دانش اندک انسان درباره ویروسی جدید و ناشناخته
دکتر هوشنگ پورنگ؛ فوقتخصص جراحی کودکان و استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران در گفتوگو با ایبنا در اینباره توضیح داد: این مسأله که کودکان به کرونا مبتلا نمیشوند، شایعه بوده و واقعیت علمی نیست. این بیماری جدید و ناشناخته است و اطلاعات کافی درباره آن وجود ندارد، بنابراین نمیتوان گفت چه طیف سنی کمتر و چه طیفی بیشتر به آن مبتلا میشوند و همه میتوانند درگیر این بیماری شوند. اگر عنوان میشود که کودکان به کرونا مبتلا نمیشوند، پس چرا مدارس تعطیل شدهاند؟
وی افزود: میتوانیم بگوییم نوزادان تا زیر سه ماه در مقابل برخی بیماریها ایمن هستند و این ایمنی را از مادر هدیه گرفتهاند. البته نمیتوان به یقین عنوان کرد که این ویژگی درباره ویروس کرونا هم صدق میکند. این بیماری در صورت رعایت نکردن اصول بهداشتی، میتواند همه را درگیر کند. البته ابتلا به این بیماری در کودکان کمتر گزارش شده و خوشبختانه تاکنون مرگومیر در این طیف گزارش نشده که دلایل مختلفی میتواند داشته باشد، ازجمله اینکه از بچهها مراقبت بیشتری صورت گرفته و کمتر از منزل خارج میشوند و والدین نیز برای حفظ جان فرزندانشان هم که شده، هنگام ورود به منزل و در مواجهه با کودکان، حداکثر اصول بهداشتی را بهکار میگیرند.
بسیاری افراد حتی متوجه بیماری خود نمیشوند
مولف مجموعه پنج جلدی «کتاب جامع جراحی کودکان»، گفت: 80 درصد این بیماری در افراد بالغ و کودکان بهصورت خفیف است و در بسیاری موارد حتی افراد متوجه هم نمیشوند که مبتلا شدهاند و آنرا رد میکنند. در 20 درصد موارد بیماری شدیدتر بوده و دستگاه گوارش و بهویژه تنفسی را درگیر میکند و بیماران باید بستری شوند. از این تعداد هم حدود 5 درصد جان خود را از دست میدهند که این افراد بیشتر کسانی هستند که بیماری زمینهای مانند ریوی، قلبی، دیابت و ضعف سیستم ایمنی داشتهاند.
این استاد دانشگاه تصریح کرد: هنوز اطلاعاتمان از این بیماری کم است و مراکز تحقیقاتی دنیا در حال پژوهش روی این ویروس و رفتار آن هستند و چند سالی طول میکشد تا بهطور کامل آنرا بشناسیم و مثلا بفهمیم درجه ایمنی آن چقدر است یا بهترین روش مقابله با آن چیست؟
قرنطینه خانگی بهترین راه مبارزه با این بیماری است
پورنگ با تأکید بر اقدامات پیشگیرانه و رعایت اصول بهداشتی، افزود: در شرایط فعلی بهترین اقدام که خیلی هم روی آن تأکید میشود این است که در جمع حضور پیدا نکنیم و بهداشت فردی را رعایت کنیم. فرض کنیم که دو ماه داوطلبانه خود را زندانی کردهایم تا ایمن بمانیم. رعایت اقدامات بهداشتی، تقویت سیستم ایمنی و قرنطینه خانگی بهترین راه مبارزه با این بیماری است، ولی متأسفانه هنوز در کشور ما خیلیها آنرا جدی نگرفتهاند که این مسأله میتواند یک فاجعه به بار آورد.
این استاد پیشکسوت دانشگاه تهران، گفت: در گذشته وبا، طاعون و سل باعث مرگومیر عده زیادی از انسانها شدند و امروز کنترل شدهاند و در روزگار کنونی ویروسی مثل کرونا آمده که انسان با همه عظمت و دانش و امکانات خود در برابر این موجود نادیدنی، ناتوان شده و به دنبال راهی برای غلبه بر آن میگردد. پس در شرایط کنونی باید با توکل بر خدا، رعایت اصول بهداشتی، تقویت روحیه و پرهیز از سیاهنمایی، تقویت قوای بدنی و دوری از خرافات بر آن غلبه کنیم.
نظر شما