هم نظریم در دوستداشتنیبودن خسروشاهی
در این آیین، وحید جلیلی، قائم مقام رییس سازمان صداوسیما در امور فرهنگی و دبیر ستاد تحول در این سازمان در سخنانی با بیان اینکه همه در دوستداشتنی بودن خسروشاهی همنظریم، عنوان کرد: هرکس او را میشناخت بر دوستداشتنی بودنش اذعان میکرد. وی فضایل زیادی داشت، پژوهشگر، فاضل، بامعرفت، هنرمند، دقیق و دارای تمام صفات ارجمند بود.
وی با تاکید بر اینکه قله هنر در تاریخ ما همواره زیر سایه فرهنگ و آیین اسلام بوده است، افزود: فردوسی، نظامی، حافظ و سعدی ابتدا حافظ قرآن، حکیم و اهل معرفت و فضل و سپس ترجمان توان و استعداد خود به زبان هنرشان بودهاند.
جلیلی تصریح کرد: معرفت خسروشاهی بر تکنیکش میچربید البته فن برایش موضوعیت داشت ولی فراموش نکرده بود که اصل، معرفت است.
قائم مقام رییس سازمان صداوسیما ادامه داد: خسروشاهی در اخلاق و سخنوری زبانزد و مهربانی و صراحتش الهامبخش بود.
تدین افتخار خسروشاهی بود
وی همچنین تصریح کرد: ویژگی بارز در شخصیت خسروشاهی متدین بودن وی بود که در عین نویسنده و متخلق بودن به معنای واقعی کلمه متدین بود. دغدغه انقلاب و آرمانهای آن را داشت و در عین حال میدانست که اساس انقلاب بر تدین استوار است. وی با اینکه با تدین مدرن آشنایی داشت، متدینی حقیقی و باورمند به سنت قرآن و اهل بیت (ع) بود و تدین را برای خود فخر میدانست. به عبارت دیگر از صمیم قلب و با تمام وجود معتقد و متدین بود و تمام صفاتی را که امام علی (ع) در نهجالبلاغه درباره متقین یادکردهاند، دارا بود. خسروشاهی متدین، صادق و بسیار متواضع بود.
اعتقاد شهید آوینی به هنر خسروشاهی
همچنین در این مراسم، محسن مومنیشریف، مشاور رییس و عضو شورای سیاستگذاری حوزه هنری، در سخنانی با تاکید بر دوستداشتنی و محبتبرانگیزبودن شخصیت خسروشاهی عنوان کرد: شهید آوینی به هنر خسروشاهی اعتقاد داشت و وقتی «صخرهها و پروانهها»ی جهانگیر در مجله سوره چاپ شد، شهید آوینی آن را تحسین کرد. انسانی که خسروشاهی در داستانهایش دنبال میکرد با شخصیتهای روایت فتح آوینی شباهت داشت.
مومنی شریف افزود: خسروشاهی آشنا با متون دینی و نیز سلوک و عرفان بود. وی در کتاب «زخمدار» که شامل 40 نامه یک رزمنده به دوست شهیدش است آشنایی خود را با عرفان و دین به نمایش گذاشته است.
وی عنوان کرد: فروتنی خسروشاهی باعث شد که چندان قدر و ارزشش را نشناسند. وی به دور از خودنمایی و انسانی بیهیاهو بود. در مجالس عزای امام حسین (ع) بسیار میگریست و چنان ضجه میزد که از خود بیخود میشد.
بیهیاهو کار میکرد
همچنین مرتضی سرهنگی، مدیر ادبیات پایداری، مشاور رییس و عضو شورای سیاستگذاری حوزه هنری در سخنانی با تاکید بر اینکه خسروشاهی بیهیاهو کار میکرد، گفت: خسروشاهی قلمش را ادامه سلاحی میدانست که در زمان جنگ تحمیلی به دست گرفته بود و از میهن دفاع کرده بود. احساس میکرد که با قلم نیز میتواند از کشور دفاع کند که این اعتقاد از روحیه توحیدی وی نشات میگرفت و انسان بودنش را ثابت میکرد. خسروشاهی پلاکارد محبت در دست داشت و لبخند مهربانش را از کسی دریغ نمیکرد.
سرهنگی با بیان اینکه خسروشاهی از یاران آوینی و تحتتاثیر وی بود، گفت: یادم میآید که یکبار ایام عید در حیاط حوزه هنری آوینی را در نمازخانه دیدم، از خرمشهر برگشته بود و میگفت که کارش طول کشیده و آمده وسایلش را بردارد و دوباره به خرمشهر برود. به او گفتم که چرا این همه کارت طول کشیده و تصریح کرد نمیدانم چرا سفره امام حسین (ع) این قدر برکت دارد. به خرمشهر که برگشت دیگر نیامد. این حرف آوینی ما را از لباس کارمندی بیرون میآورد که میگفت به انقلاب مدیون هستم و هربار روایت فتح پخش میشود گویی یک قسط را پرداخت میکنم.
این مراسم امروز (19 بهمن) با اجرای عبدالحمید قرهداغی، معاون اداری و مالی حوزه هنری و با حضور حجتالاسلام قمی، رییس سازمان تبلیغات اسلامی، محمدمهدی دادمان، رییس حوزه هنری، وحید جلیلی، قائم مقام امور فرهنگی سازمان صداوسیما، مرتضی سرهنگی، مدیر ادبیات پایداری و مشاور رییس و عضو شورای سیاستگذاری حوزه هنری، محسن مومنیشریف، مشاور ریاست و عضو شورای سیاستگذاری حوزه هنری، مجتبی رحماندوست، مهدی همایونفر، رییس سابق بنیاد روایت فتح و تهیهکننده، اصغر بختیاری از همراهان شهید آوینی و مرحوم جهانگیر خسروشاهی، حبیب احمدزاده، حسین سلامتمنش، مدیر داخلی سابق مجله سوره، مجدالدین معلمی، معاون هنری حوزه هنری، محمدرضا سنگری، نویسنده، حمید حسام نویسنده، حمید شریفی آلهاشم، نقاش و گرافیست و همسر، دختران و دامادهای مرحوم خسروشاهی در مسجد حوزه هنری برگزار شد. همچنین مریم امینی همسر و سیدمحمد آوینی برادر شهید آوینی دو پیام تسلیت جداگانه برای این مراسم ارسال کردند.
جهانگیر خسروشاهی از نویسندگانبزرگ و خوشقلم و متعهد انقلاب، چهارشنبه (14 بهمنماه) به علت عارضه قلبی دعوت حق را لبیک گفت.
نظر شما