آئین افتتاح محافل ادبی شهرستانهای بندرلنگه، پارسیان، رودان، قشم و میناب با حضور مدیرکل کتابخانههای عمومی استان هرمزگان و دبیر محفل ادبی صبا در بستر فضای مجازی برگزار شد.
کتابخانهها باید خانه دوم مردم باشند
مدیرکل کتابخانههای عمومی استان هرمزگان در این برنامه فرهنگ را مهمترین عنصر ضروری برای بقاء جامعه دانست و بیان کرد: عناصر و مقولات فرهنگی هر کدام بهمنزله دانههای تسبیح هستند که کتاب، رشته اتصال این مهرههاست.
وی ادامه داد: عناصر فرهنگی مکمل یکدیگرند و باید در کنار هم توسعه یابند. همانگونه که کتاب رشته اتصال عناصر فرهنگی است، کتابخانهها نیز رشته اتصال دانشها و فرهنگها هستند. کتابخانهها باید خانه دوم مردم بهویژه نویسندگان، پژوهشگران و اصحاب دانش و معرفت باشند.
حجتالاسلام و المسلمین ذاکری، گفت: بین شعر و کتاب یک رابطه عمیق و همه جانبه وجود دارد و یک شاعر نمیتواند از کتاب و مطالعه آن جدا شود. همانگونه که کتاب حاصل کار نویسندگان و شاعران است، شاعران و نویسندگان نیز باید بسیار اهل مطالعه باشند تا بتوانند خوب شعر بگویند و قلم بزنند و هرکس بیشتر کتاب بخواند، آثار ماندگارتری خلق خواهد کرد.
این مقام مسئول در ادامه به نقش محافل ادبی در ایجاد پیوستگی بین کتابخانه، شاعران و نویسندگان اشاره کرد و افزود: محافل ادبی باید حلقه اتصال نیرومندی بین شاعران و کتابخانهها باشد و در راستای همافزایی شعرای استان بهکار گرفته شود. نهادینه کردن فرهنگ مشارکت عمومی جهت انجام فعالیتهای ادبی در کتابخانههای عمومی و افزایش انگیزه حضور شاعران و هنرمندان در کتابخانههای عمومی از مهمترین اهداف تشکیل محافل ادبی است.
دبیر محفل ادبی صبا نیز در بخش دیگری از این آئین، محافل ادبی را تشکلی مردمنهاد عنوان کرد که از بافت اجتماعی فعال و علاقهمند به منظور ارتقاء سطح همکاریهای جمعی در حوزههای ادبی تشکیل شده و شامل دو گروه اعضای ویژه شامل افراد متخصص ادبی و اعضای عمومی شامل افراد علاقه مند به حوزه ادبیات میباشد.
منصوری، نهادینه کردن فرهنگ مشارکت عمومی جهت انجام فعالیتهای ادبی در کتابخانههای عمومی، تقویت و افزایش انگیزه حضور شاعران و هنرمندان در کتابخانههای عمومی و ساماندهی شعر و ادب را از مهمترین اهداف تشکیل محافل ادبی دانست.
وی برگزاری دورهها و کارگاههای آموزشی، تولید محتوا در زمینه ادبیات، برگزاری همایشهای ادبی، برگزاری مسابقات متنوع ادبی و مشاعره، بهرهگیری مناسب از فضای مجازی و ... را ازجمله راهکارهای نیل به اهداف محافل ادبی برشمرد.
در ادامه زهرا عفیفه، دبیر محفل ادبی گوگانای شهرستان بندرلنگه، نام محفل ادبی شهرستان را برگرفته از نام قدیم بندرلنگه در زمان هخامنشیان دانست و بیان کرد: این شهرستان دارای ادیبدوستان و هنرمندان ارزشمند و توانمندی است که در سبکهای آزاد، ترانه، غزل و سایر سبکها شعرسرایی میکنند.
وی ضمن اشاره به آثار شاعران بندرلنگهای، گفت: کتاب «آوای مروارید» برگزیده اشعار هنرمندان شهرستان است که محمدرضا فلاحیپناه، آنرا به رشته تحریر درآورده است. همچنین کتابهای «رنگین کمان» سروده فاطمه محامدی و «ترانه باران» سروده «رؤیا احمد زاده» ازجمله آثار شاعران توانمند این خطه است.
عفیفه، دبیر انجمن شعر و ادب اداره فرهنگ و ارشاد شهرستان بندرلنگه، عضو انجمن ادبی بسیج هنرمندان شهرستان، عضو انجمن بنیاد صلج چهانی و عضو باشگاه کتابخوانی هرمزگان را در کارنامه درخشان خود دارد.
فاطمه رحمانی؛ دبیر محفل ادبی قشم نیز در این برنامه به پیشینه غنی ادبی این شهرستان اشاره کرد و افزود: شهرستان قشم با توجه به وسعت بالای جغرافیایی و نیز ویژگی مهاجرپذیری، شاعران و هنرمندان زیادی را در خود جای داده که از طبعی بسیار گرم و روان برخوردار هستند. امیدواریم که تشکیل محفل ادبی قشم، مأمن و کانونی برای همافزایی و شکوفایی بیشتر شاعران توانمند قشمی باشد و قدمی در راستای شناساندن آنها به مردم دنیا شود.
اصغر ملایی؛ دبیر محفل ابی حافظ شهرستان رودان نیز ضمن ابراز خرسندی از تشکیل محافل ادبی، شهرستان رودان را یکی از قطبهای مهم گردشگری استان هرمزگان دانست و ادامه داد: این شهرستان از دیرباز، مهد پرورش ادیبان و شاعران هنرمند بوده و وجود شاعرانی همچون غلامعلی امیریزاده، منصور ضمیری، کرامت بلالی، جلال صفایی، یوسف قاسمی، حجت وطندوست و ... در شعلهوری شعر و ادب در شهرستان نقش تأثیرگذاری داشتهاند. شاعران جوانی همچون احسان نصرتی، یلدا جعفری، جواد ضمیری، علیاکبر ضمیری، معصومه مرشدی و سمیه سالاری از استعدادهای درخشان ادبی این شهرستان هستند که آینده روشنی را نوید میدهند.
محمود متوکل؛ دبیر محفل ادبی پارسیان دیگر سخنران این برنامه نیز ضمن اشاره به مؤثر بودن راهاندازی محافل ادبی در جذب شاعران و نویسندگان و حضور فعال آنها در کتابخانههای عمومی، بیان کرد: بیش از 25 سال است که فعالیتهای فرهنگی ادبی انجام میدهم و بیش از 25 سال است که در پارسیان، انجمن ادبی راهاندازی کردهام که بسیار مورد استقبال شاعران و نویسندگان قرار گرفتهاست.
وی، زبان شعر را یک زبان همهپسند دانست که تأثیرگذاری بالایی بر مخاطب دارد و باید بیشتر از آن در جامعه بهره گرفت و به آن بها داد.
در پایان نیز به معرفی محفل ادبی اردیبهشت شهرستان میناب پرداخته شد و یدالله شهرجو؛ شاعر توانمند استان، بهعنوان دبیر این محفل انتخاب شد.
نظر شما