پنجشنبه ۲۷ آبان ۱۴۰۰ - ۱۰:۵۰
کتابگردی احمد مسجدجامعی در بیست‌ونهمین هفته کتاب/ پیگیری ایجاد اولين موزه كتاب ايران

احمد مسجد جامعی، صبح امروز به رسم هر سال، کتابگردی را از ساعات ابتدایی صبح و با حضور در انتشارات «مهکامه» در خیابان فخر رازی آغاز کرد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)؛ احمد مسجدجامعی، قائم‌مقام دائره‌المعارف بزرگ اسلامی، صبح امروز 27 آبان با حضور در انتشارات «مهکامه» ناشر تخصصی حوزه کتابگردی را آغاز کرد.
 
وی در این دیدار از کتاب‌های این انتشارات بازدید کرد و طی گفت‌وگو با مدیر مسئول و مولفان پیشنهادهایی برای ارتقا و توسعه فعالیت‌های این واحد انتشاراتی ارائه داد.
 
مسجد جامعی در ادامه پیشنهاد کرد، این انتشارات رویکرد استانی خود از تهران را به سایر شهرها و استان‌های دیگر مانند مشهد، اصفهان، تبریز، زاهدان، زابل و... توسعه بدهد.
 
وی در ادامه از انتشارات و كتابفروشي چتر دانش؛ ناشر برتر كتاب‌های حقوقی بازديد كرد و در جريان روند فروش و نشر آثار حقوقی قرار گرفت.
 
مسجد جامعی، در ادامه مسیر كتابگردی، از كتاب‌فروشی دليل ما، ناشر تخصصی كتب معارف اهل بيت‌(ع) بازديد كرد.

وی با تورق كتاب‌های علامه محمدرضا حكيمی مثل «الحياه»، «قرآن و قبله» و «سرود جهش‌ها» درباره ميزان فروش و تاريخ نشر اين آثار صحبت كرد.

مسجد جامعی در اين بازديد به آثار پرفروش و شمارگان صد هزار نسخه‌ای آثار زنده ياد علامه حكيمی به‌عنوان آثار ماندگار وی اشاره كرد.
 
قائم‌مقام دائره‌المعارف بزرگ اسلامی در ايستگاه چهارم كتابگردي به اتحاديه ناشران و كتابفروشان تهران رفت و با هومان حسن پور، رئيس و جمعي از اعضاي هيات مديره ديدار كرد.
در اين بازديد، عليرضا رئيس‌دانايي، مدير نشر نگاه؛ ابراهيم كريمي، مدير نشر دوستان؛ حسن قرباني، مدير نشر آيلار و عباس غمگسار، عضو هيات مديره اتحاديه ناشران و كتابفروشان تهران حضور داشتند.

مسجدجامعي در اين ديدار به معضل قاچاق كتاب اشاره كرد و هومان حسن پور در اين زمينه توضيح داد: قاچاقچيان كتاب به تازگي دچار دگرديسي شده‌اند و به دنبال گراني كاغذ، اقدام به جمع‌آوري فايل كتاب‌هاي ناشران كرده‌اند. 

وي افزود: در كشفيات اخير فايل بيش از سه هزار كتاب از دفاتر قاچاقچيان كتاب كشف و ضبط شده است.
 
حسن‌پور به بحث كتابسازی هم اشاره كرد و گفت: رونويسی و كتابسازی از آثار پُرفروش نيز در كنار معضل قاچاق به دغدغه اصلی اهالی نشر تبديل شده است. اكنون حدود ٦٠٠ ناشر و ٦٠٠ ناشر-كتاب‌فروش در تهران فعاليت دارند و عرضه اين آثار حيات فعالان نشر را به خطر انداخته است.

مسجدجامعي در اين ديدار به هيات مديره اتحاديه ناشران و كتاب‌فروشان تهران بر پيگيري اين تشكل صنفي مبني بر ایجاد اولين موزه كتاب ايران در محل كتاب‌فروشي اسلاميه در منطقه بازار تهران با هدف حفظ و نگهداري اسناد و كتاب‌هاي ماندگار حوزه نشر تاكيد كرد.

مقصد پنجم مسجد جامعی در روز كتابگردی، بازديد از كتابفروشی مرجع متعلق به بنياد دانشنامه جهان اسلام بود. وی در اين بازديد از آثاری همچون دانشنامه جهان اسلام، دولت و جامعه در دوره عثمانی و روشنفكری و روشنفكران در جهان اسلام همچنين آثار ديگر بنياد دانشنامه جهان اسلام بازديد كرد و درباره ميزان فروش و استقبال مخاطبان از اين كتاب ها از مدير مجموعه پرسش داشت.

در ادامه آئین کتابگردی، احمد مسجدجامعی و هیات همراه، با حضور در دفتر مجله بخارا در میدان فلسطین، با علی دهباشی دیدار و گفت‌وگو کرد. 

دهباشی در این دیدار با گلایه از قیمت بالای کاغذ، گفت؛ در بدترین روزهای قرن اخیر، شاهد افزایش شدید قیمت کاغذ هستیم؛ باید برای آن فکری شود.



مسجدجامعی هم با بیان اینکه یک بخش مهمی از تاریخ و فرهنگ ایران اینجا ـ نشریه بخارا ـ است، اضافه کرد: با توجه به اینکه مجله «بخارا» جزو مجلات مشهور و جا افتاده فرهنگی کشور است، نباید با گرانی کاغذ، تعطیل شود و باید به فکر شیوه‌های جدید باشید.

مسجدجامعی و دهباشی، همچنین درباره وضعیت اهالی قلم و نشر افغانستان که در حال حاضر ساکن مشهد هستند، گفت‌وگو کردند و پیشنهاد شد که ناشرها برای کمک به فعالان فرهنگی این کشور، تسهیلات بیشتری در نظر بگیرند. 

حضور مسجدجامعی در کتابفروشی نشر فرهنگ گویا به عنوان مقصد بعدی کتابگردی با محمود شالویی، سرپرست هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی همراه شد.

این دو ضمن بازدید از کتابفروشی درباره مشکلات هنرمندان، نویسندگان و ناشران افغانستانی گفت‌وگو کردند.

مسجدجامعی، برنامه کتاب‌گردی را در بعدازظهر با حضور در کتابفروشی نشر چشمه کریمخان و دیدار با حسن کیائیان مدیرنشر چشمه، همراه با نیکنام حسینی‌پور، مدیر‌عامل موسسه هنر‌مندان پیشکسوتان پی‌گرفت.

وی انتشار «دانشنامه مازندران» به سرپرستی حسن انوشه از سوی نشر چشمه را کار بزرگی خواند و گفت: شاید این دانشنامه نخستین دانشنامه‌ای است که با اصول اصلی دانشنامه‌نویسی نگاشته شده است.


مدیر نشر چشمه هم با بیان اینکه خوشبختانه کتاب کم و بیش فروش دارد، عنوان کرد: تجربه نشان می‌دهد اگر کتاب خوب و در پاسخ به نیاز مخاطب منتشر شود، مردم همچنان استقبال می‌کنند.

ایستگاه بعدی کتاب‌گردی مسجدجامعی و همراهان، فروشگاه کتاب زیتون، وابسته به دفتر نشر و فرهنگ اسلامی بود که ضمن بازدید از بخش‌های مختلف فروشگاه، موضوع کتاب‌های موجود در فروشگاه و میزان فروش کتاب را جویا شد.

مسجدجامعی همچنین بخش اختصاصی کودک و نوجوان این فروشگاه را از نقاط قوت آن خواند و پیشنهاد کرد برای استفاده راحت‌تر کودکان و نواجوانان به همراهی خانواده از این فضا، فکری برای پارکینگ مجموعه هم بشود.

حضور مسجدجامعی در کتابفروشی نشر فرهنگ گویا به عنوان مقصد بعدی کتابگردی با محمود شالویی، معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی همراه بود.

این دو ضمن بازدید از کتابفروشی درخصوص مشکلات هنرمندان، نویسندگان و ناشران افغانستانی گفت‌وگو کردند.

مسجدجامعی در ادامه با حضور در کتابفروشی اساطیر با عبدالکریم جربزه‌دار، مدیر نشر اساطیر دیدار و درباره مشکلات بازار نشر و کتاب گفت‌وگو کرد.

مسجدجامعی همچنین به مدیر نشر اساطیر پیشنهاد کرد برای کمک به اهالی فرهنگ و قلم افغانستان، انتشار کتاب‌های ایشان را در اولویت قرار دهند و بالاترین درصد حق تالیف برای آن‌ها درنظر گرفته شود. 

فروشگاه «نشر ثالث» در خیابان کریمخان، آخرین ایستگاه کتاب‌‌گردی احمد مسجد‌جامعی و هیات همراه بود.

وی در دیدار با محمد‌علی جعفریه، مدیر نشر ثالث و جمعی از هنرمندان و نویسندگان درباره مشکلات نشر و راه‌های برون رفت از آن به گفت‌و‌گو نشست. مساله هنرمندان افغان همچنان از موضوعات مورد تاکید مسجد‌جامعی در این دیدار بود. 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها