وی افزود: متأسفانه یکی از مشکلات اصلی موجود در بدنه جامعه، نداشتن فرهنگ مطالعه کتاب است و آمار استانی جمعیت عضو کتابخانهها نیز حکایت از همین موضوع دارد.
عتباتی ادامه داد: ارتقای سطح دانش و آگاهیهای جامعه، ترویج و تبیین فرهنگ مطالعه و در دسترس قرار دادن کتابهای تأثیرگذار در بین آحاد مردم از مهمترین وظایف و کارکردهای نهاد کتابخانهها است.
وی با بیان اینکه افزایش سطح فرهنگی جامعه سبب کاهش آسیبهای اجتماعی میشود، تصریح کرد: آرامشی که در سایه مطالعه کتاب رقم میخورد، غیرقابل انکار است و مسلما کتابخوانی جامعه را بهسوی امنیت و آرامش سوق داده و از میزان خشونت و بزهکاریهای اجتماعی میکاهد.
رئیس کل دادگستری استان با تأکید بر اینکه باید طوری برنامهریزی کرد تا کتابخوانی در زمره ضرورتهای زندگی قرار گیرد، اضافه کرد: از آنجا که کتابخانه از جمله فرهنگیترین محیطهای جامعه است، باید رفتار و کردار کارکنان این مجموعه نیز الگوی فرهنگی مراجعهکنندگان قلمداد شود.
پروانه رضاقلیزاده، مدیرکل کتابخانههای عمومی استان اردبیل نیز در سخنانی در این دیدار، با تأکید بر اینکه اهمیت ترویج و توسعه فرهنگ کتابخوانی در پیشگیری از آسیبهای اجتماعی، گفت: ما در سطح استان اردبیل ۸۰ باب کتابخانه فعال داریم که از این تعداد ۱۷ کتابخانه مشارکتی، ۶۳ باب نهادی و ۱۵ باب روستایی است و همگی آمادگی توسعه همکاری با دستگاه قضایی استان را دارند.
وی گفت: دستگاه قضا با اجرای طرح مجازات جایگزین زندان با مطالعه کتاب میتواند نقش مؤثری در ترویج فرهنگ کتابخوانی ایفا کند و ما به عنوان یکی از دستگاههای متولی این حوزه از این طرح استقبال میکنیم.
بر پایه همین گزارش، با هدف فراهم آوردن زمینههای مختلف مطالعاتی برای آحاد جامعه، توسعه فضای تفکر و اندیشه و نیز افزایش معلومات عمومی با هدف اشاعه فرهنگ کتاب و کتابخوانی، تفاهمنامهای بین دادگستری اردبیل و اداره کل کتابخانههای عمومی استان به امضای عتباتی و رضاقلیزاده رسید.
نظر شما