دوشنبه ۱۱ شهریور ۱۳۹۸ - ۱۱:۴۲
تمامی پژوهش‌های مربوط به میراث فرهنگی کاربردی باشد

علیرضا قلی‌نژاد می‌گوید: پژوهشی که کاربردی نباشد هیچ ارزشی نخواهد داشت بنابراین یکی از اهداف اصلی ما آینده‌پژوهی و سیاست پژوهی در حوزه میراث فرهنگی است.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) به نقل از روابط عمومی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری، علیرضا قلی‌نژاد معاون فناوری و کاربردی سازی پژوهشگاه با بیان اینکه حفاظت از میراث فرهنگی اصل مهم و اساسی برای افزایش توان علمی کشور و بهره‌برداری از آن به شمار می‌رود، گفت: میراث فرهنگی بهترین واسطه در حوزه آموزش برای انتقال دانش به دیگران است که خوشبختانه نقاط اشتراکی بین عناصر تاریخی کشور وجود دارد که صحه بر وحدت ملی می‌گذارد.

وی با اشاره به موضوع فرهنگ و حفاظت از میراث فرهنگی و تاریخی، اظهار کرد: در صورتی که بتوانیم از ظرفیت‌های موجود میراث فرهنگی و تاریخی کشوراستفاده کنیم،  کسب و کار در این حوزه بیش از پیش افزایش یافته و بهترین درآمدها را کسب خواهیم کرد.

قلی‌نژاد افزود: با شناخت ظرفیت‌های موجود و حفظ و نگهداری از میراث تاریخی، می‌توان ضمن صرف هزینه‌های کمتر، بیشترین درآمدها را در این حوزه کسب کرد.

وی در پاسخ به این پرسش که حفاظت از میراث فرهنگی چه مواهبی دارد؟ بیان کرد: جامعه‌ای که از میراث فرهنگی خود کسب درآمد می‌کند در حفاظت خود کوشاتر است؛ از این‌رو در تلاشیم جامعه را به این باور برسانیم که میراث فرهنگی یک امر تفننی نیست بلکه توجه به ضمانت استمرار حیات در این سرزمین است.

قلی‌نژاد تاکید کرد: اگر ما استمرار حیات در سرزمین خود را دوست داریم، بایستی از میراث فرهنگی حفاظت کنیم زیرا آنها تنها شواهد ما برای آثار تاریخی هستند.

معاونت فناوری و کاربردی سازی با اعلام اینکه از اواخر سال 94 توانستیم در پژوهشگاه میراث فرهنگی موضوع تاسیس واحدی تحت عنوان معاونت فناوری و کاربردی سازی را مطرح و از دو سال گذشته به طور رسمی کار خود را شروع کنیم، گفت: زمانی که می‌گوییم فناوری، یعنی آنکه ارزش کاربرد میراث فرهنگی یا پژوهش را در کشور تعیین کنیم.

وی اظهار کرد: پژوهش‌ها در پژوهشگاه در هر دوره‌ای سعی داشته بر فناوری روز متکی باشد بر همین اساس معاونت فناوری نیز در صدد است فناوری روز را در مجموعه پژوهشگاه تسری دهد.

قلی‌نژاد با تاکید بر آنکه همه پژوهش‌های مربوط به میراث فرهنگی باید کاربردی باشد، گفت: پژوهشی که کاربردی نباشد هیچ نوع ارزشی نخواهد داشت بنابراین یکی از اهداف اصلی ما آینده پژوهی و سیاست پژوهی در حوزه میراث فرهنگی است.

وی اظهار کرد: ما به عنوان یک بنگاه پژوهشی طراز اول و منحصر به فرد برای آنکه بتوانیم به جامعه خدمات ارائه دهیم نیازمند یک پایانه مشخص با سازمانده مشخص و نهاد سازی شده هستیم.

او با اشاره به اینکه ارائه خدمات تخصصی یکی از مسئولیت‌های اصلی معاونت فناوری و کاربردی سازی به شمار می آید، بیان داشت: در صورت داشتن یک پایانه، تمام نیروی پژوهشگاه در حوزه پژوهش به یک سوال، موضوع و چالش مشترک معطوف می‌شود.

وی یادآور شد: با بالا رفتن تعامل پژوهشگاه و نهادهای مختلف جامعه و همچنین تغییر مرتبه و جایگاه پژوهشگاه میراث فرهنگی بایستی فعالیت‌ها منسجم‌تر باشد که خوشبختانه این انسجام در معاونت فناوری و کاربردی اتفاق افتاده است.

معاون فناوری و کابردی‌سازی پژوهشگاه میراث فرهنگی با بیان اینکه ما این حوزه را به دو معاونت پژوهشی و پژوهش های کاربردی و فناورانه تجزیه کردیم، گفت: معاونت پژوهشی جریان اقدامات عمومی رایج خود و معاونت پژوهشی کاربردی و فناورانه نیز پژوهش‌ها را براساس فناوری روز انجام می‌دهند.

وی تاکید کرد: آینده‌پژوهی و سیاست پژوهی و ارایه خدمات تخصصی از مهمترین اقدامات ما در حوزه معاونت فناوری و کاربردی سازی به شمار می‌رود. 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها