در کشور ایرلند دولت سختگیریهای بیشتری برای کتابفروشان و ناشران در نظر گرفته است و تعداد بسیار کمتری از آنها اجازه فعالیت در دوران قرنطینه را دارند.
فراخوان اتحادیه کتابفروشان توسط برخی از نویسندگان بزرگ بریتانیا نظیر فیلیپ پولمن، الی اسمیت و سیمون شاما نیز تایید شده که در نامهای جداگانه از بوریس جانسون، نخست وزیر بریتانیا خواستند کتاب را به عنوان موارد ضروری دستهبندی کرده و به کتابفروشیها و کتابخانهها اجازه بدهد باز بمانند.
نویسندگان با اشاره به افزایش فروش کتاب و امانت گرفتن از کتابخانهها در طول این همهگیری، از این موضوع برای اثبات اهمیت کتاب برای سلامت ذهن و شادیِ مردم استفاده کرده و گفتند: ما به عنوان یک کشور نباید اجازه بدهیم که کتابفروشیها از کار بیکار شوند. ما بعضی از بهترینهای دنیا را داریم.
در کشور ایرلند دولت سختگیریهای بیشتری برای کتابفروشان و ناشران در نظر گرفته است و تعداد بسیار کمتری از آنها اجازه فعالیت در دوران قرنطینه را دارند و به خاطر همین هنوز روشهای خرید و فروش آنلاین و سفارشهای تلفنی در این کشور ادامه دارد. آمارهای مربوط به فروش کتاب در ابتدای سال جاری و همچنین سال گذشته نشان از نرخ بالای مطالعه مردم در بریتانیا دارد؛ ولی هنوز خردهفروشان و کتابفروشان سنتی وضعیت بدی دارند.
در ایرلند روزنامهنگاران خطاب به کتابفروشان پیشنهاد کردند که کتابهایشان را در فضای باز و اماکن عمومی حراج کنند که البته این پیشنهاد با مخالفت دولت روبرو نشده است. گفته میشود بیشتر کتابفروشان به خاطر تعطیلی کرونا در این کشور خسارتهای شدیدی متحمل هستند. طبق آمارهای دولت در سال 2020 بیشتر کتابهای فروخته شده در بریتانیا و ایرلند مربوط به فروش آنلاین و سایت آمازون بوده است و در این میان دولت هنوز برنامهای برای جبران خسارت کتابفروشان ارائه نکرده است.
«اونا مولالی» خبرنگار روزنامه ایرلندی آیریش تایمز در یادداشتی از دولت خواسته است که به کتابفروشان اجازه دهد کتابهای خود را در فضای باز حراج کنند. این مقاله با واکنش مثبت کتابفروشان و همچنین شبکههای اجتماعی در این کشور روبرو شده است به طوری که کمپینی برای عرضه کتاب در فضای عمومی و حتی کنار پیادهروها ایجاد شده است. ایرلندیها میگویند دولت باید راهکاری در جهت حمایت از کتابفروشان سنتی ارائه کند که تا کنون این مهم انجام نشده است.
نظر شما