یکشنبه ۲۱ شهریور ۱۴۰۰ - ۰۸:۰۰
کتابخانه شیعی

فلسفه و حکمت اسلامی را به‌خوبی می‌دانست زیرا سال‌ها در ایران در حوزه و دانشگاه تحصیل کرده و دامنه شناختش از اسلام و معارف آن گسترده و عمیق بود.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، پاسداشت یاد و نام بزرگان و مفاخر کشور راهی است برای الگوسازی؛ راهی که کمک می‌‏کند جوانان با زیست علمی و شخصی این عزیزان آشنا شوند و با الگوگیری، راه پُرتلاش و پُرافتخار آن‌ها را ادامه دهند. بنیاد ملی نخبگان از چند سال قبل اقدام به برگزاری مراسم تکریم از نخبگان و مفاخر معاصر ایران‏ زمین در سراسر کشور کرده است که گزارش آن در بولتنی به نام «طواف شمع» و نشریه‌‌ای به نام «هنرنامه» منتشر شده است. بازخوردهای این اتفاق مبارک باعث شد تا خبرگزاری کتاب ایران با همکاری بنیاد ملی نخبگان تصمیم به درج برشی از زندگی شخصی و حرفه‌‏ای این بزرگان زیرِ نام «قاب روایت» کند. این مجموعه به قلم «محسن شاه‌رضایی» نوشته شده و تقدیم به خوانندگان خبرگزاری کتاب ایران می‏‌شود.
 
متن این شماره قاب روایت به شرح زیر است:
وقتی به آلمان رفت تا با فلسفه غرب آشنا شود، ابتدا زبان لاتین را فرا گرفت تا بتواند از منابع اصلی و متون اولیه بهره‌مند شود. فلسفه و حکمت اسلامی را به‌خوبی می‌دانست؛ زیرا سال‌ها در ایران در حوزه و دانشگاه تحصیل کرده و دامنه شناختش از اسلام و معارف آن گسترده و عمیق بود.

 پس از مدتی تحقیق و انجام کارهای علمی در دانشگاه‌های آلمان، دریافت که اساتید آنجا با دین اسلام آشنایی اجمالی دارند؛ اما شناختی از مذهب شیعه ندارند. پس، به ایران آمد و بیش از چهارهزار عنوان کتاب را از کتابخانه‌های مختلف فراهم آورد و آن را به بخش شرق‌شناسی دانشگاه کُلن منتقل کرد تا بدین‌سان کتابخانه معارف شیعی در آن دانشگاه پایه‌گذاری شود. این اقدام دکتر عبدالجواد فلاطوری به همراه سایر خدمات او در معرفی مذهب شیعه و فرهنگ ایران نزد دانشمندان مغرب‌زمین ارج نهاده شد و تا سالیان مدید مورد توجه بود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها