وی با تشریح جزئیات برگزاری این جایزه ادبی بیان کرد: در این جشنواره تمرکز بر روی غزل خواهد بود، اضافه کرد: حتی در بخش پژوهشی نیز به این نکته توجه ویژه شده است.
امینی گفت: برای هر سه حوزه همکاری 3 داور و در نهایت 9 داور را در نظر خواهیم گرفت، اما اسامی داوران تا زمان اعلام نامزدها مشخص نخواهد شد. قطعا از ظرفیتهای استانی در این باره استفاده خواهد شد.
وی با اشاره تفاوت جوایز جشنوارههای ادبی با سایر جشنوارهها ادامه داد:شاید مبالغ برگزاری این جشنوارهها کمتر از سایرین باشد اما جشنواره اگر اعتبار داشته باشد قطعا افراد مشتاق به مشارکت خواهند بود و به جایزه توجه نخواهند کرد.
در ادامه این نشست، بهروز جلالی، مدیر دفتر گسترش شعر و ادبیات داستانی خانه کتاب و ادبیات ایران نیز در این جلسه ضمن ارائه توضیحاتی درباره برگزاری جشنواره بیان کرد: با توجه به درخواست علاقهمندان مهلت ارسال آثار تمدید شده است.
وی با اشاره به اینکه جایزه غزل حسین منزوی، آنقدر معتبر است که نیاز به معرفی ندارد، گفت: اسامی داروان را به این دلیل اعلام نمیکنیم که آنها با فراغ بال به داوری آثار بپردازند و احتمال سوگیری از بین برود.
جلالی با بیان اینکه مثل هر جایزه معتبر دیگری در این جشنواره از ظرفیتهای استانی و کشوری استفاده خواهد شد، اضافه کرد: قطعا کسانی که در این جایزه شرکت کنند، نمیتوانند بهعنوان داور فعالیت کنند.
مدیر دفتر گسترش شعر و ادبیات داستانی خانه کتاب و ادبیات ایران در ادامه ضمن اعلام آمادگی خانه کتاب و ادبیات برای همکاری بیشتر در این جشنواره گفت: خانه کتاب و ادبیات ایران نخستین مجموعهای است که در برگزاری جشنوارهها و رویدادهای ادبیات مشارکت میکند.
وی با اشاره به برگزاری دورههای «کلک خیال» و «جلال» از سوی خانه کتاب و ادبیات ایران گفت: این دورهها در حال حاضر بهصورت مجازی برگزار میشود که پیش از کرونا، تعداد 300 نفر در دورهها مشارکت میکردند. با مجازی شدن دورهها، تعداد شرکتکنندگان به 4 هزار نفر هم رسیده، بنابراین از ظرفیت فضای مجازی استفاده خوبی شده است.
در ادامه این نشست، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان زنجان ضمن ارائه توضیحاتی درباره روند برگزاری جایزه بیان کرد: امیدواریم این برنامه در خور شان، منزوی که جایگاه والایی در غزل داشت برگزار شود.
محمدربیع احمدخانی، نیز ضمن اشاره به شرایط برگزاری جشنواره و مشکلاتی که شرکتکنندگان در ارسال آثار خود داشتند، گفت: با توجه به مشکلات کرونا تصمیم داریم زمان ارسال آثار را تمدید کنیم تا علاقهمندان با فراغ بال در این برنامه ادبی مشارکت بیشتری داشته باشند.
وی درباره استمرار برگزاری این جایزه اداهم داد: تلاش دستاندکاران برگزاری این جشنواره استمرار جشنواره و ایجاد دبیرخانه دائمی جایزه ملی غزل در زنجان است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان زنجان به سایر برنامههای اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اشاره کرد و افزود: برگزاری کنگره شهدا و جشنواره فرهنگی و هنری پژوهشی نماز و ششمین جشنواره فرهنگی و قرآنی رمضان و جشنواره بهار قرآن از دیگر برنامههای این اداره کل است که امیدواریم با همکاری اصحاب رسانه شاهد هرچه بهتر برگزار شدن آنها باشیم.
جعفر محمدی، رئیس گروه فرهنگی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان زنجان با اشاره به آخرین آمار شرکتکنندگان در جشنواره دوسالانه حسین منزوی بیان کرد: از 28 استان کشور و چند کشور خارجی به این جشنواره اثر ارسال شده است.
وی با اشاره به اینکه بیشترین اثر از استان تهران به دبیرخانه رسیده است، گفت: در بحث کتاب ترکی، کتاب فارسی، شعر ترکی، شعر فارسی و در بخش پژوهشی نیز آثار خوبی به دبیرخانه ارسال شده است.
با توجه به درخواست علاقهمندان و تصمیم شورای سیاستگذاری، مهلت ارسال اثر تا 15 خردادماه تمدید شد.
نظر شما