دوشنبه ۶ دی ۱۴۰۰ - ۱۳:۴۱
عزم جدی برای رفع دغدغه‌های معیشتی کتابداران وجود دارد

سرپرست نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور در اولین سفر استانی خود در دیدار با کتابداران کرمانی بر وجود عزم جدی برای رفع دغدغه‌های معیشتی کتابداران و رفع مشکلات قانونی و حقوقی نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور تاکید کرد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)؛ به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور، مهدی رمضانی سرپرست نهاد، یکشنبه پنجم دیماه در آستانه سالروز شهادت سردار دل‌ها حاج قاسم سلیمانی، در سفری یکروزه به استان کرمان در گلزار شهدای کرمان حاضر شد و بعد از ادای احترام به مزار شهید حاج قاسم سلیمانی ،ضمن تجدید میثاق  با آرمان‌های شهدا ،در نشستی صمیمانه با کتابداران کتابخانه‌های عمومی این استان دیدار کرد. در این دیدار به بررسی مسائل و مشکلات کتابخانه‌های عمومی استان کرمان پرداخته شد و سرپرست نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور پاسخگوی سوالات کتابداران شد.
 
 رمضانی در این نشست با گرامیداشت یاد سردار شهید حاج قاسم سلیمانی، طی سخنانی خطاب به کتابداران استان کرمان گفت:  خرسندم که در جمع شما حاضرم و توفیق یار شد تا اولین سفر استانی در مسئولیت جدید را، از این استان آغاز کنم. حاج قاسم واسطه خوبی برای اتصال ما به قدرت بی‌منتهای حضرات معصومین (ع) است تا با توکل به ایشان وارد عرصه کار شویم.

وی افزود: وقتی کتاب «از چیزی نمی‌ترسیدم » را مرور می‌کردم، به چند نکته اساسی برخورد کردم که یکی از آن نکات برجسته، «شخصیت متفاوت» ایشان است. بزرگی گفته است خون سیدالشهداء(ع) در طول تاریخ تکرار می‌شود و شهید سلیمانی امتداد آن خون در عصر حاضر است و حظ معنویت این تکرار به ما رسیده است.
 
وی در بخش دیگری از سخنان خود افزود: اگر بخواهیم عناصر اصلی کتابخانه‌ها را نام ببریم، ابتدا به دو عنصر زنده و پویا که روح انسانی که در آن دمیده شده می‌رسیم؛ یعنی «کتابدار» و «کتابخوان یا عضو» و در ادامه به یک عنصر فیزیکی به اسم «کتابخانه» می‌رسیم.
 
رمضانی افزود: حتماً ما خودمان را موظف می‌دانیم برای همکاران عزیزمان که عنصر اصلی پویایی کتابخانه‌ها هستند، همه توان‌مان را بگذاریم تا دغدغه‌شان کم شود. حتما آرامش آن‌ها منجر به افزایش کارایی و کارآمدی و در نتیجه ارائه خدمت بهتر به اعضای کتابخانه‌ها خواهد بود.
 
وی افزود: از سوی دیگر همانقدر که ما به کتابداران مان اهمیت می‌دهیم، باید به اعضای کتابخانه نیز اهمیت دهیم، چرا که فلسفه وجودی ما به خدمت‌رسانی به اعضا است و اگر عضوی نبود، ما نیز اهمیتی پیدا نمی‌کردیم. همچنین درباره توسعه عنصر دیگر یعنی «کتابخانه» و امکانات و تجهیزات آن نیز تمام تلاش خود را برای بروز کردن و گسترده‌ تر کردن آن بکار گرفته‌ایم.

رمضانی در ادامه سخنان خود با تقدیر از اقدامات علیرضا مختارپور گفت: بر خودم فرض می‌دانم از زحمات دبیرکل محترم سابق نهاد، عضو هیأت امنای کتابخانه‌های عمومی و رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی تقدیر و تشکر کنم. چرا که انصافاً بیش از سه سالی  که در خدمت اوبودم، مشاهده کردم همه تلاش‌شان را برای رفع دغدغه معیشت، ارتقاء کرامت و منزلت کتابداران، همراهی و شنیدن صحبت‌های آن‌ها انجام دادند.
 
وی افزود: تلاش‌های دبیر کل پیشین با توفیقاتی چون افتتاح و بازگشایی کتابخانه‌های مرکزی، توسعه کتابخانه‌های سیار و روستایی، بازسازی و تعمیر کتابخانه‌های فرسوده، بهینه‌سازی و خدمت‌رسانی به اعضا و طراحی خدمات متنوع فرهنگی و ترویجی همراه بود که ان‌شالله با همه قدرت و توان این مسیر را ادامه می‌دهیم.
 
سرپرست نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور با اشاره به ادامه تلاش‌ها برای رفع مشکلات و موانع قانون تاسیس نهاد گفت: شنبه 4 دی ماه در جلسه‌ای که به درخواست بنده با حضور معاونان تاثیرگذار وزارتخانه شامل معاون محترم فرهنگی، معاون محترم اداری مالی و معاون محترم مجلس و امور استان‌ها و حقوقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تشکیل شد وموارد حقوقی و قانونی نهاد به منظور رفع موانع موجود بررسی شد.
 
وی افزود: در این جلسه مقرر شداین جلسات به صورت مستمر ادامه پیدا کند که این موضوع نشان دهنده عزم جدی مدیران ارشد وزارتخانه و نهاد، برای رفع این مشکلات است.
 
رمضانی با اشاره به تلاش‌های صورت گرفته در حوزه بهبود وضعیت معیشت و ارتقاء حقوق کتابداران گفت: تلاش‌های بسیاری برای افزایش حقوق و دستمزد همکاران صورت گرفته، ولی مشکلات معیشتی و مالی به قدری زیاد است که باید با خلق منابع جدید، معیشت همکاران مان را بهبود ببخشیم.
 
وی افزود:برای پیگیری مطالبات کتابداران و احقاق حقوق شان، چه در زمان جناب دبیر‌کل پیشین، چه امروز و یا هرشخص دیگری که پس از من مسئولیت نهاد را بر عهده بگیرد، نیازمند همراهی و کمک تک تک کتابدارن و همکاران هستیم، چرا که با ایجاد شکاف میان کتابداران و بدنه مدیریتی به آنچه که شایسته کتابداران و همکاران است، نخواهیم رسید.
رمضانی تاکید کرد: برای این امر راه‌های مختلفی پیش روی نهاد است که در تلاشیم با استفاده از ظرفیت‌های موجود برای رفع موانع گام برداریم و در این مسیر تمام تلاش خودمان را برای گفتگو و هم افزایی با همه دست‌اندرکاران و تصمیم‌سازان چه در دولت، چه در مجلس و چه در قوه قضائیه خواهیم داشت.
رمضانی تاکید کرد: امروز ما به آرامش و همبستگی، همراهی، همدلی و مودت نیاز داریم. در معاونت توسعه کتابخانه‌ها و ترویج کتابخوانی، سعی کردیم به مجامع فنی و تخصصی نهاد هویت و اعتبار سازمانی بدهیم.
 
وی افزود: نهاد کتابخانه‌های عمومی در گروه های خاص اقدامات مهم و زیربنایی انجام داده است مانند اقداماتی که در حوزه کتابداران فعال در حوزه کودک و نوجوان، فهرست نویسی، بخش نابینایان و ناشنوایان، نسخ خطی و کتاب های مرجع انجام شد.  این‌ها هویت بخشی به کتابداران عزیز و زحمت کشمان در سراسر کشور است.
 
سرپرست نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور در پایان نشست که با اهدای شاخه گل به تعدادی از کتابداران شهر بم  به مناسبت سالگرد وقوع زلزله غمبار بم  از زحمات و فعالیت آن‌ها قدردانی کرد.
ادامه اولین سفر استانی سرپرست نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور با بازدید از کتابخانه‌های عمومی شهر کرمان همراه بود که طی آن مهدی رمضانی و هیئت همراه از کتابخانه‌های «مرحوم ترابی موسوی زنگی آباد»، «9 دی »و «مرکزی کرمان» بازدید و با مسئولان و کتابداران این کتابخانه‌ها دیدار و گفتگو کردند.
 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها