شنبه ۲۳ شهریور ۱۳۹۸ - ۰۹:۲۱
قانون جدید اتحادیه اروپا درباره فروش کتاب‌های الکترونیک

اتحادیه اروپا لایحه پیشنهادی ممنوعیت فروش مجدد کتاب‌های الکترونیکی را در کشورهای اروپایی را تصویب کرده است.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) به نقل از بوکسلر، به درخواست یک دادگاه دولتی در شهر لاهه هلند اتحادیه اروپا به تازگی لایحه پیشنهادی ممنوعیت فروش مجدد کتاب‌های الکترونیکی را در کشورهای اروپایی را تصویب کرده است. به ماسیج زیپونار یکی از اعضای ارشد اتحادیه اروپا در جلسه عمومی این اتحادیه این موضوع را پیشنهاد کرده بود.
 
شورای قضایی اتحادیه اروپا طبق این حکم با ناشران اروپایی که اقدام به تولید و فروش کتاب‌های الکترونیک منتشر شده در بازار کنند، برخورد قانون خواهد کرد. اتحادیه ناشران اروپا از این تصمیم اتحادیه استقبال کرده است. استفن لوتینگا رئیس این اتحادیه می‌گوید در این مورد حقوق ناشران و نویسندگان کتاب‌های الکترونیک بیشتر از گذشته حفظ خواهد شد.
 
لوتینگا با اشاره به وضعیت انتشار کتاب‌های الکترونیک در کشورهای اروپایی خواستار رسیدگی جدی‌تر اتحادیه اروپا و اجرای جدی قانون جدید شد. رودی وانچونبک رئیس فدراسیون ناشران اروپایی نیز از این قانون جدید اتحادیه اروپا ابراز خرسندی کرد و گفت: در دنیایی که فروش صدباره کتاب‌های الکترونیک ممکن شده است، تصویب قانونی برای حفاظت از حقوق نویسندگان ضروری بود.
 
وی افزود: کتاب‌های چاپی تنها به یک شخص فروخته می‌شود ولی یک کتاب الکترونیک ممکن است به صدها نفر فروخته شود ولی در این میان این مبالغ هیچ کدام به دست نویسنده نمی‌رسد پس تصویب چنین قانونی یکی از ملزومات قانونی زمان معاصر محسوب می‌شود.
 
طبق تصمیم اتحادیه اروپا ظاهراً مطالب دیجیتالی شده و به عبارتی اسکن کتاب‌های چاپی مشمول این قانون نمی‌شود.  اتحادیه اروپا پیش از  این با تصویب قانون شرکت‌های بزرگ تولید کتاب‌های الکترونیک را ملزم به رعایت قوانین کپی رایت در حوزه کتاب‌های الکترونیک کرده بود.
 
طبق قانون اخیر اتحادیه اروپا برای محافظت از حقوق نویسندگان در فضای مجازی شرکت های گوگل و فیس بوک نیز باید بر محتواهای منتشر شده در شبکه‌های خود نظارت کامل داشته باشند. اتحادیه اروپا از مسئولان این سایت‌ها خواسته مسئولیت کامل محتواهای خود و موارد نقض قوانین مربوط به آن را بر عهده بگیرند.
 
قانون کپی رایت اتحادیه اروپا به قانون 26 ماه مارس معروف است. نمایندگان اروپایی طرح نهایی اصلاحیه این قانون را تصویب کردند و طبق آن سایت‌های آنلاین فروش کتاب و منتشر کننده محتواهای داستانی و غیرداستانی باید قبل از انتشار مطالب نویسندگان ساکن این قاره اجازه کتبی از آنها گرفته باشند.
 
اتحادیه اروپا فروشندگان آنلاین و شبکه‌های اجتماعی را ملزم کرده است که موافقت کتبی نویسندگان و ناشران را برای استفاده از آثار آنها کسب کنند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها