نویسنده کتاب «حقوق جزایی انگلستان» با توجه به اهمیت شناخت جرم و رفتار مجرمانه در محاکمات قضایی، قوانین مشتمل بر حوزه حقوق را در این کتاب تحلیل کرده و عناصر جرم را مورد بررسی قرار میدهد.
حقوق کیفری دربردارنده طیف وسیعی از قوانین موضوعه یا مصوبه مجلس و همچنین قواعد حقوق عرفی و آراء قضایی محاکم است که ممکن است حتی برای فهم حقوقدانان دشوار باشد، تا چه رسد به افراد کمتر آشنا به دیدگاهها و نحوه ارزیابی و قضاوتهای رایج در گستره حقوقی، سوای موضوعاتی حول مفاهیم انگیزه و قصد که در چارچوب عنصر معنوی جرم، غالباً معنای ویژهای از آن مد نظر است، گاه نظام حقوقی تعریف دقیقی از ضابطهها و معیارهای قضاوتی برای مرزبندی و پاسخ به این سؤال ندارد که فرد تا کجا میتواند در راستای ارتکاب به یک عمل مجرمانه پیش رود بی آنکه مجرم شناخته شود و در وضعیتی دیگر، یک سلسله از فعالیتها چنان به دقت تعریف میشوند که حتی پیامد یک مرحله خنثی در یک سلسله از رویدادها، چه بسا به معنای ارتکاب جرم تلقی شود.
نویسنده این کتاب معتقد است به طور کلی نمیتوان شخصی را در ارتکاب به جرمی کیفری مقصر شناخت، مگر آن که وجود دو عنصر عمومی تشکیل دهنده جرم احراز شود که شامل عنصر مادی جرم یعنی رفتار یا عمل مجرمانه و ذهن مجرمانه به عنوان اراده کیفری است. برای اینکه متهمی در ارتکاب به جرمی مقصر شناخته شود، نباید صرفاً در جهت خاصی رفتار کرده باشد، بلکه باید حائز نگرش ذهنی ویژهای در راستای رفتار مورد نظر باشد.
البته اثبات برخی جرایم نیاز به احراز عنصر معنوی جرم ندارد، این دسته عمدتاً به جرایم با مسئولیت مطلق موسومند و بطور کلی حقوقدانان از عنوان مسئولیتهای مطلق برای تحمیل مسئولیت به جرایمی که نیاز به عنصر معنوی در کنار عنصر مادی جرم ندارند استفاده میکنند. بخشی از کتاب به موضوع دفاعیات عمومی پرداخته و در این فصل طیف گستردهای از دفاعیاتی را مورد بحث و بررسی قرار میدهد که معمولاً از سوی متهمانی که بخاطر ارتکاب به یک جرم جزایی تحت پیگرد قرار گرفتهاند، به دادگاه اقامه میشود.
مخاطبان این کتاب، در وهله نخست، دانشجویان رشته حقوق هستند، در عین حال، امید است خوانندگان بسیای در راستای علاقه عمومی به حقوق، این کتاب را مورد استفاده قرار دهند. مطالعه این اثر به علاقمندان این حوزه این توانایی را میدهد که با فضا و اصطلاحات تخصصی و دقیق حقوق جزا به زبان انگلیسی آشنا شده و در هنگام نوشتن مطالب حقوقی به زبان انگلیسی یا جستجو در میان منابع خارجی از کلید واژههای مناسب استفاده کنند و در مطالعه آثار مفصلتر از دانش زبانی خوبی در حوزه حقوق جزا برخوردار باشد.
کتاب «حقوق جزایی انگلستان» اثر کاترین الیوت و فرنسس کوئین با ترجمه علی تحصيلی با شمارگان 550 نسخه در 824 صفحه به بهای 120 هزار تومان به همت نشر نی چاپ شده است.
نظر شما