توضیحات اشرف بروجردی درباره آبگرفتگی اخیر در کتابخانه ملی
بروجردی: ساختمان آرشیو در «چاله هرز» بنا شده است
رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی درباره آبگرفتگی محل نگهداری اسناد در بارندگی چند روز پیش تهران توضیح و اطمینان داد خطری اسناد را تهدید نمیکند.
وی ادامه داد: این ساختمان در جایی به نام «چاله هرز» بنا شده و از طرفی نیز در کنار رودخانه قرار گرفته است. زمانی هم که حفاری مترو امجام میشد، یک بار آبگرفتگی رخ داد که تخلیه آب سبب تغییر و جهتگیری کانال آب موجود در مترو شد.
بروجردی با اشاره به اینکه زیر شهر تهران منبع وسیعی از آب قرار دارد اظهار کرد: ساختمان اسناد 16 طبقه دارد که 11 طبقه آن بالا و 5 طبقه آن زیر زمین قرار دارد و با توجه به مسائل گفته شده این ساختمان در مخاطراتی قرار داشت و این موضوع سبب دقت و حساسیت ما نسبت به اسناد موجود در این طبقات شد.
وی افزود: با توجه به اطلاع ما از این مخاطرات، اسناد مهم، معتبر و قابل بهرهبرداری در طبقاتی که امکان نفوذ آب وجود داشت، نبود.
رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی با اشاره به کمبود فضا در ساختمان اسناد، بیان کرد: به دلیل عدم ریلگذاری در طبقه منفی 5 این سازمان، اسناد را از این طبقه به سازمان کتابخانه ملی منتقل کردیم تا در صورت ریلگذاری و قفسهگذاری، این اسناد را به جایگاه اصلی خود برگردانیم.
بروجردی در پایان سخنانش گفت: اسنادی که قابلیت نگهداری داشته به هیچوجه از دست نرفته و آسیب ندیدهاند. آسیبی که ما در نظر داریم به معنای رطوبت بالایی است که به آنها منتقل میشود؛ در واقع میزان رطوبت برای نگهداری اسناد به هم میخورد. اقدامات اولیه را انجام دادهایم و فنها در آنجا روشن هستند تا رطوبت را کامل از بین ببریم.
میزان رطوبت محل نگهداری اسناد، استاندارد است
علی زرافشان، معاون اسناد سازمان اسناد و کتابخانه ملی، نیز در ادامه بیان کرد: بعد از اینکه این اتفاق افتاد ابتدا آب را به بیرون هدایت کردیم و سعی در کنترل رطوبت موجود داشتیم. برای کنترل رطوبت نیز مجبور شدیم دما را افزایش دهیم که این موضوع موجب شد رطوبت به حد استاندارد برسد.
نظر شما