته این کارگروه خروجیای به همراه نداشت زیرا افراد حاضر در کارگروه هر یک تشکیلات اقتصادی مجزایی داشتند و با شکلگیری آن منافع اقتصادی کسب و کارها به خطر میافتاد.
به گفته وی، در این زمینه فقط تعاونی میتواند حافظ منافع تولیدکنندگان باشد؛ زیرا هدف نهایی آن سودآوری مستقیم نیست.
مظاهری در این سخنان توضیح داد: هیچگاه به دنبال ایجاد تنش نبودیم اما روند را نیز قبول نداشتیم. چون اعضا هم موافق آن نبودند، کار به نتیجه نرسید؛ البته که در این زمینه ابتدا باید مفهوم تعاونی را درک کنیم و فکر نکنیم که تعاونیها مثل یک مغازه عمل میکنند.
وی همچنین درباره مالکیت ساختمان اتحادیه چاپخانهداران، عنوان کرد: مالکیت کلی این ساختمان در اختیار تعاونی است که سالها قبل از سوی مدیران صنف در تعاونی و اتحادیه ساخته شد و به شکل سنتی یک طبقه از آن در اختیار اتحادیه قرار گرفت که بابت آن باید اجارهبها پرداخت میشد.
غفاری با بیان اینکه اجاره بدهی معوق از اتحادیه داریم، گفت: در این زمینه از دوره هیاتمدیره قبلی اجاره معوقه داریم که پرداخت نشده است؛ درحالیکه اکنون منابع مالی متعددی در اتحادیه وجود دارد که بخشی از آن برای دکوراسیون هزینه شده است.
وی با اشاره به بحث تغییر دکوراسیون فضای داخلی اتحادیه بدون اجازه تعاونی بهعنوان مالک و بدون اخذ جواز از شهرداری نیز بیان کرد: اتحادیه در این زمینه اعلام کرده، انجام این کار را طی یک نامه اعلام کرده است و همین را مبنای کار خود اعلام کردهاند در حالیکه بهنظرم با این کار فقط از خود، سلب مسئولیت کردهاند.
غفاری با اشاره به ملک 120 متری اتحادیه چاپخانهداران در خیابان لالهزار، گفت: این تغییرات میتوانست در ملک خود اتحادیه در لالهزار انجام شود، اما متاسفانه نشد و اکنون، درگیر ماده 100 قانون شهرداری شدیم علاوهبراین با توجه به اینکه اتحادیه، برای این تغییرات از شهرداری مجوز نگرفته است امکان پلمب آن وجود دارد.
وی به تلاشهایی که تعاونی در این مدت انجام داده است، گفت: با حضور در اتاق اصناف، شهرداری و نهادهای مربوط، بارها و بارها تلاش کردهایم در روند بازرسی و رسیدگی به پرونده، ساختمان اتحادیه پلمب نشود زیرا بخش زیادی از همکاران، روزانه برای انجام کارهای صنفی به این واحد مراجعه میکنند.
غفاری بیان کرد: به تبصرهها و قانونهایی که در این زمینه تصویب شده ازجمله دستور محمدباقر قالیباف، شهردار وقت تهران، مبنی بر حضور اتحادیههای صنفی در واحدهای مسکونی، استناد کردیم تا مانع پلمب اتحادیه شویم؛ زیرا همه عضو اتحادیه هستیم و ماهیت آن برای اعضا اهمیت زیادی دارد.
در پایان این مراسم از سایت تعاونی چاپخانهداران به نشانی printcoop.it
رونمایی شد.
نظر شما