پنجشنبه ۱۳ آبان ۱۴۰۰ - ۰۸:۳۹
املی نوتوم جایزه رنودو 2021 را برد

رمان«نخستین تبار» نوشته املی نوتوم، نویسنده فرانسوی‌زبان بلژیکی برنده جایزه رنودو 2021 شد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) به نقل از لیورابدو-هیئت داروان جایزه رنودو رمان «نخستین تبار» نوشته املی نوتوم را  که از سوی انتشارات آلبن میشل منتشر شده بود به عنوان برنده جایزه رنودو در بخش رمان فرانسوی معرفی کردند.

خانم نوتوم با ابراز خوشحالی از اعلام برگزیده شده خود در جایزه رنودو گفت «از خوشحالی به وجد آمده‌ام. این خوشبختی را باور نمی‌کنم. خیلی آرزویش را داشتم»

 خانم نوتوم - که با نام مستعار بانوی باکلاه شناخته می‌شود- در این رمان ادای احترامی به پدرش داشته که در سال گذشته از دنیا رفت. او در ادامه افزوده: «اولین چیزی که با شنیدن اسمم به عنوان برنده جایزه به ذهنم رسید، این بود: «آه پدر! ما اینجاییم. خیلی حس زیبایی است.»

املی نوتوم به گفته خودش هر سال 4 رمان می‌نویسد که فقط یکی را به دست ناشر برای چاپ می‌سپارد. رمان «تشنه» او سال 2019 در فهرست نامزدهای نهایی گنکور حضور داشت که در نهایت موفق به دریافت این جایزه نشد؛ نام او اما در سال گذشته در فهرست هیچ‌یک از جوایز ادبی فرانسه حضور نداشت. نوتوم در سال 1999 برای رمان «ترس و لرز»‌ش برنده جایزه بزرگ رمان بزرگ آکادمی فرانسه شد و در سال 2007  نیز جایزه فلور فرانسه را برای رمان «نه آدم و نه حوا» دریافت کرد.

 طبق آمارهای ارائه‌شده فروش رمان «نخستین تبار» -که در ماه اوت منتشر شده- از 100هزار نسخه فراتر رفت و این رمان از زمان انتشار  بالاترین فروش را در میان رمان‌های منتشرشده در فصل بازگشت ادبی فرانسه به خود اختصاص داده است.

جایزه رنودو در بخش آثار غیرداستانی نیز به آنتونی پالو برای کتاب «در خیابان من سه مغازه وجود داشت» تعلق گرفت. نویسنده و روزنامه‌نگار اسپانیایی‌تبار در این کتاب شرحی شهادت‌گونه بر ناپدیدشدن مشاغل کوچک محلی ارائه می‌دهد.

در حال حاضر هیئت داوران جایزه رنودو را افرادی چون فردریک بگبدر، دومینیک بونو، پاتریک بسون، کریستین ژودسلی، ژرژ- الویه شاتوریناد، فرانس- الویه ژیسبرت، لوئی گاردل، ژان ماری گوستاو لوکلزیو(برنده نوبل ادبیات) و ژان نوئل پانکراتسی تشکیل می‌دهند.

 سال گذشته رمان «داستان پسر» و «شهرهای کاغذی» به عنوان برندگان نهایی جایزه رنودو در بخش اثر داستانی و غیرداستانی معرفی شدند.

جایزه رنودو از سال ۱۹۲۶ به موازات جایزه گنکور و با این اصل ایجاد شد که هرگز به برنده گنکور جایزه ندهد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها