بهگفته برخی از کتابفروشان کرمانشاهی، دخل و خرج واحدهای صنفی آنها دیگر با هم نمیخواند و همین، باعث تعطیلی یا تغییر جواز کسبِ تعدادی از کتابفروشیهای این شهر در سالهای اخیر شده است.
«فرهاد شرفی» یکی از کتابفروشان شهر کرمانشاه، در گفتوگو با خبرنگار ایبنا با اشاره به افزایش قیمتی که در کاغذ و به دنبال آن هزینه تمام شده کتاب رخ داده است، گفت: برخی کتابها دو تا سه برابر گران شدهاند و مردم دیگر توان خرید آنها را ندارند.
وی ادامه داد: بعد از این گرانیها و شرایط سخت اقتصادی که برای مردم ایجاد شده است، خیلی از مردم دیگر کتاب را از سبد خانوار کنار گذاشتهاند و جای آن را به سایر اقلام ضروری خانواده دادهاند.
شرفی با بیان اینکه نتیجه این امر، کاهش قابل توجه فروش کتابفروشیها بوده است، افزود: رکود، کتابفروشیها را فراگرفته و به جرئت میتوان گفت که بجز کتابهای درسی، کمک درسی و آموزشی، در سایر زمینهها کتاب فروش چندانی ندارد.
دستفروشی کتاب نان ما را آجر میکند
«علیاکبر جعفرپور» یکی دیگر از کتابفروشان شهر کرمانشاه در گفتوگو با خبرنگار ایبنا با بیان اینکه بسیاری از صاحبان و شاغلان این صنف در سالهای گذشته مغازههای خود را تعطیل کردهاند و یا آنها را تغییر کاربری دادهاند، گفت: بسیاری از کتابفروشیها عمدتا به فروش لوازمالتحریر روی آوردهاند تا حداقل بتوانند هزینه کرایه مغازهشان را دربیاورند.
وی تاکید کرد: در کنار این کاهش فروش و رکود در کار کتابفروشیها، بهدلیل بیکاری که در شهر حاکم است، برخی از جوانان هم به سمت دستفروشی کتاب روی آوردهاند که به رکود بازار ما دامن میزند؛ چرا که بسیاری از افراد با توجه به اینکه پول خرید کتاب نو را ندارند، سراغ کتابهای دست دوم میروند.
به گفته این کتابفروش کرمانشاهی، مجموع این مشکلات باعث شده امروز کتابفروشی در این شهر به یک شغل کمدرآمد تبدیل شود که کمتر کسی سراغ آن برود و قدیمیهایی هم که در این عرصه کار میکردند، کم کم بساط خود را جمع کنند.
موازیکاریها بر مشکلات کتابفروشیهای کرمانشاه افزوده است
نائب رئیس اتحادیه کتابفروشان کرمانشاه نیز در گفتوگو با خبرنگار ایبنا، ضمن تائید مشکلات پیشگفته از سوی اعضای این اتحادیه و فعالان صنف کتابفروش در این شهر، گفت: کتابفروشیهای کرمانشاه با مشکلات متعددی مواجه هستند که یکی از مهمترین آنها موازیکاری است.
محمدتقی زرشکیان ادامه داد: امروز حتی ادارات و دستگاههایی که کتابی را به صورت عمده نیاز دارند، برای تهیه آن، سراغ کتابفروشیها نمیآیند و آن را از جاهای دیگر سفارش میدهند؛ حال آنکه کتابهای مورد نیاز آنها، در کتابفروشیهای ما موجود است.
به گفته نائب رئیس اتحادیه کتابفروشان کرمانشاه، اینکه برخی ادارات و دستگاهها وارد عرصه تهیه و توزیع کتاب شدهاند، کار را برای کتابفروشیها مشکل کرده است.
زرشکیان یادآور شد: از سوی دیگر برخی ناشران نیز با فروش آنلاین و الکترونیکی کتاب آن هم با تخفیفهای زیاد مشتریها را به سمت خود میکشند و به این ترتیب دیگر حیاتی برای کتابفروشیها باقی نمیماند.
وی با بیان اینکه جمیع این عوامل، شرایط اقتصادی کتابفروشیها را دشوارتر کرده است، گفت: دخل و خرج کتابفروشیها با هم نمیخواند و بسیاری از آنها مجبورند فعالیت خود را کنار بگذارند.
وی عنوان کرد: در حال حاضر 10 یا 11 واحد صنفی که در زمینه فروش کتاب در کرمانشاه داریم، فعالیت میکنند؛ در حالی که این آمار در گذشته بیشتر بود.
نظر شما