به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا): «تلماسه» (Dune) رمانی در ژانر علمیـتخیلی نوشته فرانک هربرت، نویسنده آمریکایی است که در 1965 منتشر و ترجمه فارسی آن نیز در 1397 (مهیار فروتنفر، تهران: کتابسرای تندیس) چاپ و پخش شده است.
ماجرای این رمانِ محبوب، زندگی بشر در ادوار آتی است؛ دورانی آن سوی عصر ماشینها که منابع مادّیِ در اختیار آدمی ته کشیدهاند و نزاعها بر سر آب و خاک و... در اسلوبی بدوی دنبال میشوند. دِنی ویلنوو (Denis Villeneuve) فیلمنامهنویس و کارگردان 54 ساله فرانسویـکانادایی است که حدود 20 سال از شهرت و ستودهشدنش در فستیوالهای کانادایی و امریکایی میگذرد. تلماسه جدیدترین فیلم ویلنوو است که نخستین بار سوم سپتامبر امسال در بخش غیررقابتی جشنواره ونیز به نمایش درآمد. از جمله ستارگان فیلم تیموتی شالامی، ربکا فرگوسن و جیسون موموآ هستند.
کتاب موردنظر که «هنر و روحِ تلماسه» نام دارد (نشر Insight Editions)، کاری ژورنالیستی روی تصاویر پشتصحنه فیلم و مصاحبهها و یادداشتهایی درباره فیلم است. گردآورنده، تانیا لاپوینت (tanya lapointe) یکی از عوامل گروه تولید فیلم نیز بوده است؛ همان خانمی که در عکسهای فرش قرمز کارگردان همراه اوست. نوشتار کتاب دربرگیرنده یادداشت برایان هربرتِ 74 ساله (پسر فرانک هربرت)، مقدمه کِوین اندرسون Kevin J. Anderson ظاهراً از دوستان برایان و نیز پیشگفتار کارگردان فیلم، دنی ویلنوو نیز هست.
در معرفی کتاب در آمازون چنین آمده: «خود را در دنیای فیلمِ دنی ویلنوو غرق کن و قدم به سفری خلاقانه و باورنکردنی بگذار؛ سفری که رمان فرانک هربرت را روی پرده سینما آورد. رمان کلاسیک هربرت، دوباره جان گرفته است؛ همچون دیگر اقتباسِ تحسینشده دنی ویلنووِ (Blade Runner 2049). حالا طرفداران ویلنوو میتوانند در سفر خلاقانه کارگردان، رسماً همراه او شوند. بهگفته گردآورنده کتاب، تانیا لاپوینت، این سیاحتِ تصویریِ خیرهکننده در پروسه ساخت فیلم (منظورش همین کتاب است)، خواننده را با ریشههای خیالی و خلاقانه سازنده فیلم آشنا میکند؛ از روند طراحی آن صحنههای جاذب و جاندار تا مفاهیم و معانی انتخاب و طراحی آن لباسهای پیچیده و تا آن دیجیتال افکتهای شاخص. کتاب همچنین مصاحبههایی اختصاصی با بازیگران اصلی و عوامل فنّی فیلم و نیز خودِ کارگردان را دربرمیگیرد. این کتاب با به نمایش گذاشتنِ شیوه شهودی دنی ویلنو در بهتصویرکشیدنِ وقایع رمان، همراهِ اصلیِ شاهکار اخیرِ کارگردان است.»
تانیا لاپوینت ظاهراً از آن ژورنالیستهای پرهیجان و احساسی است که میخواهند به سوژه هرچه نزدیکتر شوند؛ تا حدّ چسبیدن حتی. او سه کتاب دیگر نیز دارد که دوتایشان بازهم درباره دنی ویلنوو هستند و همزمان با انتشار این کتاب نسخههای اسپانیایی و فرانسوی آن را هم منتشر کرده است و جالب اینکه این مجموعاً شش کتاب را با شش ناشر مختلف به طبع رسانده است؛ کاری که روابط اجتماعی وسیع و موفقی میخواهد.
نظر شما