یکشنبه ۲۷ مرداد ۱۳۹۸ - ۱۴:۳۰
روایت‌های کمتر دیده شده تاریخ ایثار و شهادت باید مورد توجه قرار گیرد

صالحی گفت: ما تاکنون به روایت بخش‌های اندکی از جلوه‌های ایثار و شهادت مشغول بوده‌ایم. باید اهتمام ما به شناخت جنبه‌های کمتر شناخته شده فرهنگ ایثار و شهادت بیشتر شود و روایت این جنبه‌ها را مدنظر قرار دهیم.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاداسلامی در جشن ایثار که صبح امروز یک‌شنبه 27 مرداد 1398 در دهه ولایت و در آستانه عید غدیر در آمفی تئاتر سازمان سینمایی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد، ضمن بیان این نکته که تاریخ بشریت با شهادت پیوند خورده و در حادثه کربلا عصاره‌ای از تاریخ شهادت را می‌شود مشاهده کرد، گفت: ما نیازمندیم که از منظرهای مختلف سنی، جنسیتی، قومیتی و... از میان شهیدان انقلاب اسلامی الگوهایی مناسب برای جامعه ارائه دهیم تا الگوبرداری از این شهیدان در جامعه فراگیر شود و فرهنگ ایثار و شهادت در عرصه‌های مختلف زندگی راه بیابد.
 
سید عباس صالحی افزود: شهیدان باید الگوهای راهبری ذهنی و رفتاری ما و آحاد جامعه ما قرار بگیرند و اهل فرهنگ و به‌ویژه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی باید در این زمینه فعالیت بیشتری از خود بروز دهد.
 
وی گفت: در زمینه معرفی شهیدان آثار پراکنده فراوان است اما مسیر الگوسازی متفاوت است و باید تداوم و تمرکز در این زمینه وجود داشته باشد. وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و به‌طور ویژه دفتر امور ایثارگران این وزارت‌خانه در راستای وظیفه تعمیق و گسترش فرهنگ ایثار باید تلاش خود را در این مسیر روز افزون کنند.
 
صالحی همچنین با طرح این پرسش که چگونه می‌توانیم قسمت‌های کمتر دیده شده تاریخ ایثار و شهادت روایت کنیم؟، گفت: هم تاریخ کهن ما و هم تاریخ انقلاب اسلامی مشحون از جلوه‌های ایثار و شهادت است و ما تاکنون تنها به روایت بخش‌های اندکی از این جلوه‌ها مشغول بوده‌ایم. باید اهتمام ما به شناخت جنبه‌های کمتر شناخته شده فرهنگ ایثار و شهادت بیشتر شود و روایت این جنبه‌ها را مدنظر قرار دهیم.
 
 
صالحی با اشاره به یک تحلیل محتوا از آثار سینمایی در حوزه دفاع مقدس که تا سال 1386 را شامل می‌شده است گفت: بر مبنای آن تحقیق می‌توانیم ببینیم که بیش از 90 درصد آثار سینمایی تولید شده در حوزه دفاع مقدس به رشادت‌های مردان اختصاص داشته است و جلوه حضور زنان در این عرصه کمتر از یک‌دهم آثار تولید شده را شامل می‌شود. البته در سال‌های اخیر با اهتمامی که صورت گرفت حضور زنان در جنگ در عرصه سینما جلوه بهتری یافت اما در زمینه هنوز کارهایی زیادی برای انجام وجود دارد.
 
او افزود: بر مبنای همان تحقیق می‌توانیم مشاهده کنیم که تنها هفت و دو دهم درصد از آثار سینمایی تولید شده به حضور نوجوانان در جنگ مربوط می‌شده است در صورتی که می‌دانیم یک جریان مهم نوجوانانه در دفاع مقدس جاری بود که جلوه‌های آن آنگونه که شایسته است در عرصه تولید فرهنگی این حوزه مشاهده نمی‌شود.
 
پیش از سخنان وزیر ارشاد، محمدرضا سوقندی مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در امور ایثارگران با بیان این نکته که ایثارگران سرمایه‌های اصیل ما در عرصه گفتمان‌سازی هستند، با اشاره به بیانات رهبر انقلاب اسلامی درباره گام دوم انقلاب گفت: ما در دفتر امور ایثارگران در پی جریان‌سازی فرهنگی در راستای گام دوم انقلاب هستیم.
 
وی افزود: امور ایثارگران یک واحد در کنار دیگر بخش‌ها نیست. قرارگاه فرهنگ مقاومت در وزارتخانه است و نقش راهبردی دارد. ایثارگران باید از نقش خدمات‌گیر و خدمات‌ده باید به نقش راهبردی تغییر جهت دهند و ارتقای جایگاه بیابند.
 
 
سوقندی با تاکید بر اهمیت شکل دادن به تشکل‌های فرهنگی و هنری در حوزه ایثارگری گفت: در گام دوم انقلاب نیازمند تغییر و تحول در روند حضور ایثارگران هستیم و این قشر از نقش خدمات‌گیرنده به نقش راهبر تغییر جایگاه دهند.
 
همچنین آیت‌الله کاظم صدیقی امام‌جمعه موقت تهران که میهمان ویژه این مراسم بود نیز با بیان این‌که خوراک دل علم و معرفت است و ثمره معرفت محبت است و ثمره محبت حرکت به سمت اهداف عالیه است گفت: محبت علی(ع) اکسیر است و عشق و محبت به او بر مبنای معرفت و شناخت ماست.
 
وی با ارائه تفسیری از حدیث غدیر گفت: ولایت هنگامی که با کلمه «انما» همراه می‌شود نشان می‌دهد فراتر از محبت و نصرت است و به حاکمیت نظر دارد.
 
به گفته صدیقی، حاکم باید مومن باشد و دل‌ها را با خدا همراه کند و پرچم ارتباط دائم با خدا را بلند کند و در پرتو ارتباط با خدا ارتباط با خلق را هم مدنظر قرار می‌دهد. کسی که در حین نماز محبت به فقیر را فراموش نمی‌کند همان حاکمی است که در غدیر خداوند او را به عنوان الگویی برای حاکمیت در همه جوامع بشری قرار داد.

 
امام جمعه موقت تهران همچنین گفت: علامه طباطبایی در کتاب «شیعه در اسلام» سه شان برای امام مشخص کرده است. شان خلافت و زمامداری، شان تبیین و حراست قرآن که بر این پایه است که گفته شده علی مع القرآن و القرآن مع العلی و همچنین شان هدایت باطنی که رمز اساسی نیاز به وجود ولی و امام در میان بشر است. همانگونه که نشر وحی به وجود رسول نیازمند است. آنکه می‌تواند دلها را به خدا وصل کند ولی و امام است.
 
صدیقی افزود: غدیر سراسر سیاست است و سیاست دینی است. ولایت فقیه ادامه غدیر است ولی بدل آن است. باید سماجت کنیم تا آن را به اصلش پیوند دهیم.
 
در پایان این مراسم دو پوستر مرتبط با عید غدیر و نیز پوسترهای نخستین جشنواره اخلاق و آداب ایثارگری و نخستین یادواره شهدای وزارت فرهنگ ارشاد اسلامی رونمایی شدند و از پنج ایثارگر شاغل در این وزارتخانه تقدیر به عمل آمد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها