یکشنبه ۷ مهر ۱۳۹۸ - ۰۸:۱۴
تاریخ شفاهی دفاع مقدس بر اساس اسناد تاریخی نوشته می‌شود

سرهنگ سید بهزاد میراحمدی می‌گوید: نویسنده‌ها در حوزه تاریخ شفاهی دفاع مقدس به سراغ کسانی می‌روند که آن‌ها تاریخ را بر اساس اسناد تاریخی روایت می‌‌کنند، به همین دلیل تحریف در این زمینه کمتر اتفاق می‌افتد.

سرهنگ سید بهزاد میراحمدی درباره برخی از فعالیت‌های سازمان حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع‌مقدس ارتش توضیحاتی را به خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) ارائه کرد و گفت: در سال‌های اخیر روزشمارهایی در بخش‌های نیروهای دریایی، هوایی، زمینی و ارتش تهیه شده است. نیروی زمینی 156 جلد روزشمار دفاع مقدس، نیروی هوایی 50 تا 60 جلد و نيروی دريايی 18 جلد كتاب روزشمار تقويم دفاع مقدس به چاپ رسانده است.

مدیر ادبیات و تاریخ دفاع مقدس سازمان حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع‌مقدس ارتش ادامه داد: ارتش جمهوری اسلامی ایران نیز 31 جلد روزشمار دارد و در همین راستا برای پدافندهوایی ارتش نیز کار روزشمارها را آغاز کرده‌ایم.

وی در پاسخ به این پرسش که در بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع‌مقدس ارتش چه تمهیداتی برای تحریفاتی که در کتا‌ب‌های دفاع مقدس روی می‌دهد اندیشیده‌اید، گفت: تا سال گذشته کتاب‌های حوزه دفاع مقدس در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ممیزی می‌شد اما اکنون بنیاد حفظ آثار تهمیداتی اندیشیده و سازمان امسال کوشیده ممیزهایی در ارتش، سپاه، بسیج و جهاد داشته باشد و همه کتاب‌هایی که ناشران گوناگون می‌نویسند از طریق ممیزهای خود همان سازمان‌ها ممیزی می‌شود تا بتوان از تحریفات این دسته کتاب‌ها جلوگیری کنیم.

مدیر ادبیات و تاریخ دفاع مقدس سازمان حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع‌مقدس ارتش افزود: سازمان ادبیات و تاریخ دفاع مقدس بنیاد حفظ آثار حدود 56 تن ممیز دارد که بیش از 20 تن آن‌ها ارتشی هستند که کتاب‌های نویسندگان را می‌خوانند. ممیزی نیز بر اساس غرض‌ورزی‌های شخصی صورت نمی‌گیرد بلکه بر اساس وجود اسناد تاریخی و تطبیق با آن‌ها انجام می‌شود که در نگارش این دسته از کتاب‌ها تحریفی در این زمینه صورت نگیرد.

میراحمدی در پاسخ به این پرسش که در حوزه تدوین تاریخ شفاهی ارتش جمهوری اسلامی ایران و تحریفات صورت‌گرفته با چه مشکلاتی مواجه هستید، گفت: در گذشته این مشکلات زیاد بوده اما اکنون مشکلات کمتر شده است، نویسنده‌ها در حوزه تاریخ شفاهی به سراغ کسانی می‌روند که تاریخ را بر اساس اسناد تاریخی روایت می‌‌کنند، به این صورت که چه واقعه‌ای در کدام روز رخ داده و چه رویدادهایی را در برداشته است.

وی درباره تحریف در خاطره‌نگاری نیز گفت: در خاطره‌نگاری امکان تحریف بیشتر است زیرا با تحریف‌ خاطره‌ کاری نمی‌شود کرد و این مساله اجتناب‌ناپذیر است. 39 سال از جنگ ایران و عراق می‌گذرد و راوی با آن خاطرات 30 سال زندگی کرده و خاطره‌ها در ذهنش پرورش یافته است و روایت‌ها با تغییراتی همراه بوده است. در این زمینه نمی‌توان گفت تحریف صورت گرفته بیشتر با نوشته‌ها تغییر همراه است.

مدیر ادبیات و تاریخ دفاع مقدس سازمان حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع‌مقدس ارتش درباره آمادگی بنیاد برای چاپ کتاب‌هایی در حوزه ارتش گفت: بنیاد حفظ آثار آمادگی این را دارد که اگر نویسنده‌ای کتابی در حوزه ارتش نوشت در انتشار به او کمک کند. همچنین اگر نویسنده‌ای از اقلیت‌های دینی در حوزه ارتش کتابی برای انتشار داشته باشد می‌کوشیم تا کتاب وی را به چاپ برسانیم.



وی همچنین از رونمایی چند عنوان کتاب تازه نیز خبر داد و گفت: در هفته دفاع مقدس از کتاب‌های تازه این سازمان با نام‌های «اینجا چه کار می‌کنید؟» و «بازمانده» (نوشته احمد حسینا)، «سرباز تکاور» (حسین یاراحمدی) و... رونمایی شده است. «اینجا چه می‌کنید؟» حاوی خاطرات ناخدا صالحی است ‌كه در زمان اعزام به منطقه‌ دزفول و شوش، ناوبان يكم و فرمانده‌ گروهان تكاوران دريايی بوده که طی 10 جلسه مصاحبه‌ حضوری اين خاطرات را بيان کرده است. 

وی همچنین به کتاب «بازمانده» نیز اشاره کرد و گفت: این کتاب بر اساس خاطرات آزاده خلبان حبیب‌الله کلانتری است. کتاب بازمانده مجموعه‌ای روایتی داستانی است که از نگاه یک اسیر نظامی است که در روزهای اول جنگ اسیر می‌شود و در مدت 10 سال اسارت، تجربه حضور در سه اردوگاه را داشته است و بعد از اسارت اثری از همسر و فرزندش نمی‌یابد.

میراحمدی ادامه داد: کتاب دیگری که قرار است در هفته دفاع مقدس رونمایی شد، «سرباز تکاور» نام دارد. این کتاب درباره زندگی و شهادت سرباز رضا یاراحمدی از کارکنان وظیفه نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران نگارش یافته است.

وی همچنین به رونمایی دو کتاب سازمان حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس ارتش جمهوری اسلامی ایران به مناسبت گرامیداشت هفته دفاع مقدس در امامزاده علی اکبر (ع) چیذر تهران نیز اشاره کرد و گفت: پنجشنبه 4 مهرماه نیز مراسم غبارروبی و بیعت با شهدا را همراه با رونمایی دو عنوان کتاب «هفت پرواز» و «خلبان در خیابان» برگزار کردیم.

معاون انتشارات سازمان حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس ارتش افزود: کتاب هفت پرواز توسط امیر عابدی نوشته شده است. نویسنده در ابتدای کتاب به تاریخچه‌ای از مبارزات حق‌طلبانه مردم مسلمان ایران بر علیه استعارگران خارجی اشاره و علت عدم موفقیت این نهضت‌های ناکام را در فقدان رهبری آگاه و جامع‌الشرایط می‌داند.

کتاب خلبان در خیابان نوشته محبوبه زارع حاوی خاطرات امیرسرتیپ محمدکریم عابدی است. این خلبان که از سوی وزارت دفاع مسئول بررسی حادث طبس و بازگشت ناوچه‌های ایران از فرانسه شد در این کتاب به افشای توطئه رژیم برای ربودن امام راحل (ره) و انتقال وی به جزیره‌ای نامعلوم پرداخته که تیمسار خسروداد فرماندهی این طرح شوم را بر عهده داشت.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها