اسما خواجهزاده در مورد تامین منابع این باشگاه افزود: منبع تغذیه کتاب و وسایل مورد نیاز دانشآموزان از کمکهای مدرسه و مبالغی که خود دانشآموزان جمعآوری میکنند و چند نهاد دیگر، تامین میشود؛ که البته بخش از آن را هم خودم بهعنوان تسهیلگر باشگاه متقبل شدهام.
وی درباره فعالیتهای این باشگاه نیز توضیح داد: یک کتابخانه کوچک به کمک دانشآموزان در کلاس دایر کردیم و در وقتهای آزاد با انتخاب دانشآموزان یک کتاب را میخوانیم. بعضی اوقات کتابهای جدیدی را که خریداری شده، به سایر کلاسها معرفی کرده و گاه بعضی از این کتابها به آنها امانت داده تا پس از مطالعه بهمدت یک هفته به کتابخانه برگردانند و یا به باشگاههای دیگر اهدا شود.
این مروج کتابخوانی برگزیده کشوری ادامه داد: خوانش کتاب را با روشهای گوناگون و خلاق در کلاسم اجرا کردم و بچهها علاقهمند به مقوله کتابخوانی شدند و تاثیر بسیار خوب آن را در درس و روابط اجتماعی بچهها به عینه مشاهده کردم.
خواجهزاده درباره هدف خود از ترویج فرهنگ کتابخوانی در میان دانشآموزان توضیح داد: هدف من از این کار، انجام تحقیقات ساده و خلاصهنویسی کتاب و داستان، مشاهده و مصاحبه و نوشتن تحقیق براساس آنها، نوشتن نمایشنامه و توانایی اجرای آن، انجام تحقیق بر اساس پرسشنامه و تحلیل ساده نتایج بر اساس یافتهها و ارائه بهصورت نوشته، رعایت شرایط مصاحبه، مشاهده، داستاننویسی، گزارشنویسی و تحقیق براساس پرسشنامه و... است.
وی همچنین درباره انگیزهاش از راهاندازی باشگاه کتابخوانی «یار مهربان»گفت: هدف اولیه من از راهاندازی این باشگاه، تقویت انگیزه و مهارتها، روشهای مطالعه و کتابخوانی و تحقیق در سطح ابتدایی و ساده و در ادامه پیشرفت در دروس و انجام هر چه بهتر فعالیتها و تکالیف و افزایش آگاهی و علم دانشآموزان در مسائل مختلف و مرتبط با کتابهای درسی، پرورش انسانهای فکور و اهل تحقیق و دارای تفکر انتقادی مطلوب و مناسب کشور و افزایش سطح آگاهی و فرهنگ مطالعه در جامعه است. همچنین در این باشگاه سعی کردیم تا کتابها به سلیقه دانشآموزان انتخاب شده و به دور از اجبار آنها را ترغیب به کتابخوانی کنیم.
خواجهزاده در پایان به طرحهایی که تاکنون در این باشگاه کتابخوانی اجرا شده است، اشاره کرد و گفت: از جمله طرحهایی که در این باشگاه اجرا شده است، میتوان به برگزاری نشست کتابخوانی و قصهگویی برای بچههای ورزشکار، اجرای طرح «میکروفن آزاد» با هدف افزایش اعتمادبهنفس در میان کودکان، نقد و بررسی کتاب از دیدگاه بچهها، طرح «مادربزرگ و پدربزرگ قصهگو»، «صندلی کتابخوانی» و «یلدا با کتاب» (که در این طرح در شب یلدا کتاب معرفی میکنیم و اعضای باشگاه در جمع خانواده در این شب به کتابخوانی میپردازند.) و انتشار فیلم «خوانش کتاب» و... اشاره کرد.
یادآوری میشود، بهتازگی فعالیتهای باشگاه کتابخوانی «یار مهربان» خورموج در شبکه ترویج کتابخوانی کشور بازتاب داده شده است.
نظر شما