سه‌شنبه ۲۵ آذر ۱۳۹۹ - ۰۹:۵۰
به تعاونی‌های استانی ناشران هم اجازه واردات کاغذ بدهید

رئیس شرکت تعاونی ناشران استان خوزستان پیشنهاد کرد برای کاهش هزینه‌های فرایند ارسال و توزیع کاغذ، به تعاونی‌های استانی ناشران اجازه داده شود به‌صورت مستقیم برای استان یا محدوده جغرافیایی مشخصی واردات کاغذ انجام دهند.

کمال کمایی رئیس تعاونی ناشران استان خوزستان در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، با اشاره به توزیع کاغذهای یارانه‌ای و تاثیر آن در بازار نشر، گفت: تعاونی ناشران کشور که متولی توزیع کاغذ است، معمولا قیمت‌ها را با قیمت‌ بازار تنظیم می‌کند؛ یعنی قیمتی که به ناشران داده می‌شود، نصف قیمت بازار است، زیرا کاغذ تا وقتی به دست ناشر می‌رسد، فرایندی طی می‌کند و چند واسطه را پشت سر می‌گذارد؛ شرکت خریدار و فروش به تعاونی آشنا و این تعاونی به ناشران.
 
وی در این زمینه توضیح داد: اگر این قیمت یک سوم قیمت کاغذ در بازار باشد، اثرگذار است اما وقتی به نصف می‌رسد اثرگذاری خود را از دست می‌دهد و تا وقتی فرایند چاپ و نشر اتفاق بیفتد، قیمت کتاب افزایش پیدا می‌کند.
 
کمایی با بیان اینکه به‌صورت کلی توزیع کاغذ دولتی به ناشران یک کمک بسیار خوب است، ادامه داد: به لحاظ حمایتی این کاغذها کمک خوبی به ناشران کرده است تا این حرفه را ادامه دهند و کتاب‌هایشان را منتشر کنند، زیرا در شرایط اقتصادی کنونی تهیه کاغذ بار اقتصادی زیادی دارد.
 
وی با اشاره به لزوم تامین کاغذهای باکیفیت و خوب برای ناشران، پیشنهاد کرد: به تعاونی‌های ناشران در هر استان اجازه بدهند به‌صورت مستقیم واردات کاغذ داشته باشند زیرا فرایند ارسال و توزیع کاغذ به شهرهای مختلف هزینه دارد و اجازه واردات کاغذ برای هر تعاونی اسنانی هزینه‌های مختلف را برای هر استان و شهرستان کاهش می‌دهد.
 
کمایی در این زمینه تاکید کرد: الان یک شرکت، کاغذ را به کشور وارد می‌کند و در اختیار تعاونی ناشران کشور قرار می‌دهد، در این تعاونی فرایندهای مختلفی برای اختصاص و توزیع کاغذ شکل می‌گیرد و بعد به ناشران مختلف داده می‌شود، بعد یک ناشر خوزستانی مجبور است هزینه حمل و نقل از تهران را پرداخت کند و در این میان هزینه‌هایی به ناشران استانی تحمیل می‌شود که باز هم قیمت کاغذ را برای آن‌ها افزایش می‌دهد.
 
وی با بیان اینکه خوزستان امکان واردات کاغذ دارد، گفت: اگر به تعاونی ناشران خوزستان این امکان داده شود که از بندرهای اطراف خود مثل منطقه آزاد اروند کاغذ تهیه کند، هزینه‌های اضافی که مجبور به پرداخت آن است حذف می‌شود و کاغذ به قیمت یک سوم به دستش می‌رسد. از سوی دیگر ضایعات هم کمتر می‌شود؛ زیرا گاهی در مرحله ارسال کاغذها دچار آسیب‌دیدگی می‌شود.
 
کمایی یادآور شد: شرکت تعاونی آشنا در این مدت تلاش خود را انجام داده است تا کاغذ به شکل خیلی خوب به همه ناشران برسد ولی می‌توان از ظرفیت تعاونی ناشران استان‌ها یا منطقه‌های مختلف برای توزیع کاغذ استفاده کرد زیرا به این شکل هزینه‌ها خیلی کاهش پیدا می‌کند و اثرگذاری بیشتری هم خواهد داشت.
 
وی با اشاره به کارکردهای استانی شدن توزیع کاغذ گفت: اکنون بسیاری از کاغذهای موجود در کشور، چینی است که بیشتر آن‌ها بازیافتی است و برای کارهای تبلغاتی استفاده می‌شود. در برخی استان‌ها به دلیل رطوبت و شرایط جغرافیایی، وضعیت به‌گونه‌ای است که کاغذها باید از جنس چوب باشند، مثل کاغذ اندونزی و اگر غیر از آن باشد، به‌دلیل رطوبت هوا در مدت زمان کوتاهی تغییر شکل می‌دهند و این‌ها از جمله دغدغه‌هایی است که ناشران با آن درگیر هستند و باید به آن‌‌ها توجه داشت.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها