نشست رونمایی و بررسی کتاب «جامعه بی سر؛ نظم در سیاست جهان» به همت مرکز مطالعات سیاسی و بینالمللی وزارت امور خارجه برگزار میشود.
این مراسم با حضور فرهنگ رجایی استاد دانشگاه کارلتون و مترجم این اثر، حمیرا مشیرزاده استاد دانشگاه تهران، محمدکاظم سجادپور رئیس مرکز مطالعات سیاسی و بین المللی وزارت امور خارجه، غلامعلی چگنی زاده عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی برگزار میشود.
دبیری نشست هم برعهده کیهان برزگر عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات است. نشست یادشده فردا یکشنبه 9 خردادماه از ساعت 18:30 تا 20 در فضای مجازی به آدرس https://online.meetingyar.com/ipis برگزار میشود.
یادآور می شود، کتاب «جامعه بی سر؛ نظم در سیاست جهان» تألیف هدلی بال استاد دانشگاه آکسفورد با ترجمه فرهنگ رجایی استاد ایرانی دانشگاه کارلتون کانادا به همت مرکز مطالعات سیاسی و بین المللی وزارت امور خارجه با قیمت یکصد هزار تومان ترجمه و منتشر شد.
هدلی بال(۱۹۸۵- ۱۹۳۲) نظریه پرداز روابط بین الملل است که در سال ۱۹۷۷ کتاب حاضر یعنی جامعه بی سر، نظم در سیاست جهان را تألیف کرد که به گمان فرهنگ رجایی، مترجم این اثر از کتابهای ماندگار در حوزه روابط بینالملل به شمار میرود. کتاب به مقولات ماندگار در روابط بین المللل اختصاص دارد و مهمتر از آن نویسنده هم حرفهای ماندگاری در کتاب زده است و هم با روش استواری این بصیرتها را ارائه داده است.
ترجمه حاضر براساس ویراست چهارم از کتاب هدلی بال انجام شده است که در سال ۲۰۱۲ نشر و تا به حال(۲۰۲۰) چندین بار تجدید چاپ شده است. هدلی بال در کتاب جامعه بی سر، به سامان آن بخش از زندگی جمعی در دوران معاصر علاقهمند است که به سیاست جهان و روابط بینالملل معروف است. مهمترین و مسلطترین سازوکار آن در حال حاضر نظام دولتها یا نهاد مورد علاقه بال جامعه بین الملل است. به گمان مترجم این اثر براساس فهم درست وی از این بخش از زندگی جمعی، جامعه بینالملل نتیجه و برآمده منطقی از بینش و نگرش انسان حضوری مسلط در جهان معاصر است که صحنه بازیگری و جهانداری تمدن برآمده از این بینش هم هست.
نکته متناقض نما این است که مهمترین ویژگی تمدن برآمده از جهانبینی انسان حضوری یا تجدد، «بی سری» یا نبود آقابالاسر پیشینی است و از این رو، مؤلف، تجمع بینالملل ملتها را جامعه بی سر میخواند و کتاب حاضر را نیز با همین عنوان نشر داده است که به گمان فرهنگ رجایی، حالا در زمره کتابهای ماندگار میراث بشری شده است.
نظر شما