براتاله صمدیراد گفت: اگر مسافری علاقهمند بود میتواند کتابی را از داخل کوپهها با خود ببرد و مطالعه کند و در سفرهای بعدی یا در ایستگاههای مختلف تحویل دهد؛ البته اگر اثری را هم تحویل ندادند مشکلی نیست و ما بیشتر علاقهمندیم که مردم سراغ مطالعه بروند و فرهنگ مطالعه افزایش پیدا کند.
وی در ادامه گفت: به ویژه این که معجزه فرهنگ دینی ما کتاب و قرآن است و اولین آیهای هم که بر پیامبر(ص) نازل میشود همان «اقرا» یا بخوان است که در واقع خواندن را مطالبه میکند. توصیههای خود پیامبر، ائمه و بزرگان دینی ما نیز بیشتر مبتنی بر همین فرهنگ مطالعه است به ویژه با توجه به مشکلاتی که در جامعه ما وجود دارد و الان فرهنگ مطالعه به خصوص فرهنگ مکتوب ما ضعیف است و نیاز است که به بهانههایی چون هفته کتاب و کتابخوانی برنامههایی را برای مردم فراهم کنیم.
او با اشاره به این که یکی از این راهکارها ایجاد کتابهایی به صورت مجازی و صوتی است تا آنها را در اختیار مخاطبین قرار دهیم و بتوانند به راحتی به آن دستیابی داشته باشند بیان کرد: ما در جهان در زمینههای ادبی و فرهنگی همیشه پیشتاز بودیم، شعرا و نویسندگان نامداری داشتیم که در دورههایی خوش درخشیدند و افرادی اهل تحقیق و مطالعه بودند.
وی افزود: درواقع این دسته از افراد موتور توسعه و پیشرفت کشور را روشن کرده و هل میدهند و به مقصد میرسانند. به واقع شعرای نامداری چون عطار، خیام، فردوسی، حافظ و سعدی اهل مطالعه بودند و میان اشعار و کتابهای خود مردم را به دانایی و آگاهی تشویق میکردند.
صمدیراد در خصوص برنامههای شرکت حمل و نقل ریلی رجا در بیستوهشتمین دوره هفته کتاب عنوان کرد: با همکاری خوبی که با معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران داشتیم اقدام به تجهیز کتابخانه قطارهای چهار و پنج ستاره کردیم و از طریق این دو نهاد توانستیم کتابهایی را داخل قطارها قرار دهیم.
او در ادامه گفت: در واقع اکثر مسافران ما افراد کتابخوان یا دانشجویان هستند، که ما تلاش میکنیم کتابهایی را به شکل فیزیکی در اختیار مسافران قرار دهیم که تا زمان رسیدن به مقصد مطالعه کنند. در کنار این برنامه نیز شبکه iptv و wifavرا فعال کردیم و امیدواریم بتوانند حتی از این طریق کتابهای پی دی اف یا کتابهای صوتی را از طریق شبکههای مجازی و گوشیهای خود دریافت کنند یا از مانیتورهایی که در کوپهها تعبیه کردیم استفاده کنند.
مدیر کل روابط عمومی و امور بینالملل شرکت حمل و نقل ریلی رجا با اشاره به این که مطالعه و کتابخوانی در کشور ما و در جهان به سمت مطالعه مجازی در حرکت است، اظهار کرد: معمولا مسافران بیشتر انتظار دارند از طریق گوشیهای خود یا مانیتورهایی که در کوپهها وجود دارد کتاب بخوانند؛ ما نیز نیازسنجی کرده و بر مبنای این موارد و طبقات مختلف مسافرها و همچنین از نظر گروه سنی یا خانوادگی و مجرد بودنشان و این که مثلا کودکان، نوجوانان، جوانان هر کدام که رغبتی به مطالعه چه نوع آثاری دارند آنها را تقسیمبندی کردیم.
او ضمن بیان این که در کنار این موارد نیز توزیع روزنامهها و مجلات را داریم، اظهار کرد: همچنین در این برنامه به صورت امانتی نیز کتاب میدهیم. بدین شکل که اگر مسافری علاقهمند بود میتواند کتابی را از داخل کوپهها با خود ببرد و مطالعه کند و در سفرهای بعدی یا در ایستگاههای مختلف تحویل دهد؛ البته اگر اثری را هم تحویل ندادند مشکلی نیست و ما بیشتر علاقهمندیم که مردم سراغ مطالعه بروند و فرهنگ مطالعه افزایش پیدا کند.
براتاله صمدیراد در پایان گفت: آغاز به کار فعالیتهایی از این دست در هفته کتاب است و تلاشمان بر این است تا پس از این هفته نیز کارهای این چنینی را ادامه دهیم. از دیگه برنامههای ما برگزاری نمایشگاههای کتاب است، در واقع مسافرینی که با قطار به شهرهای مختلف سفر میکنند میتوانند با همان بلیطی که در دست دارند به نمایشگاهها بروند و کتاب تهیه کنند؛ بلیطها را به عنوان بن کتاب یا تخفیف ویژه در نظر گرفتیم.
بیست و هشتمین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران از ۲۴ تا ۳۰ آبان ماه ۱۳۹۹ با شعار «دانایی؛ مانایی» برگزار می شود.
نظر شما