شنبه ۲ شهریور ۱۳۹۸ - ۰۹:۵۸
تصویری صد ساله از بسکتبال ایران

افشین رضاپور، از انتشار ویراست دوم کتاب «100 سال بسکتبال» با اضافات، از سوی نشر آونگ خبر داد.

افشین رضاپور در گفت‌وگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، از ویراست جدید کتاب «100 سال بسکتبال» خبر داد و گفت: این کتاب برش‌هایی از تاریخ اجتماعی بسکتبال ایران را با نگاهی به سیر تاریخی بسکتبال در جهان به تصویر می‌کشد و با مروری کوتاه و مطالعه‌ای بر سیر تاریخی بازی در تایخ مردم‌شناسی آغاز می‌شود و با ارائه اطلاعات تاریخی، مخاطب را با نکاتی که در فصل‌های مختلف این کتاب درباره ابداع بسکتبال بیان می‌شود، آشنا می‌کند.

این نویسنده یادآوری کرد: در دهه‌های ٢٠ يا ٣٠ قهرمانانی داشتيم كه بسكتبال را پايه‌گذاری كردند اما امروز نامی از آنها نيست و من تلاش کردم در این کتاب با به‌كاربستن روشی تاريخی و با اتكا به داده‌ها، روايت‌ها و گفت‌وگوهای شفاهی، برش‌هايی از تاريخ بسكتبال ايران را بنويسم.
 
وی در ادامه بیان کرد: در چاپ دوم این کتاب حدود صد صفحه به آن اضافه شده و موضوعاتی که احساس کردم در چاپ نخست کمتر به آن‌ها پرداخته شده و جای کار بیشتری دارد، را به مطالب قبلی اضافه کردم.
 
این بسكتباليست و مربی ملی، توضیح داد: بیشتر مطالب اضافه شده در بخش مربوط به خانم‌ها است و در آنجا براساس کمبودهایی که در جامعه بسکتبال خانم‌ها وجود داشت و تقاضاهایی که برای اضافه شدن مطالب این قسمت شده بود، با تحقیقات بیشتر مطالبی را اضافه کردم. همچنین به بخش‌هایی که مربوط به یکسری از چهره‌ها بود و در چاپ اول سریع از آن‌ها عبور کرده بودم، بیشتر پرداختم به‌ویژه مینی‌بسکتبال که در دهه 60 روی آن کار شده بود و بسکتبال سه نفره. علاوه بر این در حوزه شهرهای بسکتبال خیز که بسکتبالیست‌های ملی تربیت کرده‌اند و افتخاراتی که در زمینه بسکتبال در شهرهای ایران وجود دارد، نیز مطالبی اضافه شده است.
 
رضاپور درباره میزان استقبال از کتاب «100 سال بسکتبال» بیان کرد: این کتاب متعلق به جامعه بسکتبال است. اسامی، یادها، و خاطراتی که در این کتاب ذکر شده، متعلق به فعالان رشته بسکتبال است که یکسری زنده‌اند و یکسری زنده نیستند و خانواده‌هایشان حضور دارند. بازخوردهایی که از هردو طیف داشته‌ام در چاپ اول قابل توجه بوده و خیلی‌ها تقاضا داشته‌اند این کتاب را به آن‌ها برسانم. در جامعه هم استقبال خوب بود و افرادی که خودشان بسکتبالیست نبودند، به عنوان علاقه‌مندان به ورزش از این کتاب به‌ویژه از جنبه‌های تاریخی آن استقبال کردند.
 
 

این نویسنده در ادامه به آثار در دست تالیفش اشاره کرد و گفت: در کتاب بعدی روی سه دوره حضور ایران در جام‌های جهانی بسکتبال تحقیق و پژوهش کرده‌ام؛ یعنی سال‌های 2010 و 2014 و امسال یعنی 2019 که در مسیر جام جهانی هستیم.
 
وی افزود: باتوجه به اینکه قالب کلی کتاب اولم این اجازه را نمی‌داد که به این بخش‌ها بپردازم. تصمیم گرفتم در قالب کتاب دیگری روی آن کار کنم. در این کتاب سعی کرده‌ام به اتفاق‌ها و بازی‌های تدارکاتی اشاره کنم که سبب شد ما بتوانیم به جام جهانی برویم. در حال حاضر بخش اعظم این کتاب نوشته شده است چون تحقیقات آن را در زمان نوشتن کتاب نخست انجام داده بودم. و آن را تا آخر امسال منتشر می‌کنم. همچنین اگر بتوانیم از جام جهانی 2019 به المپیک برویم، سومین المپیک ایران محسوب می‌شود و بعد از آن درنظر دارم به سه‌گانه «المپیک و جام جهانی» بپردازم و بخش‌های المپیک را در قالب کتاب دیگری منتشر کنم.
 
به گفته رضاپور، وقتي تاريخ و خاطرات را بخوانيم و به اِلمان‌های اجتماعی بپردازیم، به منبعی از دانش می‌رسیم و می‌توانيم با دسته‌بندی آن‌ها در قالب علمی و مفهومی، برای آينده برنامه‌ريزی كنيم.
 
انتشارات آونگ، ویراست دوم کتاب «100 سال بسکتبال» را با شمارگان هزار نسخه و قیمت 500 هزار ریال منتشر کرده است.

 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها