«ظریفه غفاری» اولین و جوانترین شهردار زن افغانستانی خاطرات خود را به واسطه انتشارات ویراگو سال آینده منتشر خواهد کرد.
اسمیت در کارنامه خود نگارش کتابی درباره اردوغان و حکومت ترکیه را دارد. کتاب خاطرات غفاری طبق اعلام انتشارات ویراگو در سپتامبر سال 2022 چاپ خواهد شد.
حق چاپ کتاب در کشورهای مختلف مثل انتشارات «آلفابت» کشور هلند، «اوپنبوکس» مجارستان، «لاتس» فرانسه و دیگر کشورها خریداری شده است و ظاهراً ترجمههای آن نیز منتشر خواهد شد. «ظریفه غفاری» دانشآموخته رشته اقتصاد در سن 24 سالگی توانست شهردار «میدان شهر» در حومه شهر کابل شود.
در زمان تصدی این پست بارها از سوی گروههای ناشناس مورد تهدید و حمله قرار گرفت. پدرش به خاطر رسیدن او به این پست از سوی گروههای ناشناس به قتل رسید. در ماه آگوست سال جاری همراه 70هزار خانواده دیگر افغانی ساکن کابل از افغانستان خارج شد و به کشور آلمان پناهنده شد.
غفاری در سال 2019 از سوی شبکه بی بی سی انگلیس در میان لیستی 100 نفره از بانفوذترین و تاثیرگذارترین زنان دنیا قرار گرفت و علاوه بر این توانست جایزه بینالمللی زنان شجاع را از سوی وزارت خارجه آمریکا در سال 2020 دریافت کند. او جوایز مشابه دیگری نیز از کشورهای دیگر دریافت کرد و در حال حاضر موسسهای حقوق بشری برای حمایت از زنان افغان را اداره میکند.
به گفته مسئولان انتشارات ویراگو کتاب خاطرات غفاری سالهای فعالیت او در پست شهردار و همچنین چالشها و مبارزات او با خشونت و تبعیض علیه زنان افغان را روایت میکند. او تجربیاتش از ظهور طالبان در افغانستان را تعریف کرده است و تلاش میکند وضعیت زنان ساکن افغانستان تحت حکومت طالبان را تشریح کند.
غفاری در سخنانی گفت: در میان زنان افغان من یکی از خوششانسترینها بودم که توانستم زنده از کشور خارج شوم. میلیونها نفر از مردم نتوانستند از کشور خارج شوند و باید تحت یکی از مخوفترین رژیمهای دنیا زندگی کنند. زنان در طول 20 سال گذشته به واسطه دخالت و حکومت طالبان هیچ پیشرفتی نداشتند و حالا هم با رسیدن طالبان به قدرت این وضعیت بدتر از گذشته خواهد شد.
نظر شما