پنجشنبه ۵ فروردین ۱۴۰۰ - ۰۸:۰۰
بازگشت دایناسورها در چرخه معکوس طبیعت

اگر انسان با همین سرعت و شدت به دخل و تصرف در محیط زیست و برهم زدن چرخه طبیعت ادامه دهد، بروز هیچ پدیده‌ای از سیل‌های ویرانگر و رانش زمین گرفته تا انقراض جانوران و گیاهان دور از ذهن نیست، حتی بازگشت دایناسورها پس از 65 میلیون سال!

خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)- «پارک ژوراسیک» رمانی نوشته جان مایکل کرایتون؛ نویسنده، فیلم‌نامه‌نویس، کارگردان و تهیه‌کننده آمریکایی در سال 1990 است. این کتاب به دخل و تصرف انسان بر پدیده‌های زیست‌محیطی که می‌تواند به نابودی دنیا منجر شود، اشاره دارد. این کتاب، یکی از برترین رمان‌های علمی - تخیلی قرن حاضر است که به زبان‌های مختلفی ترجمه و با استقبال زیادی از مخاطبان سراسر دنیا روبه‌رو شده است. این کتاب و دنباله آن «دنیای گمشده» دستمایه استیون اسپیلبرگ برای ساختن دو فیلم از پرفروش‌ترین فیلم‌های تاریخ سینما بوده‌اند. چاپ این کتاب‌ها چند سالی است که متوقف شده، ولی تب خواندن این داستان‌های هیجان‌انگیز هرگز فروکش نکرده است.
 
کرایتون در «پارک ژوراسیک» دنیایی را به تصویر می‌کشد که در آن انسان دست به آفرینش زده، آفرینش گونه‌هایی که میلیون‌ها سال پیش طبیعت تصمیم به حذف آن‌ها گرفته بود. دانش ژنتیک، زیاده‌خواهی انسان، روال پیدایش و انقراض گونه‌ها، نظریه آشوب و چیزهای هیجان‌انگیز دیگری که مایکل کرایتون در داستانی بی‌بدیل به تصویر کشیده، پس از گذشت سالیان هنوز عاشقان داستان‌های علمی تخیلی را مبهوت و هیجان‌زده می‌کند.
 
جان مایکل کرایتون، بیشتر به دلیل داستان‌های علمی - تخیلی و تکنو تریلرش شناخته می‌شود. کتاب‌هایش تا به حال در حدود 150 میلیون نسخه در سرتاسر جهان فروخته شده‌اند. این آثار دارای درون‌مایه‌های اکشن هستند که بیشترشان نشان‌دهنده آینده تیره و تاریکی از فناوری‌های نوین یا پیشرفت‌های بشر هستند. تعداد زیادی از رمان‌های او دارای زمینه‌های غنی علمی و تحقیقاتی است.
 

فیلمی موفق با فروش 1٬029 میلیارد دلاری
«پارک ژوراسیک» یک مجموعه فیلم علمی - تخیلی و هیجان‌انگیز آمریکایی است که براساس رمانی از مایکل کریتون ساخته شد. استیون اسپیلبرگ که دو فیلم اول این سری فیلم را کارگردانی کرده و به‌عنوان تهیه‌کننده در قسمت‌های دیگر نیز حضور داشته، پارک ژوراسیک را به مجموعه‌ای دنباله‌دار، موفق و پرفروش تبدیل کرد و نقطه عطفی را در صنعت جلوه‌های ویژه کامپیوتری رقم زد.
 
ماجرا درباره گروهی دانشمند زمین‌شناس و زیست‌شناس است که قصد دارند با حمایت مالی یک میلیاردر در جزیره‌ای واقع در کاستاریکا با عنوان ایزلا نوبلار، پارکی تفریحی بسازند که ساکنان آن دایناسورهای ماقبل تاریخ هستند. جان هموند؛ صاحب پارک، گروهی از دانشمندان را برای بازدید از پارک پیش از بازگشایی همگانی آن فرا می‌خواند تا به‌نوعی با استفاده از اعتبار این دانشمندان تأییده‌ای برای امنیت این پارک دریافت کند. اما به دلیل طمع و سهل‌انگاری یکی از کارکنان پارک، حفاظ‌های امنیتی از بین رفته و دایناسورها آزاد می‌شوند و …
 

«پارک ژوراسیک 1» با هزینه 95 میلیون‌دلاری ساخته و 11 ژوئن 1993 اکران شد و با استقبالی خیره‌کننده به فروش 1٬029 میلیارد دلار در گیشه رسید. در این فیلم سام نیل، لورا درن، جف گلدبلام، ساموئل ال. جکسون، ریچارد اتنبرا، مارتین فررو، بی‌دی ونگ، باب پک، وین نایت، جوزف مازلو، آریانا ریچاردز، کامرون تور، میگل ساندووال و ریچارد کایلی نقش‌آفرینی کرده‌اند. این فیلم پرفروش‌ترین فیلم کارنامه استیون اسپیلبرگ تاکنون و بدون محاسبه نرخ تورم محسوب می‌شود. این فیلم در اسکار 1994 برنده 3 اسکار بهترین تدوین صدا، بهترین میکس صدا و بهترین جلوه‌های تصویری شد.
 
فروش بسیار خوب «پارک ژوراسیک 1» موجب شد که قسمت‌های بعدی آن در سال‌های 1997 و 2001 اکران شود. همچنین قسمت چهارم آن با عنوان «دنیای ژوراسیک» در سال 2015 و قسمت پنجم با نام «دنیای ژوراسیک: سقوط پادشاهی» در سال 2018 اکران شدند. ساخت نسخه ششم با نام «دنیای ژوراسیک: قلمرو» نیز برای اکران در سال 2021 برنامه‌ریزی شده است.
 
داستان این فیلم‌های جذاب حول پارکی تفریحی می‌گذرد که ساکنان آن دایناسورهای غول‌پیکر ماقبل تاریخ هستند.
 

بازگشت دایناسورها پس از 65 میلیون سال
داستان «پارک ژوراسیک» به تلاش دانشمندان برای زنده کردن موجودات ماقبل تاریخ برمی‌گردد. ایده اصلی که در فیلم برای این کار بیان می‌شود این است که با توجه به پیشرفت‌هایی که در شبیه‌سازی موجودات زنده به‌وجود خواهد آمد، ما می‌توانیم با استفاده از بقایای DNA دایناسورها آن‌ها را شبیه‌سازی کنیم. داستان برای حل مشکل یافتن DNA به سراغ یکی از جذاب‌ترین پدیده‌های طبیعت اطراف ما می‌رود؛ کهربا‌های باستانی که در دل خود حشراتی را به دام انداخته‌اند. اگر آنقدر خوش‌شانس باشیم که حشره‌ای که در این کهربا به دام افتاده، پیش از اسیر شدن دایناسوری را گزیده باشد، در این صورت خون آن دایناسور که حاوی DNA آن نیز هست، درون بدن این حشره حفظ شده است. شاید  فراخواندن دایناسورها به زندگی از این روش چندان عملی نباشد، ولی مطمئنا ایده‌ای جذاب برای دوستداران فیلم‌های علمی – تخیلی است.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها