جمعه ۳۰ آبان ۱۳۹۹ - ۱۴:۱۸
باید فرهنگ کتاب و کتاب‌خوانی تبلیغ شود

رییس دائره المعارف بزرگ اسلامی با تاکید بر اینکه باید فرهنگ کتاب و کتابخوانی تبلیغ شود تا اشاعه پیدا کند، گفت: باید جوانان را به این فهم برسانیم که اگر می‌خواهند، از خمودگی درآیند، عضو مفیدی در جامعه باشند و نگاه‌ شان وسعت یابد، باید بخوانند و بخوانند.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) به نقل از روابط‌عمومی موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران؛ سید کاظم موسوی بجنوردی رییس دائره المعارف بزرگ اسلامی، در گفت‌وگو با ستاد خبری بیست‌و هشتمین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران بیان کرد: اهمیت کتاب و کتاب‌خوانی در این است که ما با کلمه فکر می‌کنیم و اگر کلمه نباشد قادر به تفکر نیستیم. هر کلمه مفهومی کلی است؛ در طول تاریخ بعد از ده‌ها هزار سال تجربه زیسته انسان شکل می‌گیرد. پس اساسا کلمه و کلام از قداست خاصی برخوردار است و ما تمام داشته‌هایمان را به‌صورت کلمه درآورده و می‌نویسیم.
 
او در ادامه، به عوامل مختلف کاهش فرهنگ مطالعه اشاره کرد: مهم‌ترین عامل، مسائل معیشتی است. وقتی مردم در تنگنا باشند، مسئله مطالعه در اولویت بعدی آن‌ها قرار می‌گیرد و همه در فکر تأمین معاش هستند. دیگر موضوع، ارتباطات است. اگر ارتباطات ما محدود و محصور باشد مطالعه ما نیز کم می‌شود و آزادی برای انتخاب سوژه‌های مختلف از بین می‌رود.
 
رئیس مرکز دائرة ‌المعارف بزرگ اسلامی به بیان راهکارهایی برای افزایش مطالعه در جامعه پرداخت و گفت: باید فرهنگ کتاب و کتاب‌خوانی تبلیغ شود تا اشاعه پیدا کند. همچنین باید جوانان را به این فهم برسانیم که اگر می‌خواهند، از خمودگی درآیند، عضو مفیدی در جامعه باشند و نگاه‌شان وسعت یابد، باید بخوانند و بخوانند. زیرا چیکده تجربه انسانی است که در کتاب نهفته است و می‌تواند ما را به توسعه برساند.
 
وی در ادامه بیان کرد: حتی این کتاب است که فضای ذهنی انسان را باز می‌کند؛ با مطالعه، بهتر می‌توان معاشرت کرد و رفتار اجتماعی خود را با دیگران تنظیم کرد. در نتیجه فکر می‌کنم اکنون جوانان بیش از هر زمان دیگری نیازمند مطالعه هستند. ناگفته نماند، هر چه فضا بازتر بوده و تنوع در کتاب‌هایی که پدید می‌آید، بیشتر باشد، جوانان به مطالعه علاقه‌مندتر می‌شوند.
 
رییس دائره المعارف بزرگ اسلامی، با بیان این که کتب مرجع و دانشنامه‌ها از جمله کتاب‌هایی هستند که می‌تواند فرهنگ را تعمیق بخشد و حتی در گسترش فرهنگ مطالعه اثرگذار باشد عنوان کرد: ما که دانشنامه‌نویس هستیم، دانشنامه‌ها را حافظ فرهنگ ملی می‌دانیم؛ یکی از وظایف همه دایرةالمعارف‌ها این است که دانش‌های مختلف و مفاهیم گسترده را در میان مردم رواج دهند و در واقع به‌ مثابه شناسنامه‌ای برای فرهنگ مردم هستند.
 
سید کاظم موسوی بجنوردی در پایان درباره کتاب‌خوانی در قرنطینه گفت: حالا که به اجبار در خانه هستیم، پیشنهادم این است بیشتر مطالعه کنیم و کاش مردمِ ما، فولکلور بخوانند. فرهنگ فولکلوریک سرزمین ما، دنیای وسیعی بوده و حامل بار فرهنگیِ بزرگی است. ما از طریق فولکلور به فرهنگ و هویت ملی و ساختار ارزشی یک ملت پی می‌بریم.
 
بیست‌وهشتمین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران با شعار «دانایی؛ مانایی» از ۲۴ آبان آغاز و تا ۳۰ آبان ماه ۱۳۹۹ ادامه دارد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها