رسول جعفریان در واکنش به یادداشت مدیر عامل خانه کتاب نوشت:
كرونا فرصتی برای ايجاد يک پايگاه ميليونی برای كتابهای الكترونيكی
رئیس کتابخانه مرکزی، مرکز اسناد و تأمین منابع علمی دانشگاه تهران در صفحه مجازی، شیوع ویروس کرونا را فرصت توجه به کتابهای الکترونیک دانست.
برای اين مسأله چه فكری بايد كرد؟
دانشگاه تهران و شايد ديگر دانشگاهها كلاسها را بهصورت آنلاين برگزار میكنند و اميدوارم در اين زمينه موفق باشند. اين هفته بنده سه كلاس آنلاين داشتم كه برگزار شد، هرچند نياز به امكانات بيشتری هست برخی از آنها با كمک ابزارهای ديگر تا حدودی جبران میشود.
با اين حال، دانشجو براي تحقيق نياز به كتاب دارد و برای اين كار، چه بايد كرد؟ اگر ما طی اين سالها توانسته بوديم يک پايگاه اطلاعاتی بزرگ از كتابها فراهم آوريم، و بخشي از بودجههای كتاب را برای حل مشكلات حقوقی آن هزينه كرده و فايلهای الكترونيكی را در حد چند صد هزار و ميليونی فراهم آوريم، امروز میتوانستيم با دست پر در خدمت دانشجويان باشيم. اما اكنون،اگر آنها يک فايل الكترونيكی از يک كتاب خواستند، بايد از كجا درخواست كنند؟
بسياری از اوقات دانشجويان حاضر به پرداخت هزينه آن هم هستند، اما امكان فنی آن در قالب يک پايگاه جامع و مجهز وجود ندارد.
ما در دانشگاه تهران، طبق معمول و در حد توان پاسخگوی نيازهای محدود دانشجويان هستيم، اما اغلب درخواستها از كتابهای جديد است كه امكان اسكن آنها به دلايل حقوقی براي ما وجود ندارد. احتياطهای بهداشتی هم ايجاب كرده كه بسياری از كارمندان نتوانند سر كار حاضر شوند، و حتی اگر مشكل حقوقي هم نبود، كار اسكن را كتابهای درخواستي را انجام دهند.
در هر حال ما سخت نيازمند يک پايگاه نيرومند برای كتابهای الكترونيكی هستيم. بهتر است از فرصت كرونا برای اين كار استفاده كنيم.
اكنون بر ما فرض و لازم است تا يک طرح بزرگ در اين زمينه تهيه شده و امكانات برای دانشجويان، استادان و ديگر خواستاران كه در حال حاضر دسترسی به كتابخانهها ندارند، فراهم شود.»
نظر شما