او محقق، پژوهشگر، مدرس و نویسنده مجربی است که در سرایش شعر در هر دو سبک قدیم و جدید نیز تبحر دارد و به م. سرشک تخلص کرده است.
متن این شماره قاب روایت به شرح زیر است:
هرگز به دبستان و دبیرستان نرفت. درس را ابتدا نزد پدر و مادر و سپس در محضر اساتید بنام ساکن در مشهد آموخت. این را باید از خوشاقبالی و بلندبختی او دانست که در کنار خوشقریحگی و بلندطبعیاش توانست از همان کودکی محضر اساتیدی پرآوازه را درک کند. خویشاوندی و نزدیکی خانه به مَدرس استاد بیبدیل آن روزگار، حجةالحق، ادیب دوم باعث شد تا درس زبان و ادبیات عرب را نزد آن نادره زمان فراگیرد و سایر دروس مانند فقه و اصول و کلام را نزد بزرگانی چون شیخ هاشم قزوینی و سید محمدهادی میلانی بیاموزد که از ملّاهای بنام آن زمان بودند.
تسلط او بر علوم قدیم در کنار پذیرش پیشنهاد دکتر علیاکبر فیاض برای ورود به دانشگاه باعث شد تا در آزمون دانشگاه مشهد شرکت کند و با رتبه اول وارد دانشکده ادبیات آن دانشگاه شود. پس از دریافت مدرک کارشناسی، به دانشگاه تهران رفت و تا پایان مقطع دکتری در رشته زبان و ادبیات فارسی به تحصیل ادامه داد. او محقق، پژوهشگر، مدرس و نویسنده مجربی است که در سرایش شعر در هر دو سبک قدیم و جدید نیز تبحر دارد و به م. سرشک تخلص کرده است.
سراینده شعر «به کجا چنین شتابان؟» خود در عرصه علمآموزی و معرفتاندوزی شتابی فراوان داشته و دارد. آثار دکتر محمدرضا شفیعی کدکنی از نظم و نثر تا مقاله و کتاب، از تصحیح و تألیف تا تقریر و ترجمه همه آثاری اصیل و ارزشمند هستند که مورد توجه صاحبنظران قرار گرفتهاند.
از جمله آثار تألیفی و تصحیحی او میتوان به موسیقی شعر، صور خیال، ادوار شعر فارسی، اسرارنامه، الهینامه و تذکرةالاولیا اشاره کرد.
نظر شما