کتاب «پرورش ماهی خاویاری سیبری» به مهم ترین مباحث در زمینۀ پرورش این ماهی پرداخته است این اثر از سوی انتشارات دانشگاه تهران روانه بازر نشر شده است.
فلیپه فرلین رئیس سابق کمیته OECD در شیلات بازرس عمومی کشاورزی و شیلات بیلانکورت فرانسه در مقدمه درباره این کتاب گفته است؛ «کتاب حاضر در مورد ماهی خاویاری سیبری آسیپنسر بری توسط دوست من پاتریک ویلیوت ارائه و برمبنای حدود 40 سال داده علمی درباره این گونه و تکثیر آن تدوین شده است که نمونهای از تاریخچۀ توسعۀ گونه ای جدید در آبزی پروری محسوب می شود. اما چگونه این حماسه شروع شد و چگونه پاتریک ویلیوت توانست کل زندگیاش را به عنوان یک دانشمند به این گونه اختصاص دهد؟ این داستان در منطقه ای شکل گرفت که آخرین پناهگاه ماهی خاویاری اروپایی آسیپنسر استوریو ، یعنی آکویتین در جنوب غربی فرانسه و رودخانهها و مصبهای آن، باقی مانده بود. در دهۀ 1970 به نظر میرسید که اگر اقدامات حفاظتی صورت نپذیرد، این گونه نابود خواهد شد. این موضوع به تشکیل تیم GEMAGREF منجر شد که در آن زمان من در این تیم مسئولیت داشتم تا با حمایت مقامات ملی و منطقهای و همچنین، متخصصان، برنامۀ تحقیقاتی در زمینۀ زیستشناسی این گونه را آغاز کنم. اگر حادثۀ پیشبینی نشدهای رخ نمیداد شاید این برنامه به توسعۀ فعلی اش دست نمییافت»
همچنین طاهری میرقائد از دیگر مترجمان این اثر در بخش مقدمه مترجمان معتقد است؛ «از گونه های اصلی ماهیان خاویاری در سطح دنیا، ماهی خاویاری سیبری است. ماهی خاویاری
سیبری در رودخانههایی که به سوی شمال سیبری جریان دارد، از رودخانۀ اوب در غرب تا رودخانۀ کولیما در شرق زندگی می کند. کتاب ماهیان خاویاری سیبری در دو جلد توسط نویسندگان نام آشنای این حوزه تدوین شده که جلد اول آن به زیستشناسی و جلد دوم به پرورش این ماهی اختصاص یافته است. در جلد دوم کتاب ماهیان خاویاری سیبری، مهم ترین مباحث در زمینۀ پرورش این ماهی بررسی شده است. کتاب در 7 بخش و 25 فصل تدوین شده است.»
کتاب «پرورش ماهی خاویاری سیبری» در200 نسخه به قیمت 110 هزار تومان، از سوی انتشارات دانشگاه تهران روانه کتابفروشیها شد.
نظر شما