اشرف بروجردی در همایش بازخوانی ماجرای مک فارلین مطرح کرد:
بازخوانی پرونده هشت سال دفاع بدون بررسی نقش آیتالله هاشمی رفسنجانی، ابتر میماند
رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران در همایش «بازخوانی ماجرای مک فارلین» گفت: بازخوانی پرونده هشت سال دفاع مقدس و درک و دریافت صحیح آن بدون بررسی نقش حضرت آیتالله هاشمی رفسنجانی، ابتر میماند.
رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران در ادامه به بازخوانی نقش آیتالله هاشمی رفسنجانی در هشت سال دفاع مقدس پرداخت و بیان کرد: بار دیگر دفترتاریخ را ورق میزنیم تا به یادآوریم نقش سازندگان تاریخ را در تعیین سرنوشت ملتها و اینک دوباره همراه میشویم با حضرت آیتالله هاشمی رفسنجانی که هر گامی که برمیداشت، هرجمله ای که می گفت وهر تصمیمی که می گرفت در ساختن بخشی از تاریخ این سرزمین ماندگان و اثربخش شد. شاهد این امر را میتوان در بازخوانی خاطراتش از خلال دستنوشتهها، یادداشتها و بیان خاطراتش مشاهده کرد.
وی افزود: خاطراتی که درد و رنج و غم را با شادی و عزتمندی عجین کرده بود. کمبودها را با قناعت و امیدواری دادن به مردم و ارائه تصویری از برخورداری بیان میکرد.
وی عنوان کرد: از دوران جنگ میگویم هشت سال دفاع مقدس و نقش این انسان سترگ در آفرینش عزت و سربلندی، مقاومت و استواری که با درایت و عقلانیت و دلسوزی و عشق به ملت و سرزمین و اسلام را رقم میزد.
بروجردی ادامه داد: حضرت آیتالله هاشمی رفسنجانی پرچمدار حفظ عزت و اقتدار ایران در جنگ به تاسی از امام عزیز بود و ترک منازعه و مخاصمه را به شرط برتری و اقتدار ایران اسلامی میطلبید؛ خاطرات هشت سال دفاع مقدس بخشی از وجود این انسان شریف بود که میکوشید تا در پرتو حفظ انسجام رزمندگان به آنها قوت قلب ببخشد، اما این شخصیت ذی وجوه برای مردم ناشناخته ماند. حوادث و اتفاقات پی در پی مانع از کسب شناخت گوهر وجودیاش شد و باشد که آیندگان بتوانند اهمیت وی را دریابند و نقش او را در تامین امنیت جامعه و عزت و سربلندی سرزمین بشناسند.
ریئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران در ادامه افزود: او در کسوت جانشین فرمانده کل قوا در مقاطعی از دوران هشت سال دفاع مقدس به تصمیماتی رسید که حاصل آن رقم خوردن آینده ملت بود، آنجا که تصمیم میگیرد برای رهایی رزمندگان از شرایط بحران نداشتن سلاح جهت مقابله با دشمن و پرهیز از زمینگیر شدن آنها به معامله با فروشندگان سلاح بپردازد تا جائیکه میداند اسلحهای که باید خریداری شود، بسیار گرانتر از قیمت واقعی آن است اما او وارد این معامله میشود تا توان رزمی رزمندگان را بالا ببرد و این معامله با مک فارلین انجام میشود.
وی در همین زمینه ادامه داد: حضرت آیتالله هاشمی رفسنجانی همچنین زمانی که به این تصمیم میرسد که جنگ باید پایان یابد، اما باید همراه با یک پیروزی باشد تا برگ برنده دست ایران باشد و یا زمانی که در مییابد آمریکا برای جلوگیری از اقتدار و پیروزی ایران کمر به نابودی ملت ایران بستهاست، از زدن ناو ایران گرفته تا سقوط هواپیمای مسافربری، تصمیم به پذیرش قطعنامه 598 میگیرد و در مقابل مخالفت ها به امام راحل میگوید من گردن میگیرم.
بروجردی توضیح داد: به هر حال او به چیزی جز دفع تجاوز دشمن و حفظ تمامیت ارضی ایران و حفط اقتدار و عزتمندی ملت به چیزی نمیاندیشید، اما او نگران است که مبادا دسیسههای رسانهای، مردم را به تفرقه و شبهه اندازد، بر همین اساس برای روشن شدن اذهان جامعه میکوشد از جایگاه نماز جمعه به روشنگری و بیان وقایع بپردازد تا جاییکه مردم هر هفته در انتظار آن قرار میگیرند تا حقایق را از زبان او بشوند و او معتمد مردم میشود.
رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران تاکید کرد: به یاد داشته باشیم که نفوذ کلامش و حرمت تصمیماتش را در اخلاص و اعتقادش به اراده الهی باید جستجو کنیم و دعای امام راحل که همواره بدرقه راهش بود. بنابراین بازخوانی پرونده هشت سال دفاع مقدس و درک و دریافت صحیح آن بدون بررسی نقش هاشمی رفسنجانی ابتر میماند و امروز در اینجا گرد هم آمدیم تا بخشی از وقایع و رویدادهای دفاع مقدس و نقش آیت الله هاشمی رفسنجانی را در آن بازخوانی کنیم.
بروجردی خاطرنشان کرد: اما او چه زود از میان رفت و به یاران و همراهان شهیدش پیوست تا در سرای باقی نظارهگر ماندگای این ملت و این سرزمین باشد و جشن سرافرازی، عزتمندی و سربلندی ایران اسلامی را به پا دارد. روحش شاد، روانش، قلب و دلش آرام از اینکه به خطا نرفت و برای رضای حق تعالی وجودش را وقف این مردم و این سرزمین کرد و ما به گوش جان میشنویم که میسراید: «هرگز نمیرد آنکه دلش زنده شد به عشق/ثبت است بر جریده عالم دوام ما»
لازم به توضیح است همایش آنلاین بازخوانی ماجرای مک فارلین عصر روز گذشته 12 آبان ماه با حضور اشرف بروجردی، رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، محسن هاشمی، رئیس شورای اسلامی شهر تهران، عباس سليمي نمين، مدير دفتر مطالعات و تدوين تاريخ ایران، سردار حسين علایی، فرمانده پیشین نیروی دریایی در دوران دفاع مقدس، مجيد تفرشی، تاریخ پژوه و جعفر شيرعلینيا، پژوهشگر تاريخ جنگ برگزار شد.
نظر شما