علیرضا مختارپور با تقدیر از همافزایی دستگاهها و مسئولان استانی خراسان شمالی و شهر شیروان، افتتاح کتابخانه مرکزی این شهر را اقدامی ماندگار برای مردم این منطقه دانست.
علیرضا مختارپور، دبیرکل نهاد کتابخانههای عمومی کشور نیز در این مراسم ضمن تقدیر و تشکر از زحمات و پیگیریهای وزیر کشور برای افتتاح کتابخانه مرکزی شیروان گفت: از همراهی آقای رحمانی فضلی، برای به ثمر نشستن این پروژه کمال تشکر را دارم و در جلسهای که بهمنماه با وی داشتم، باز هم جویای وضعیت کتابخانه مرکزی شیروان شدند که نوید افتتاح این کتابخانه را در ابتدای سال جاری دادم؛ اگرچه بسیار مایل به شرکت در این مراسم بودند، اما مشغله بسیار مانع از بهرهمندی ما از حضور ایشان شد.
مختارپور در ادامه همکاری و همافزایی دستگاههای مختلف و مسئولان استانی و شهری این منطقه را ستودنی و مثال زدنی عنوان کرد و گفت: در سال ۱۳۹۷ که در این استان و در جلسه مدیران استانی خراسان شمالی شرکت کردیم و کتابخانه مرکزی بجنورد و کتابخانه عمومی راز و جرگلان را افتتاح کردیم، آنجا هم از هماهنگی و همدلی موجود در این منطقه صحبت شد. باید قدر این همکاری و همافزایی را دانست.
وی افزود: متاسفانه در برخی از مناطق کشور سراغ داریم که برخی از مسئولان و برخی از دستگاهها تلاش میکنند که فعالیتهای فرهنگی و به خصوص کتابخانهای متوقف شود و یا پیش نرود و هیچ توجهی به حوزه مسائل فرهنگی و به خصوص کتابخوانی ندارند. اما در این استان از زمان استاندار و مسئولان سابق تاکنون این روحیه خوب وجود داشته که جای تقدیر و تشکر دارد.
دبیرکل نهاد کتابخانههای عمومی کشور در ادامه با تقدیر از اقدامات معاون توسعه کتابخانهها و ترویج کتابخوانی نهاد گفت: آقای رمضانی از اغلب مدیران و معاونین نهاد جوانتر است و خوشبختانه در چند سالی که در نهاد حضور دارد، نقش بسیار مهمی در تکمیل کتابخانههای مرکزی در مناطق مختلف داشته و این مسیر را ادامه خواهد داد.
مختارپور همچنین درباره روند افتتاح کتابخانهها در کشور طی سالهای اخیر گفت: نهاد از سال ۱۳۹۳ تا کنون هر سال بیش از ۱۰۰ کتابخانه جدید به مجموعه کتابخانههای عمومی اضافه کرده است؛ البته این به آن معنی نیست که هر سال ۱۰۰ کتابخانه به سرجمع کتابخانهها اضافه شده است؛ چراکه براساس سوانح طبیعی مانند سیل و زلزله و یا بر اثر فرسودگی برخی از کتابخانهها را از دست دادهایم؛ اما این روند ادامه دارد.
وی تاکید کرد: در سالهای اخیر در دیدار با مسئولان مختلف بارها تاکید و تکرار کردهام که هر بودجه ای که از بخش فرهنگی و به خصوص کتابخانهها دریغ می شود، در سالهای آینده چند برابر آن صرف مقابله با آسیبهای اجتماعی میشود؛ با اینکه در آن لحظه همه موافقت میکردند، اما در نهایت بودجهها اختصاص پیدا نمیکرد.
وی افزود: این پیشرفتی که نهاد در فعالیتهای خود داشت شاید برای برخی این شبهه را ایجاد کند که ما امکانات خوبی در اختیار داشتیم؛ اما نهاد با وجود پیگیریهای زیاد، برخلاف دستگاههای دیگر کمترین رشد بودجه را داشته، متاسفانه در سالهای قبل کم لطفیهایی شده بود. اما امسال نمایندگان مجلس برای اصلاح بودجه تلاش کردند، اما باز هم این مقدار به اندازه نیاز نهاد نبوده و نیست که امیدواریم این مساله برطرف شود که در سال ۱۴۰۰ همه کتابخانههای مرکزی دیگری را هم به افتتاح برسانیم.
دبیرکل نهاد کتابخانههای عمومی کشور با اشاره به آیات قرآن کریم گفت: قرآن کریم به ما آموزش داده آنچه که میماند چیزی است که برای مردم نفعی داشته باشد. چیزی که برای مردم نفعی نداشته باشد، ماندگار نخواهد بود. این کتابخانه انشاءالله جایی خواهد بود که مردم از آن استفاده میکنند و برای آنها ماندگار خواهد ماند.
مختارپور با اشاره به وضعیت حاکم بر شهر شیروان بهواسطه شیوع بیماری کرونا و افتتاح این کتابخانه توضیح داد: ما تجربهای در این زمینه داشتیم که از آن درس گرفتیم و تصمیم بر آن شد که این کتابخانه را امروز افتتاح کنیم. چراکه در اسفند ۹۸ کتابخانه مرکزی یزد آماده افتتاح بود، اما بهدلیل شیوع کرونا این افتتاح به تعویق افتاد تا در نهایت در اسفند ۹۹ افتتاح شد. براین اساس تصمیم گرفتیم کتابخانه را با رعایت پروتکلهای بهداشتی افتتاح کنیم و فعالیت را نیز با رعایت کامل دستورات ستاد کرونا ادامه دهیم؛ چراکه خدمات کتابخانههای ما در ایام کرونا همچون پیک کتاب ادامه دارد و به لطف خدا امیدواریم به زودی اوضاع بهتر شود.
گفتنی است، پروژه ساخت کتابخانه در زمینی به مساحت ۲۵۰۰ متر مربع، با زیربنای ۲۷۵۰ مترمربع در سه طبقه از سال ۱۳۹۰ آغاز شد و پس از تغییر چندین پیمانکار توسط شهرداری به مرحله افتتاح و بهرهبرداری رسید. کتابخانه مرکزی شیروان شامل بخشهایی چون مخزن اصلی، آمفی تئاتر، پژوهش سرا، سالنهای مطالعه، بخش نشریات، اتاق کنفرانس، بخش مرجع، نابینایان و کودکان است. برای اتمام این پروژه بیست و چهار میلیارد ریال از محل اعتبارات سفر مقام معظم رهبری، چهل و دو میلیارد ریال از محل بودجه نهاد کتابخانههای عمومی کشور و 6 میلیارد و پانصد میلیون ریال نیز از محل اعتبارات تملک استانی هزینه شده است.
نظر شما