سه‌شنبه ۳ فروردین ۱۴۰۰ - ۱۱:۰۱
بررسی حقوقی قرارداد میلیارد دلاری پنگوئن در بریتانیا

ناظر حقوقی بازار کتاب و رقابت بریتانیا اعلام کرده است که در حال بررسی و تحقیق درباره معامله جنجالی خرید انتشارات سیمون اند شوستر توسط انتشارات پنگوئن است.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) به نقل از گاردین، ناظر حقوقی بازار کتاب و رقابت بریتانیا اعلام کرده است که در حال بررسی و تحقیق درباره معامله جنجالی خرید انتشارات سیمون اند شوستر توسط انتشارات پنگوئن است. بسیاری از ناشران و نویسندگان در انگلیس و آمریکا با این معامله مخالفت کرده و اعتقاد دارند پنگوئن درصدد تسلط بر بازار کتاب در انگلیس و آمریکاست.
 
چندی پیش گروه انتشاراتی پنگوئن اعلام کرد طی قراردادی به ارزش بیش از 2میلیارد دلار درصدد خرید انتشارات سیمون اند شوستر است که بزرگترین قرارداد در صنعت چاپ و نشر کتاب است. با ادغام انتشارات سیمون اند شوستر در مجموعه پنگوئن رندوم هاوس، این گروه که چهره‌های مشهوری چون استفان کینگ، هیلاری کلینتون و جان آیروینگ را در جمع نویسندگان خود داشت، از فهرست پنج غول بزرگ صنعت نشر آمریکا شامل انتشارات هابرپرکالینز، اشت و مک‌میلان خارج می‌شود.
 
انتشارات سایمون اند شوستر در سال ۱۹۲۴ توسط ریچارد سایمون و مکس شوستر در نیویورک تاسیس شد. این گروه در کنار انتشاراتی چون انتشارات هارپر کالینز، گروه پنگوئن و راندوم هاوس از بزرگترین انتشارات زبان انگلیسی بود که سالانه در ۳۵ چاپخانه خود بیش از ۲۰۰۰ اثر چاپ می‌کرد.
 
به گفته طرف‌های درگیر، قرارداد این خرید در سال ۲۰۲۱ منعقد می‌شود و پس از ادغام دیگر هیچ شرکت آمریکایی توان رقابت با کمپانی جدید را نخواهد داشت. نویسندگان شرکت جدید طیفی از قلم‌به‌دستان شناخته شده از جان گریشام و استفان کینگ تا باراک اوباما و بیل کلینتون را دربرخواهد گرفت و می‌توان گفت تمام رؤسای جمهوری آمریکا از جیمی کارتر گرفته تا دونالد ترامپ به واسطه این شرکت آثاری را چاپ کرده‌اند.
 
نیوزکورپوریشن صاحب انتشارات هارپرکالینز نیز در انتقاد با این اقدام گفت غول انتشاراتی حاصل با حذف رقابت، ۷۰ درصد بازار کتابهای ادبی و داستاتی آمریکا را تصاحب خواهد کرد.
 
انجمن صنفی نویسندگان آمریکا (AG) که سابق بر این با نام اتحادیه نویسندگان این کشور فعالیت می‌کرد در نامه‌ای خطاب به مقامات دولتی این کشور خواستار جلوگیری از خرید انتشارات سیمون اند شوستر توسط انتشارات پنگوئن شده است. انجمن نویسندگان در نامه خود که به وزارت دادگستری آمریکا ارسال شده است، این درخواست را مطرح کردند.
 
نویسندگان آمریکایی در نامه خود آوردند که در صورت تحقق این قرارداد قریب‌الوقوع بازار کتاب آمریکا در انحصار چند شرکت و ناشر بزرگ قرار خواهد گرفت که این وضعیت به نفع ناشران و کتابفروشان مستقل نخواهد بود. نویسندگان از مقامات قضایی آمریکا خواستند مانع عقد این قرارداد شوند.
 
اتحادیه صنفی نویسندگان آمریکا به قانونی موسوم به کلایتون استناد کردند که طبق آن تشکیل اتحادیه‌های بزرگ صنفی ممنوع شده است. این قانون در سال ۱۹۱۴ تصویب شده است و مانع انحصار بازار صنایع توسط اشخاص یا شرکت‌های تجاری خاص می‌شود.
 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها