صالحی در اختتامیه نهمین جشنواره بینالمللی خلیج فارس:
امروز محیط زیست خلیج فارس به اندازه نامش در معرض خطر است
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه اقلیم و زیستبوم خلیج فارس منحصر به فرد است و به عنوان یک میراث طبیعی الهی در اختیار ما قرار گرفته و نباید آن را به تاراج بسپاریم، گفت: امروز این محیط زیست به اندازه نامش در معرض خطر است.
صالحی گفت: خلیج فارس برای ما یک قطعه نیست بلکه یک سرمایه بزرگ طبیعی و خدادادی و به نوعی سرمایه عظیم ارتباطی است که از طریق آن ایران به جهان و جهان به ایران وصل میشود.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از خلیج فارس به عنوان نماد وحدت اقوام ایرانی یاد کرد و تاکید کرد: خلیج فارس در طول تاریخ محل تلاقی فرهنگها، ادیان، مذاهب و اقوام مختلف بوده است که در کنار یکدیگر ترکیبی زیبا به همراه فضایی از همراهی، همدلی و همزیستی مسالمتآمیز را به نمایش گذاشتهاند.
وی با ذکر این نکته که خلیج فارس یک واژه و قطعه نیست بلکه جان و روح هویت ایران و ایرانی است، ادامه داد: با این نگاه میتوان گفت که امروز نام و آوازه خلیج فارس در جهان طنینانداز شده است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ابراز امیدواری کرد که با برگزاری جشنواره بینالمللی فرهنگی هنری خلیج فارس و بزرگداشت روز ملی خلیج فارس که محدود به یک روز و یک هفته نیست، در طول سال همه ما به خلیج فارس بیندیشیم و به آن افتخار کنیم.
صالحی با اشاره به نقش مردم استان هرمزگان در حفاظت و پاسداری از خلیج فارس، تصریح کرد: ملت بزرگ ایران همواره قدردان مردمان سختکوش این دیار به عنوان محور پاسداری از آبهای نیلگون خلیج فارس است.
وی با تاکید بر اینکه خلیج فارس را باید در بخشهای مختلف صیانت کرد و مورد توجه قرار داد، بیان کرد: بخشی از این صیانت مربوط به نام آن است و این تنها صیانت از یک نام نیست بلکه صیانت از تاریخی کهن است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: از گذشتههای دور و دورههایی از تاریخ که هنوز کتابت نبوده است و سپس آنگاه که کتیبهنویسی رواج یافت، نام دریای پارس و خلیج فارس نامی پرآوازه بوده است. آنانی که به طمع برآمده بودند که این نام را دگرگون کنند، تنها برای دنبال تغییر نام نیامده بودند و قصدشان دگرگونی تاریخ بود.
صالحی با بیان اینکه تلاشهای بسیار خوب تحقیقاتی، پژوهشی، ترویجی و تبلیغی طی سالهای اخیر انجام شده، به کار نقالی یکی از هنرمندان هرمزگانی در این آیین اشاره کرد و گفت: ما به اینگونه ابتکارات و ابداعات که بتواند اسناد ما را در حافظه ملی خود ما قرار دهد و سپس قدرت انتقال آن به حافظه جهانی در فضای پر مخاطره امروز را پیدا کند، نیاز داریم.
وی افزود: صیانت از نام خلیج فارس صیانت از یک تاریخ کهن است و باید بیش از گذشته در صیانت از این نام هم در حوزه اسنادی و هم در حوزه پژوهش بکوشیم.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: اقلیم و زیستبوم خلیج فارس منحصر به فرد است که به عنوان یک میراث طبیعی الهی در اختیار ما قرار گرفته و نباید آن را به تاراج بسپاریم و امروز این محیط زیست به اندازه نامش در معرض خطر است.
صالحی افزود: خلیج فارس منطقه صلح و امنیت است که در دهههای اخیر در معرض خطر جدی قرار گرفته است. کشورهایی در منطقه با تاریخ نه چندان دور، به جای همزیستی به نظامیگری میاندیشند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بیان کرد: کشوری مثل عربستان ٣٠ درصد بودجه عمومی خود را صرف خرید سلاح میکند در حالی که با وجود تمام موضعگیریها و تبلیغات دشمنان علیه ما، ایران تنها حدود ٣ درصد بودجه عمومی را به این امر اختصاص داده است.
صالحی در پایان گفت: ٢٠ پایگاه نظامی آمریکایی در منطقه وجود دارد که معنای خوبی برای تاریخچه صلح و امنیت خلیج فارس به همراه ندارد.
نظر شما