11 نسخه کتاب خطی قدیمی، 12 نسخه کتاب چاپ سربی و سنگی، 338 کتاب چاپی و همچنین 246 منبع غیرکتابی توسط خانواده شادروان جمشاد قنبر به کتابخانه ملی اهدا شد.
وی افزود: قدیمیترین نسخه خطی اهدایی مربوط به سال 1196 هجری شمسی میشود و این مجموعه اهدایی به زبانهای فارسی و عربی نوشته شدهاست.
معاون اداره کل فراهم آوری در این زمینه گفت: نسخ خطی اهدایی، پیش از ورود به مخازن برای نگهداری دائمی و بهرهمندی پژوهشگران و آیندگان، فهرست نویسی و آفتزدایی میشوند.
وی افزود: برخی از این منابع نیاز به مرمت و بازسازی دارند و با انتقال به ادارهکل نسخ خطی، به منظور نگهداری استاندارد توسط کارشناسان اداره کل حفاظت و نگهداری سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران مرمت میشوند.
محمدی درباره حفاظت از منابع خطی گفت:حفاظت از نسخ قدیمی و سایر منابع در شرایط استاندارد امکانپذیر است و فراهم کردن این شرایط در منازل ممکن نیست یا هزینههای فراوانی را به همراه دارد؛ بر همین اساس هموطنان با اهدای این منابع علاوه بر اینکه گامی مثبت در راستای نگهداری دائمی و ماندگاری این آثار بر میدارند، امکان بهرهمندی اصحاب علم و دانش را از این منابع فراهم میکنند.
معاون اداره کل فراهم آوری سازمان یادآور شد: منابع اهدایی به نام اهداگران در فهرست نسخ خطی و نیز بانک اطلاعات کتابشناختی این سازمان به ثبت میرسد و قابل جستوجو است.
نظر شما