اشرف بروجردی با اشاره به رونمایی 80 جلد کتاب تاریخ شفاهی بیان کرد: سازمان اسناد و مدارک دفاع مقدس این اقدام را انجام داده است و مربوط به 80 تجربه عزیزانی است که در جبهههای جنگ حضور داشتهاند.
وی افزود: بحث اصلی این است که ما بتوانیم تاریخ آنها و نگاشتهها و یا گفتههای آنها را به اطلاع مردم برسانیم.
رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران با ذکر این نکته که حوادث و رخدادها تکرارپذیر نیستند، بیان کرد: در یک زمان خاصی اتفاقی میافتد و شخصی در آنجا نقش موثری دارد یا اصولا اتفاق مهمی است که باید به دیگران هم اطلاع دهیم و دیگران هم در آن سهیم و شریک باشند. نوشتن تاریخ آن رخداد برای جامعه علمی کشور بسیار مهم است تا به آن اتفاقات استناد بکنند تا تجربه لازم را از آن بدست بیاورند.
وی اظهار کرد: یکی از این وقایع مهم بحث جنگ است. در این کشور هشت سال دفاع مقدس رخ داده و باید تک تک آن لحظهها به اطلاع مردم برسد و در تاریخ ثبت شود تا برای آیندگان قابل استفاده باشد.
بروجردی با ابراز تاسف از نپرداختن به موضوع جنگ بهصورت ویژه، گفت: هنوز هم ماجرای جنگ جهانی اول و دوم را در قالب کتاب و فیلنامه مینویسند و از آن فیلم تهیه میکنند تا آن زنده بماند. در حالیکه به موضوع دفاع مقدس کمتر پرداخته شدهاست.
وی با اشاره به اینکه اخیرا بحث ادبیات جنگ مطرح است و در حوزه تاریخ شفاهی اقداماتی در دست است، عنوان کرد: در تاریخ شفاهی رزمندگان به نقش افراد پرداخته میشود حال این افراد شهید شده باشند و یا در قید حیاتند و لازم است آن تجربهای که آنجا بهدست آوردند برای ثبت در تاریخ نوشته شود.
رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران با اشاره به رونمایی 80 جلد کتاب تاریخ شفاهی بیان کرد: سازمان اسناد و مدارک دفاع مقدس این اقدام را انجام دادهاست و مربوط به 80 تجربه عزیزانی است که در جبهههای جنگ حضور داشتهاند.
وی با اعلام اینکه رونمایی در روز سه شنبه 25 آذر ماه در مقر سازمان اسناد و مدارک دفاع مقدس برگزار خواهد شد، گفت: این مراسم رونمایی با حضور سردار کارگر رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس و به طور همزمان به صورت وبینار در کل کشور و شعب مجموعه دفاع مقدس در استانهای مختلف برگزار خواهد شد. کتابها به مردم معرفی میشود تا مردم با خواندن آن خاطرات بدانند چه تلاشهایی برای سر پا نگه داشتن و زنده نگهداشتن این سرزمین صورت گرفته است.
بروجردی همچنین از تدوین 700 عنوان کتاب تاریخ شفاهی در سازمان اسناد و مدارک دفاع مقدس گفت و توضیح داد: این کتابها در نوبت چاپ هستند و به تدریج منتشر و در اختیار عموم داده خواهند شد. این کتابها از نگاه شخصیتهای مختلف است و بخشی مربوط به جنگ است و بخشی هم مربوط به کسانی است که سهم موثری در تصمیم گیریها و روند انقلاب داشتهاند است.
وی به پویش «کتابخوانی ملی» اشاره و بیان کرد: برای اینکه مردم بتوانند انس با کتابخوانی داشته باشند، مدتی است پویشی راهاندازی کردهایم. در این پویش شخصیتهای مختلف در حوزههای مختلف، برداشت خود از کتابی را که خواندهاند، میگویند و از محسنات کتاب صحبت میکنند.
نظر شما