به گفته امین آصفی، نمایشگاه مجازی کتاب تهران با توجه به محاسن آن، تجربه اول و وسعت این پدیده ملی و حتی بینالمللی این ضعفها ناچیز و قابل اغماض است زیرا این نمایشگاه باعث رونق اقتصاد و خوب شدن حال کتاب و ناشر شد.
وی افزود: ناشران کوچک و بزرگ در یک سطح و به طور مساوی در نمایشگاه مجازی کتاب حضور پیدا کردند به طوری که میتوان گفت غرفه هر ناشری به وسعت تمام ایران زمین بود و محدودیتی برای فضا و غرفه وجود نداشت.
آصفی با بیان اینکه زمان مراجعه به نمایشگاه در تمام ساعات شبانه روز امکانپذیر بود و بعد مسافت و تردد وجود نداشت، گفت: فروش کتاب که طی یکسال گذشته به دلیل شیوع بیماری کرونا در سطح جامعه بسیار ضعیف شده بود با این نمایشگاه قوت شایانی گرفت و ناشران توانستند بخش زیادی از سرمایه در گردش خود را به دست بیاورند و نقدینگی خوبی به صنعت نشر کشور تزریق شد.
وی همچنین به تفاوتهای هزینه برگزاری نمایشگاه مجازی و فیزیکی ادامه داد: هزینه اجرایی و مالی حضور ناشران در نمایشگاه مجازی با حضوری با هم بسیار متفاوت و غیرقابل مقایسه است و ناشران به جای هزینههای حمل و نقل کتاب و غرفهسازی در انتشارات خود به فروش کتابهایشان پرداختند.
آصفی با بیان اینکه هرچند مشکلات و ضعفهایی در اجرای نمایشگاه مجازی وجود داشت، گفت: اما بهنظرم با توجه به محاسن آن، تجربه اول و وسعت این پدیده ملی و حتی بینالمللی این ضعفها ناچیز و قابل اغماض است زیرا این نمایشگاه باعث رونق اقتصاد و خوب شدن حال کتاب و ناشر شد.
به گفته وی، برگزاری این نمایشگاه در سطوح بینالمللی، ملی و استانی بسیار ضروری است است و امیدواریم پس از پایان بیماری کرونا علاوه بر برگزاری نمایشگاه حضوری توأمان نمایشگاه مجازی نیز برگزار شد تا کیفیت نمایشگاه کتاب دوچندان شود.
آصفی در بخش پایانی صحبتهای خود همچنین یادآور شد: حالا که با برگزاری نمایشگاه مجازی کتاب تهران حال ناشران خوب شده و به عنوان مسکن التیامی بر مشکلات اقتصادی ناشران بوده است بهتر است که بعد از این به سراغ کتابفروشان هم بروند و با اجرای طرحهایی مثل طرحهای فصلی خرید کتاب به تقویت بنیه و فعالیت دستاندرکاران این حوزه کمک کنند تا به صورت کلی صنعت نشر وضعیت بهتری پیدا کند.
نظر شما