«ایران با پشتوانه غنی فرهنگی خود، یکی از کشورهای حوزه تمدنی اکوست که از جاذبههای گردشگری ادبی بسیار خوبی بهرهمند است. آثار و ابنیه تاریخی موجود در شهرستان جوین که از قدمت بیش از سههزار سال حکایت میکند، همچنین جلوه و جلال آرامگاه تاریخی مشاهیر جوین که از شهرتی جهانی برخوردارند، گواه بر این مدعاست.
بزرگمردان جوین، ازجمله علاءالدین عطاملک جوینی، سعدالدین حموی جوینی، نجمالدین کبری، خواجه شمسالدین جوینی، امامالحرمین جوینی، معینالدین جوینی، صدرالدین حموی جوینی و خواجه بونصر مشکان، نهتنها افتخار جوین و جوینیان، بلکه در شمار مشاهیر معظم منطقه اکو هستند.
جهانگشای عطاملک جوینی شاهدمثال میراث غنی ایران بزرگ فرهنگیست و ما در مقام خوانندگان آثار فاخر مشاهیر اکو، این امکان را داریم که در پهنه گسترده زمان و مکان، از تجربیات ارزشمند آنان بهرهمند شویم و به تصویری مثبت از هویت فرهنگی، ارزشها، باورها و الگوهای رفتاری مشترک دست یابیم.»
رئیس مؤسسه فرهنگی اکو ابراز امیدواری کرد این اثر ارزشمند به زبانهای زنده دنیا ترجمه و نشر شود و راههای تازهای در جهت شناخت آثار و اندیشههای مفاخر جوین به روی مشتاقانش گشوده شود.
در پنل علمی - تخصصی همایش مذکور، احمد ﺧﺎﺗﻤﯽ، رئیس دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه شهیدبهشتی، عباس قنبریعدیوی، استاد دانشگاه و مدیر انتشارات نیوشه و عبدالمهدی مستکین، مدیر گروه فرهنگ کمیسیون ملی یونسکو، به بررسی ابعاد مختلف شخصیت ممتاز عطاملک جوینی و جهانگشای او پرداختند.
در بخش دیگر همایش، محمدمهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، حسین جمشیدی، فرماندار جوین، بهروز محبینجمآبادی، نماینده مردم سبزوار، جغتای، جوین، خوشاب و داورزن در مجلس شورای اسلامی، هادی قوامی، معاون حقوقی و امور مجلس وزارت اقتصاد و امور دارایی، علیاصغر عنابستانی، نماینده مردم سبزوار، جغتای، جوین، خوشاب و داورزن در مجلس شورای اسلامی، محمدرضا سعیدیاصل، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی سبزوار، غلامعلی حداد عادل، رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی، حجتالاسلاموالمسلمین بوژ مهرانی، امامجمعه جوین و یوسف بیدخوری، معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی گردشگری و صنایعدستی خراسانرضوی، با ایراد سخن یا صدور پیام، از مقام علمی و فرهنگی مفاخر ارجمند جوین تجلیل به عمل آورده است.
همایش عطاملک جوینی شامل رونمایی از سردیس عطاملک جوینی، نصب پلاک فرهنگ در موزه دفاعمقدس جوین، جوینگردی و بازدید از بناهای تاریخی شهرستان و افتتاح کتابخانه روستای انداده بود که مستقیم از رادیو فرهنگ پخش شد.
نظر شما