پنجشنبه ۱۸ دی ۱۳۹۹ - ۱۵:۵۸
نباید رابطه مردم با کتاب را قطع کرد

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان آذربایجان غربی گفت: نباید تحت عنوان هیچ چیز، حتی کرونا رابطه مردم با کتاب را قطع کرد بلکه باید برگزاری نمایشگاه‌ها را در هر سطحی دنبال کنیم تا بتوانیم امر ارتباط مردم با عرضه و ارائه تازه‌های نشر و کتاب را تداوم ببخشیم.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، ناصر خدایاری، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان آذربایجان غربی در گفت‌وگو با روابط عمومی خانه کتاب و ادبیات ایران نمایشگاه مجازی کتاب را یک ضرورت دانست و گفت:‌ به صورت کلی طی سال‌های گذشته فروش کتاب در استان ما، هم در مقایسه با قابلیت‌ها و توانمندی‌های استان و هم در مقام مقایسه با استان‌های همجوار وضعیت مطلوبی نداشته است.  
 
وی ادامه داد: اما ما کار را رها نکردیم و ادامه دادیم؛ اکنون هم باید با توجه به شرایط از فرصت‌ها استفاده کرد. درحال حاضر که کرونا محدودیت‌هایی برای همه حوزه‌ها ایجاد کرده است می‌توان از آن به نفع فرهنگ استفاده کرد و نمایشگاه مجازی کتاب را دنبال کرد زیرا چاره‌ای غیر از این نیست.
 
خدایاری همچنین بیان کرد: اگر نمایشگاه مجازی کتاب درست و هدفمند برگزار شود، اهداف برگزاری نمایشگاه تبیین شده و از همه ظرفیت‌ها، توانمندی‌ها و قابلیت‌های ناشران، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سایر دستگاه‌ها استفاده شود می‌توان گفت که موثر خواهد بود.

او تاکید کرد: نباید تحت عنوان هیچ چیز، حتی کرونا رابطه مردم و کتاب را قطع کرد بلکه باید برگزاری نمایشگاه‌ها را در هر سطحی پی بگیریم تا بتوانیم امر ارتباط مردم با عرضه و ارائه تازه‌های نشر و کتاب را تداوم ببخشیم.
 
خدایاری با اشاره به سوابق اجرای طرح‌های فصلی فروش کتاب توضیح داد: با توجه به سابقه‌ای که از فروش کتاب در طرح‌های تابستانه و پاییزه کتاب به صورت مجازی داریم باید گفت که بد نیست. اگر با نمایشگاه کتاب سال ۱۳۹۷ مقایسه کنیم در این دو طرح حدود ۲۵۰ میلیون تومان فروش کتاب داشتیم، قطعا با برگزاری نمایشگاه مجازی کتاب می‌توانیم کتاب‌های خوب و مناسبی در اختیار مخاطبان قرار دهیم.
 
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان آذربایجان غربی با بیان اینکه در دنیای امروز که دنیای جدیدی است بسیاری از این رویدادها در قالب مجازی و آنلاین برگزار خواهد شد گفت: مجازی به معنای غیرواقعی نیست بلکه دنیای جدیدی است که بعد از آن بسیاری از کارها و تکنولوژی‌ها بی‌خاصیت و بی‌اثر می‌شود، فاصله بین مراکز استان‌ها و هزینه اجاره بها و مخاطرات آب و هوا و حمل و نقل و ... همه از بین می‌رود و به تدریج و به مرور زمان می‌توان در زمینه تهیه و دسترسی مردم به کتاب تغییرات زیادی ایجاد کرد.
 
وی همچنین بر لزوم تسهیل‌گیری در این مسیر اشاره کرد و یادآور شد: امیدواریم زمینه‌ای فراهم شود که مکانیزم‌ها به‌گونه‌ای باشد که سرعت و دقت بالا بوده و کمترین خطا باشد زیرا امروز بخش زیادی از مبادلات و ارتباطات به صورت الکترونیک انجام می‌شود و حجم این مبادلات خیلی بیشتر از نمایشگاه کتاب است و برای جا افتادن نیاز به زمان داریم.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها