کتاب «مثلث تندرستی؛ آموزشی ساده و کاربردی برای سلامتی افراد چاق، لاغر و شما» تألیف علیاکبر میرزاآقایی (خوانساری) در 14 فصل خود مراقبتی و رفتار خوراکی سالم را در راستای سبک زندگی سالم بیان میکند. «در کوچه افزایش دانش»، «در خیابان تغییر نگرش»، «در جاده تغییر رفتار»، «در مسیر زندگی فعال»، «ساعت بدن را جدی بگیرید»، «تجربه ما از نگاه دیگران»، «مسمومیت و بیماری تبلیغاتی همراه با مسافرت علمی»، «یک الگوی ماندگار»، «چرا کیفیت فدای کمیت میشود»، «راه خوب، راه بد و آدمهای خوب»، «مرز سلامتی کجاست؟»، «میوههای آسمانی»، «مسئولان دست به قلم برده و خبرنگاران مینویسند» و «چرخها فقط یک بار اختراع میشوند»، موضوع فصلهای چهاردهگانه این کتاب است.
مولف در بخشی از مقدمه، درباره اساس و مبنای تدوین این اثر مینویسد: «مطالب کتاب مثلث تندرستی در اصل، اصلاح رفتار خوراکی سالم است که بیشتر از منابع قرآنی، سنت، رفتار و گفتار انبیاء و ائمه معصومین (ع)، نظرات اندیشمندان علوم رفتاری و تجربه افراد علاقهمند بهدست آمده و با کلام امام علی (ع) در باب طبیب دوار اشاعه یافته است. از سوی دیگر، این نوشتار حاوی نظرات پیشینیان، اساتید، اطباء، حکیمان جدید و قدیم، دانشجویان و سایر مردم علاقهمند در داخل و خارج از کشور است که با تجربیات کاربردی نگارنده در بهداری روستاها در قبل و بعد از انقلاب اسلامی، کارهای امدادی در دوران هشت سال دفاع مقدس، فعالیت در اردوگاههای اسرا و پناهندگان عراقی جمعیت هلال احمر، کار در بهداری زندانها و آموزش خودمراقبتی در مهدهای کودک، مدارس، مساجد، ادارات، دانشگاهها، سرای محلات و اردوهای جهادی و ... در راستای اصلاح سبک زندگی سالم درهم ادغام شده است.»
سلامتی از دیدگاه سازمان بهداشت جهانی
«سازمان جهانی بهداشت، سلامتی را رفاه جسمی، روانی و اجتماعی، نه فقط بیمار نبودن معنی کرده است. رفاه کامل جسم: رفاه کامل جسم وقتی بهدست میآید که مغز و قلب شما همیشه منظم کار کند، دستگاه تنفس خوب کار کرده و اکسیژن مورد نیاز آنرا تأمین کند. کلیه شما درست کار کند تا مواد زاید را از بدن خارج کند. روده یا کولون بتواند فعالیت خود را بهخوبی انجام دهد. سیستم گوارش بتواند بهراحتی سوختوساز داشته باشد و مواد زائد را دفع کند. گاهی فعالیت روده حالت عادی ندارد. یکی از دلایل آن، انباشته شدن مواد زائد و دفعی حاصل از فعالیتهای ناقص کبد و دستگاه گوارش است. دفع ناقص تفاله غذا، عوارض خطرناکی برای بدن انسان بهوجود میآورد. براساس مشاهدات پزشکی، این مواد زائد حتی میتواند ماهها و سالها در روده افراد باقی مانده و سبب بوی بد دهان، بیخوابی، ناتوانی جنسی، ضعف حافظه و بسیاری از عوارض دیگر شود. آن وقت است که غذای خانه به غذای بیمارستان و لباس معمولی به لباس بیمارستان و تخت خواب منزل به تخت خواب بیمارستان تبدیل میشود.»
مرد بودن خطر دارد!
«مرد بودن خطر دارد، چرا؟ ما مردها بیشتر از آنکه مراقب عروق خونیمان باشیم، مراقب اتومبیلمان هستیم. چنان با ذوق و شوق برای دیدن مسابقه فوتبال روزشماری میکنیم که انگار قرار است جامی از طلا به ما اهدا کنند. چنان از مطب دکتر فراری هستیم که انگار اگر پایمان را درون مطب اطبا بگذاریم، دارمان خواهند زد، ما مردهای شکستناپذیر و ضد زنگ، خیلی طبیعی است که زودتر از همسرانمان فوت کنیم. آمار محققان کالج لندن نشان میدهد، هنگام تولد تعداد کودکان پسر به دختر 105 به 100 است. این تعداد در 16 سالگی 103 به 100 میشود و در 70 سالگی جمعیت زنان دو برابر مردان است.
میزان مرگهای ناگهانی و نقص عضوهایی که سبب مرگ زودهنگام میشود در مردان بسیار بیشتر از میزان آن در زنان است. مردان، سیگار بیشتری میکشند، بیشتر رانندگی میکنند، اهل ورزشهای خطرناکاند، فعالیت فیزیکی وسیعتری دارند، بیشتر دست به خودکشی میزنند و 90 درصد قربانیان حوادث کاری را مردان تشکیل میدهند. مردان برخلاف زنان همیشه خود را نادیده میگیرند و ریسکپذیری بالایی دارند، اما چرا؟»
کتاب «مثلث تندرستی» در 351 صفحه با شمارگان 100 نسخه به بهای 50 هزار تومان از سوی انتشارات سیب صادق (ع) راهی بازار کتاب شده است.
نظر شما