چهارشنبه ۱۶ مرداد ۱۳۹۸ - ۱۵:۲۶
آموزش داستان‌نویسی به نوجوانان سرمایه‌گذاری برای آینده ادبیات است

عبدالمجید نجفی معتقد است برگزاری برنامه‌هایی مانند مهرواره داستان آفرینش یک هزینه نیست بلکه درواقع سرمایه‌گذاری صحیح و منطقی در قلمرو ادبیات، فرهنگ و هنر است.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، عبدالمجید نجفی، نویسنده کتاب‌های کودک و نوجوان، در جریان برگزاری نخستین مهرواره داستان آفرینش کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان که در تبریز برگزار می‌شود با بیان این مطلب افزود: این مهرواره ما را به یاد برنامه» آیش» کانون می‌اندازد که در دهه‌های ۶۰ و ۷۰ با عنوان برگزار می‌شد و بسیاری از نویسندگان و شاعرانی که هم‌اکنون در عرصه‌های فرهنگی، هنری و ادبی فعال هستند، همچون بابک نیک‌طلب، افشین علاء و انسیه موسویان در آن سال‌ها از اعضای کانون بودند و اکنون افرادی مؤثر در مسئولیت‌های‌شان هستند.

نویسنده کتاب «مترسک‌ها ایستاده می‌خوابند» معتقد است اگر در بین نوجوانانی که در کارگاه‌های داستان‌نویسی این مهرواره در تبریز حضور دارند حتی دو نوجوان، بعدها به نویسنده‌ای شاخص و اثرگذار تبدیل شود کار بزرگی صورت گرفته است. در عین حال نوجوانان شرکت کننده هم کسانی هستند که به کتاب و مطالعه علاقه‌مندند و در آینده کتاب‌شناس و داستان‌بلد می‌شوند.

نجفی توضیح داد که در کارگاه‌های این مهرواره علاوه بر آموزش فنون و تکنیک داستان‌نویسی در مورد «آنِ داستان» تاکید کردم. «آنِ داستان» چیزی است که در داستان به آن کم پرداخته می‌شود. معمولا در کارگاه‌ها بیشتر روی تکنیک متمرکز می‌شوند اما جنبه‌های داستانی  کمتر مورد بحث قرار می‌گیرد.

این نویسنده تبریزی که به‌عنوان مدرس در این مهرواره حضور داشت، اضافه کرد: با توجه به این‌که این نوجوانان از سراسر کشور آمده‌اند، گوشه‌ای از تجربه‌های خودم را در مورد داستان‌های بومی و اقلیمی بیان و تاکید کردم در داستان‌های ما عناصر بومی، اقلیمی و فولکلور منطقه لحاظ می‌شود که باعث قدرت کارمان شده است.

او گفت: ۱۷ سال در مراکز کانون به‌عنوان مربی و کارشناس ادبی فعالیت کرده و در قالب طرح‌هایی مانند «رمان نوجوان امروز» و «دو پنجره» با کانون همکاری داشته‌ام و هنوز هم در ارتباط هستم چراکه من جوانی خودم را با افتخار تمام در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و در کنار بچه‌ها گذرانده‌ام.

نجفی ادامه داد: کار در کانون را آگاهانه انتخاب کردم، چون باور داشتم در بازه زمانی زندگی خودم مربی و معلم هستم و باز هم اگر به دنیا بیایم مربی‌گری و کار در کانون را انتخاب خواهم کرد.

براساس خبر روابط عمومی و امور بین‌الملل کانون، مهرواره داستان آفرینش با حضور ۸۶ عضو برگزیده و ارشد داستان‌نویس انجمن‌های ادبی آفرینش کانون پرورش فکری سراسر کشور از ۱۴ تا ۱۷ مرداد ۱۳۹۸ به همت معاونت فرهنگی کانون و به میزبانی کانون استان آذربایجان شرقی در تبریز برگزار شد.
 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها