کتاب «گنجینه هندسه نقوش»، اثر نصرتاله فرزانهپور از سوی انتشارات طراحان تین راهی بازار نشر شده است.
فرزانهپور در کتاب «گنجینه هندسه نقوش» به چگونگی و آموزش ترسیم ایجاد نقوش و قواعد و تناسبات هندسی میپردازد. نگارش این کتاب حاصل چهل سال تدریس و کار در زمینه هندسه نقوش است که با هدف آشنایی با شیوه ترسیم و تصور کلی شکلهای هندسی ترکیبیب و فرآیند به کارگیری آنها در هندسه نقوش است.
نصرتاله فرزانهپور (باقری) سال 1321 در خانوادهای فرهنگی چشم به جهان گشود. پدرش استاد مسلم تذهيب و نقش قالی زنده ياد استاد عبدالله باقری (فرزانهپور) بود. او درباره آشناییاش با این حوزه گفت: محيطی که دوران کودکیام را در آن گذراندم، مملو از زيبايیهای چشمآشنای نقوش سنتی بود که توسط پدرم نقش میبست. در دست او اسليمیها از ايده ساقههای برگدار شكل میپذيرفتند و مانند شاخههای طبيعی تحرک میيافتند. برگها، پنجهپنجه میشدند و از يكديگر جدا و شكفته میگشتند، آنگونه كه در طبيعت هرگز مانند آن رخ نمیداد، اما در پيش چشمان ما، توسط دست و انگشتان کشيده و بلندش شکل میگرفت و تبديل میشد به گلهای پنج پر و شاه عباسی.
وی ادامه داد: پدرم استاد عبدالله باقری (فرزانهپور) يکی از معدود نامهای ماندگار در عرصه تذهيب، نقش فرش و كاشی شناخته میشود. آنقدر که بسياری معتقدند او يکی از استادانی بود که دنيای تذهيب را دگرگون ساخت و حال و هوای ديگری به اين عرصه بخشيد. از همان اوان کودکی خاطرم هست به علت کثرت سفارش آثار تذهيب به پدرم و حجم بالای کار در گذاشتن رنگهای زمينه به وی کمک میکردم. سفارش تذهيب کتاب خيام دکتر اسفندياری، حماسه هيزمشکن بسيج خلخالی از جمله اين آثار بود. در اين ميان بسيار از تجربيات اين کار بهره بردم. شايد در واقع اين تجربيات بزرگترين درس زندگيم بود.
فرزانهپور در پایان گفت: سال 1339 دوره هنرستان خود را در تبريز در رشته نقاشی در هنرستان هنرهای زيبای ميرک گذراندم. از افتخاراتم يادگيری و آموزش درحيطه هنر در هنرستانی با قدمت و دانشی بالا بود. در سال 1344 در آزمون ورودی دانشکده هنرهای تزئينی شرکت و به اين دانشگاه راه يافتم و در سالهای بعد به تدریس دروس هنری در دانشگاههای مختلف مشغول شدم.
کتاب «گنجینه هندسه نقوش» در ۱۵۶ صفحه با شمارگان ۵۰۰ نسخه و به صورت سیاه و سفید، به قیمت ۵۴۰۰۰ تومان، در خرداد۱۴۰۰ از سوی انتشارات طراحان تین به چاپ رسیده است.
نظر شما